Jump to content

Legobiten

Members
 • Posts

  273
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Legobiten last won the day on July 1 2019

Legobiten had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jamlund@gmail.com
 • Telefon
  0706616747

Recent Profile Visitors

1,481 profile views

Legobiten's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

158

Reputation

 1. Har Onki i #4 och TFO i #8 och jag gillar båda. Det blir ett bra spö vilket du än väljer! Klass 5 är mer allround skulle jag säga.
 2. Tänker precis som Sahlberg! För mig är det en hobby i hobbyn som ger mig mycket glädje och jag köper inte mycket annat. Men ojojoj vad jag lagt pengar på det... Särskilt eftersom jag tycker om att binda allt från torrisar och nymfer till ledat och gäddflugor så krävs det material. Har tack och lov inte halkat in på klassiska laxflugor än! Men på vissa områden så behåller ju också materialen en del av sitt värde över tid. Det är knappast en investering men det går ju alltid att sälja delar om det inte är mycket taget av. Sen har jag lyckats få in lite pengar från flugfiskeartiklar så det räknar jag på plussidan i mitt beroende. Men det är långt kvar till en positiv ekonomisk utveckling! ?
 3. Jag har haft mina vadare från Guideline (Alta sonic zip, typ) i mer än fyra år. Fjäll, kust, flytring och massa annat. De börjar bli slitna men har varit hur bra som helst. Hoppas de håller några säsonger till!
 4. Dock är risken stor att videon plockas ner snabbare än kvickt eller att det blir tyst där du använt musiken. De scannas automatiskt av och om upphovsrättsinnehavaren inte vill så blir det ingen musik.
 5. Många som gör mer "professionella" filmer använder nog egen musik eller musik från t.ex. Epidemic sounds. Det kostar men då finns det hur mycket som helst att välja på. Annars finns det diverse sidor med musik som är gratis att använda. Medföljande, enkla videoredigerare finns det på både Mac och PC. Proffsen använder Premiere Pro för det mesta. Det kostar.
 6. Det är absolut enklast och smidigast! Men om det är en större nymf kan det vara svårt beroende på hur långa fibrer man har eller hur lång man vill att stjärten ska vara. Då kan det vara bättre att dela upp det. Kolla hur långa fibrer det är på fjädern nästa gång du köper eller be att de väljer ut en bra fjäder om du beställer på nätet.
 7. Om fibrerna är korta kan det vara svårt att använda samma fibrer till både stjärtspröt och kropp (som jag tror är originalet) på större storlekar. Använd istället en separat bunt till spröt och sen en ny bunt för att lina kroppen.
 8. Så är det... Du kommer förmodligen aldrig att bli nöjd så det är bara att börja med det du behöver till nån fluga du tänkt göra och sen går det bara utför. Det finns alltid nån ny färg eller nytt material du vill testa. Överlag så är det gött att se och känna på material i butik (särkilt hjorthår, cdc och sånt) för där kan det variera nåt jävulskt i kvalitet. Men många nätbutiker har bra personlig service så om du specificerar vad du vill ha det till så kan de välja ut bra grejer åt dig. Gäller t.ex. de mindre butikerna Mayfly, Northern troutshop och Svenska Flugor tycker jag.
 9. Kolla begagnade kvalitetsstäd om du vill ha mycket för pengarna. Ett som kan rotera är guld värt! Bra sax är toppen (Mayfly har en egen variant som är riktigt bra och prisvärd t.ex.) Trådhållare tycker jag ska vara keramisk modell. Då kan du köra GSP tråd också. Tiemco har en standardvariant som kostar runt 200 spänn. Helt perfekt till allt! Whipfinish, dubbingnål, hackeltång är mindre viktigt vilken sort det är tycker jag. Marc Petitjean-klämmor är också toppen om man vill binda med cdc och hjorthår. Klarar mig inte utan. En vanlig pincett, gammal tandborste med kardborre på baksidan (perfekt dubbingborste), tom bläckpenna (för att göra halvslag) och en dubbingspinner av nåt slag. Sen är det bara att rocka!
 10. Har inte testat själv men Cookshill ska ha väldigt bra kvalitet på sina skinn. https://www.cookshill-flytying.co.uk
 11. Håller med angående Cdc. SwissCdc har olika storlekar och täta fina fjädrar är det i alla varianter. Petitjean är inte ens i närheten...
 12. De lever i tropiskt klimat men det finns en variant som heter Bergscikada som lever i Sverige. Dock så tror jag inte att den är en vanlig fiskföda som den kan vara i länder där cikador mest finns. Därför tror jag inte att den ingår i så många nordiska flugaskar...
 13. Självklart är det så, men jag tror att de flesta lintillverkare kommer dras med i det där. Om Rio nu säger att en premiumlina ska kosta 1400 istället för 1000 spänn så lär de andra också vilja erbjuda sådana linor. Det kommer också göra att de "vanliga" kommer sticka iväg och en "billig" lina kostar plötsligt 800 spänn. Det är min spaning. Hoppas jag har fel.
 14. Det är ju fantastiskt! Men har du någon lina kvar från den tiden? Linor slits ju obönhörligen mer än vad spön gör och många gånger behövs det några olika lintyper beroende på vilket typ av fiske man ska ägna sig åt. Det blir liksom inte hållbart med en snordyr lina tycker jag. Ett spö är en investering. Knappast en lina. (Jag menar inte att jag tolkar det som att du tycker nåt annat Kaisan. Menar bara att det går att se en skillnad i hur man kan rättfärdiga ett premiumspö jämfört med premiumlina.)
 15. Men helt ärligt... 1400 spänn för en lina?? Så in i helvete dumt. Jag vägrar.
×
×
 • Create New...