Jump to content

Legobiten

Members
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Legobiten last won the day on July 1

Legobiten had the most liked content!

Community Reputation

126 Excellent

About Legobiten

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jamlund@gmail.com
 • Telefon
  0706616747

Recent Profile Visitors

970 profile views
 1. Håller helt med! Det stör mig mer än trådar där åsikterna är helt motsatta. Trådar där off-topic "diskussionerna" (läs tramsinlägg som besvaras och återbesvaras i all oändlighet) helt tar över och dödar tråden till slut är vanligare tycker jag.
 2. Precis så är det ju. Jag har tänkt mycket på hur jag rättfärdigar mitt eget nöjesfiskande (som det för det mesta är även om jag tar matfisk då och då) och det är inte alltid okomplicerat tycker jag. Nöjesfiskande är ju djurplågeri satt i system även om det tar emot att säga det. Jag försöker ibland se det i ett större sammanhang för att rättfärdiga det. Utan sportfiske skulle få bry sig om huruvida vi har bra vattendrag och vattenmiljöer där öring, harr, lax och annat frodas och trivs. Sportfisket med sitt C&R har ju onekligen bidragit till att många fler älvar har fått friare flöden och där bestånden är hållbara för att inte alla fyller frysen varje säsong. En ökad biologisk mångfald helt enkelt där vi värnar om att ta hand om vår natur och de ekosystem som är viktiga för så många. Det gör också att mindre orter kan överleva och tjäna pengar på en förhoppningsvis hållbar fisketurism och det tycker jag också är enormt viktigt i sammanhanget. Så ja, på det stor hela tror jag att vi alla (även fisken) vinner på ett schysst sportfiske! Med det sagt ska vi självklart göra djurplågeriet så litet som möjligt när vi väl får en fisk på kroken som vi inte tänkt oss att äta. Så fiskar som uppenbarligen tagits upp flera gånger är såklart systematiskt djurplågeri om man vill dra det till sin spets men det är också ett bevis på att schysst hantering av fisken fungerar och gör det bättre för alla. Så tänker jag.
 3. Den som problematiserar koldioxid och inte bara förklarar vad det är och att det är en viktig gas. Den som de flesta forskare är överens om. Det visste du såklart även om det är bekvämare att pedagogisk förklara sånt som inte har med problemet att göra. Om någon drunknar hjälper det ju föga att påpeka för personen att utan vatten så dör vi alla minsann, det är en av livets grundpelare.
 4. Lars Berns ord vartenda ett. Tack för lågstadielektionen. Frågan är dock hur det skulle gå till att "råka" ta bort så mycket koldioxid att allt plötsligt dog? Vi lyckas ju inte ens minska våra utsläpp så vad är det för hjärnsläppsargument att skrämmas med att växter minsann dör om vi tar bort för mycket? Som att försöka lista ut hur en ska klippa naglarna och råka amputera både ben och armar med nagelsaxen av bara farten.
 5. Här kan ni som stör er på henne få hjälp.
 6. Tekniken för dagen var som du skrev att låta den vara en liten stund (kanske inte så länge som 15-30 sek) och sen dra till den lite då och då. Som en långsam hemtagning med små pauser helt enkelt!
 7. Testade just detta i regnbågssjön med min hjorthårsismo. Succé!
 8. Kör på det då! Om du vill kan jag kolla på det om du har nån länk med bilder. Bara att skicka ett PM.
 9. Jag var i samma sits som du för snart ett år sen. Blev att jag köpte ett begagnat set med lite av varje. Ångrar det inte. Där fanns en hel del som jag fortfarande använder och skapliga verktyg. Sen dess har jag köpt till till sjukt mycket annat allt eftersom jag nördat ner mig. Som Line-speed skrev så kan det vara bra att köpa det som ingår i sånt man vill binda. Vet man inte exakt kan ett startpaket eller begagnat vara bra. Kvalitén på verktygen vet jag ingenting om men ett sånt här t.ex. räcker nog rätt långt och innehåller mycket bra basmaterial. https://fishline.se/p/flugbindning/borja-binda-flugor-startkit/fly-dressing-sats-med-fly-king-stad.html Kanske komplettera med en liten påse naturlig cdc? Sen kan du binda en jäkla massa tror jag.
 10. Ser ju inte ett skit när det börjar bli natt ändå. Kastar den snett uppströms och låter den dragga/drifta så att jag hela tiden känner den. Kanske inte är den mest effektiva metoden men nog fan hugger det kännbart ändå
 11. Tycker att en lanyard är bra när jag bara vill dra iväg till sjön och fiska lite snabbt och enkelt ett par timmar. Det viktigaste finns där plus en liten flugask med det som kan tänkas behövas. Smidigt istället för att släpa med väst och massa onödigt. Är jag däremot ute längre eller vill ha fler fiskealternativ så är väst bättre. Jag använder helt enkelt både väst och lanyard men vid olika tillfällen.
 12. Nu har denna fluga hårdtestats och fått ett namn. Fax Caddis. På bilden har den tagit ungefär sju fina harrar och tagit emot många fler hugg. En antenn har lossnat men den fortsatte att ta minst tio fiskar till. Jag använde faktiskt samma fluga hela veckan och den funkade gång på gång. Gav bort de andra tre till polarna som också tog flera fina harrar (några öringar också) på dem. Så helt enkelt; grymt hållbar, flyter och ligger på ytan som en kung (skölj av, torka, och kanske nåt flytguck då och då såklart), tvinnar inte tafsen och populär hos fiskarna. En kanonbra fiskefluga helt enkelt!
 13. Legobiten

  KaninSkinn!

  Här kanske? https://www.fiskeshopen.com/produkt/Hela-kaninskinn
 14. Det var på grund av icke barnsäkert lock tror jag. Om någon sitter på många flaskor Dry Dip och kan tänka sig att sälja en till mig blir jag glad för ett PM
 15. Jäklar vad fin! Var detta innan Ismos puppa slog igenom?
×
×
 • Create New...