Jump to content

Legobiten

Members
 • Content Count

  195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Legobiten last won the day on February 6

Legobiten had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

About Legobiten

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jamlund@gmail.com
 • Telefon
  0706616747

Recent Profile Visitors

813 profile views
 1. Ah, tack! Det är inte så att det är risk att kommer leta sig in fukt där? Kanske bara är att hålla lite koll på det så att det inte sprider sig.
 2. Öppnar den här tråden igen. Ett par av mina stake-ringar ser ut så här. Är det nån fara? Bör jag skrapa av lite av den "döda" lacken och lägga på ny? Vad i så fall? Eller måste det göras om mer grundligt?
 3. Legobiten

  Bindtråd

  Jag köpte en massa färger av UNI 8/0 när jag började binda. Men numera binder jag nästan allt med Textreme Power Thread 50D. Tunn, lätt att splitta (håller även för att spinna hjorthår), går aldrig av och lätt att färga med penna vid behov. Behövs liksom inget annat om det inte är så att tråden ska vara en del av effekten i flugan när det gäller t.ex färg.
 4. Har ett tält som är använt men inte under svåra förhållanden. Intrycket är gott i alla fall! Jämfört med ett Hilleberg som jag spenderat fler nätter i känns det som ett riktigt bra budgetalternativ. Men som sagt, storm och skyfall återstår att testa.
 5. Menar du det som kallas Premo deer hair? https://mistpool.com/en/product/2836/premo-deer-hair-strip.html https://www.flugbindning.com/hjortelk/1702147-premo-deer-hair-strip.html#/194-farg-black https://www.svenskaflugor.se/product-page/premo-deer-hair-strip Här är några exempel i så fall.
 6. Kanon! Blev en roll-top-ryggsäck som jag gått och kikat på länge
 7. Jag heter onceandaway på insta och det kommer mest vara flugbindning. Kanske annat när säsongen drar igång.
 8. Det skulle kanske kunna bli spön med några atomers tjocklek vilket gör att det ser ut att man bara viftar en lina i luften och alltså håller på med någon slags ormtjusningsteknik.
 9. Min vackraste fluga hittills! Wally wings spent mayfly. Otroligt läckert mönster av Barry Ord Clarke. Har ni inte kollat in hans youtubekanal så gör det. Shit vad mycket man lär sig! Åtminstone som ny i flugbindningsvärlden.
 10. Vi vandrade från Elgå via Grøtådalsætra (och Kratitjønnan som skulle hålla storröding. Mycket möjligt men vi såg inte ett vak och "vägen" dit var dra-åt-helvete-jobbig...2 kilometer på 2 timmar) till Røa och båt tillbaka därifrån. Väldigt torrt och lågt vatten på många ställen (som överallt i somras) men vansinnigt vackert. Mest småfisk men några finare i Grislehåen och där hade också någon lyckats landa en 2-kilosharr när vi var där så de finns tydligen
 11. Det beror ju såklart på när du ska dit och vad som kläcker då. Men jag var i femundsmarka i somras (början på juli) och de flugor som gick bäst då var dyret och harkrank. Dyret kan ju fiskas på alla möjliga sätt och harkrank var väl helt enkelt oemotståndligt
 12. Vision Loikka är lätta, stabila och riktigt bra tycker jag!
 13. Det här är en väldigt bra sida: https://www.inatur.no/sok#?q=&f=[{"felt"%3A"type"%2C"sokeord"%3A"innlandsfisketilbud"%2C"equals"%3Atrue}] Där finns info om vatten, fiskarter, fiskekort och kartor. Kort sagt allt du behöver förutom personliga erfarenheter och det kan jag tyvärr inte bidra med. Sök på Trysil om det är dit du ska.
×
×
 • Create New...