Jump to content

Legobiten

Members
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Legobiten last won the day on July 1 2019

Legobiten had the most liked content!

Community Reputation

138 Excellent

About Legobiten

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jamlund@gmail.com
 • Telefon
  0706616747

Recent Profile Visitors

1,055 profile views
 1. Hur fiskar du den djupt? Sjunklina och booby?
 2. Tack! Jag gillar ryggfärgen men varierar ibland. Benen har jag inte färgat utan funkar fint som de är tycker jag och i en längd som är justerbar vid vattnet om man vill ha kortare 😁 Finns ju massor med kombinationer att testa tänker jag och alla material-/färgvarianter jag gjort hittills har funkat fint så kanske har fisken olika smak precis som vi? Men dina är grymma utan tvivel! 😎
 3. Haha, då vann du med 10 st 😁 Tack!
 4. Jag satte igång en liten produktion och jag kommer inte att behöva alla själv. Om någon som inte orkar göra själv vill köpa några stycken så går det bra. Kommer ta 65 kronor styck och det kan man tycka vad man vill om. Vet att det finns billigare på andra ställen på nätet och då går det bra att köpa där. Dessa är gjorda med kärlek och omsorg av kvalitetsmaterial. Det är bra balsa på hullingfri Hanak 280 (storlek 12 och 14) med pigmenterad epoxy (fluogul bak) och Maxima Chameleon som ben. PM om du är intresserad!
 5. Suverän lina! Jag har inte kört så mycket streamers på den men det funkar säkert även om jag nog skulle föredra en aggressivare tapering till det. Men till torrflugor är det den bästa lina jag provat.
 6. Hej! Nu vet jag inte om "Lalekland" är nåt slags slang för USA men då måste du också lägga till en rätt rejäl frakt samt moms och tullavgift. Det blir sällan speciellt mycket billigare men tillgången kan nån gång vara bättre om det är nån specifik variant/gradering man vill ha. Tillgången är som sagt begränsad ibland och återförsäljarna får ju in stötvis och kan aldrig riktigt vara säkra på att få exakt det de vill ha eftersom det är så populärt och hög efterfrågan. Men hör av dig till en återförsäljare och be att de kontaktar dig när de får in nytt så att du har en god chans att hinna köpa det.
 7. Vad är det för ställen ni köper från?? Har handlat sjukt mycket grejer från alla möjliga ställen men aldrig stött på det.
 8. Jag är väldigt nyfiken på Taimen, så om någon har erfarenhet av dem så skriv gärna!
 9. Kolla in Steve Yewchuck på Instagram! Kontot heter "envisionflyworks". Riktigt rolig stil på möss i alla storlekar!
 10. Jag testade lite olika linor t.ex. Vibe 85(5-6 och 12 gr står det på), 4cast, Rio Gold och några andra i samma klass på Fishline när jag letade lina och köpte då Vibe (för att den var billig) trots att jag redan då tyckte att Single handed spey var i särklass bäst men snordyr. Sen hittade jag en sån begagnad så småningom. Viben är ju överklassad tycker jag men gör sitt jobb fint framförallt för kortare kast. Rios däremot känns väl balanserad både vid korta och långa kast och såklart vid rullkast eller speykast. Tellis har ju en egen Single handed spey-lina som jag har till mitt Argentum och den känns rejält överklassad (klass 6 på lina och spö) trots att jag kapat en bit framtill i jämförelse. Jag skulle nog inte vilja ha en lättare klump än Rios men det kan säkert funka fint. Tänker att det är en smaksak beroende på typ av fiske och kastteknik.
 11. Det var säkerligen Fly Co men deras hemsida är inte den bästa om man vill hitta lite mer info. Däremot finns det som det mesta som de säljer att beskåda på https://nordicanglers.com/da/catalogsearch/result/?q=nautilus för de har samma delägare på nåt sätt tror jag. Med det sagt så har jag ingen aning om hur rullarna är eller om nån svensk butik har dem till försäljning.
 12. Håller helt med! Det stör mig mer än trådar där åsikterna är helt motsatta. Trådar där off-topic "diskussionerna" (läs tramsinlägg som besvaras och återbesvaras i all oändlighet) helt tar över och dödar tråden till slut är vanligare tycker jag.
 13. Precis så är det ju. Jag har tänkt mycket på hur jag rättfärdigar mitt eget nöjesfiskande (som det för det mesta är även om jag tar matfisk då och då) och det är inte alltid okomplicerat tycker jag. Nöjesfiskande är ju djurplågeri satt i system även om det tar emot att säga det. Jag försöker ibland se det i ett större sammanhang för att rättfärdiga det. Utan sportfiske skulle få bry sig om huruvida vi har bra vattendrag och vattenmiljöer där öring, harr, lax och annat frodas och trivs. Sportfisket med sitt C&R har ju onekligen bidragit till att många fler älvar har fått friare flöden och där bestånden är hållbara för att inte alla fyller frysen varje säsong. En ökad biologisk mångfald helt enkelt där vi värnar om att ta hand om vår natur och de ekosystem som är viktiga för så många. Det gör också att mindre orter kan överleva och tjäna pengar på en förhoppningsvis hållbar fisketurism och det tycker jag också är enormt viktigt i sammanhanget. Så ja, på det stor hela tror jag att vi alla (även fisken) vinner på ett schysst sportfiske! Med det sagt ska vi självklart göra djurplågeriet så litet som möjligt när vi väl får en fisk på kroken som vi inte tänkt oss att äta. Så fiskar som uppenbarligen tagits upp flera gånger är såklart systematiskt djurplågeri om man vill dra det till sin spets men det är också ett bevis på att schysst hantering av fisken fungerar och gör det bättre för alla. Så tänker jag.
 14. Den som problematiserar koldioxid och inte bara förklarar vad det är och att det är en viktig gas. Den som de flesta forskare är överens om. Det visste du såklart även om det är bekvämare att pedagogisk förklara sånt som inte har med problemet att göra. Om någon drunknar hjälper det ju föga att påpeka för personen att utan vatten så dör vi alla minsann, det är en av livets grundpelare.
×
×
 • Create New...