Jump to content

Legobiten

Members
 • Content Count

  224
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Legobiten last won the day on July 1

Legobiten had the most liked content!

Community Reputation

116 Excellent

About Legobiten

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jamlund@gmail.com
 • Telefon
  0706616747

Recent Profile Visitors

949 profile views
 1. Hej! Jag köper gärna Bucktail, Craft fur, Baitfish dubbing och Mayfly-tails.
 2. Kör på det då! Om du vill kan jag kolla på det om du har nån länk med bilder. Bara att skicka ett PM.
 3. Jag var i samma sits som du för snart ett år sen. Blev att jag köpte ett begagnat set med lite av varje. Ångrar det inte. Där fanns en hel del som jag fortfarande använder och skapliga verktyg. Sen dess har jag köpt till till sjukt mycket annat allt eftersom jag nördat ner mig. Som Line-speed skrev så kan det vara bra att köpa det som ingår i sånt man vill binda. Vet man inte exakt kan ett startpaket eller begagnat vara bra. Kvalitén på verktygen vet jag ingenting om men ett sånt här t.ex. räcker nog rätt långt och innehåller mycket bra basmaterial. https://fishline.se/p/flugbindning/borja-binda-flugor-startkit/fly-dressing-sats-med-fly-king-stad.html Kanske komplettera med en liten påse naturlig cdc? Sen kan du binda en jäkla massa tror jag.
 4. Ser ju inte ett skit när det börjar bli natt ändå. Kastar den snett uppströms och låter den dragga/drifta så att jag hela tiden känner den. Kanske inte är den mest effektiva metoden men nog fan hugger det kännbart ändå
 5. Tycker att en lanyard är bra när jag bara vill dra iväg till sjön och fiska lite snabbt och enkelt ett par timmar. Det viktigaste finns där plus en liten flugask med det som kan tänkas behövas. Smidigt istället för att släpa med väst och massa onödigt. Är jag däremot ute längre eller vill ha fler fiskealternativ så är väst bättre. Jag använder helt enkelt både väst och lanyard men vid olika tillfällen.
 6. Nu har denna fluga hårdtestats och fått ett namn. Fax Caddis. På bilden har den tagit ungefär sju fina harrar och tagit emot många fler hugg. En antenn har lossnat men den fortsatte att ta minst tio fiskar till. Jag använde faktiskt samma fluga hela veckan och den funkade gång på gång. Gav bort de andra tre till polarna som också tog flera fina harrar (några öringar också) på dem. Så helt enkelt; grymt hållbar, flyter och ligger på ytan som en kung (skölj av, torka, och kanske nåt flytguck då och då såklart), tvinnar inte tafsen och populär hos fiskarna. En kanonbra fiskefluga helt enkelt!
 7. Legobiten

  KaninSkinn!

  Här kanske? https://www.fiskeshopen.com/produkt/Hela-kaninskinn
 8. Det var på grund av icke barnsäkert lock tror jag. Om någon sitter på många flaskor Dry Dip och kan tänka sig att sälja en till mig blir jag glad för ett PM
 9. Jäklar vad fin! Var detta innan Ismos puppa slog igenom?
 10. Jag tolkade trådskaparens fråga om vingar som vilka material som liknar riktiga vingar. Alla varianter med cdc, elk, hjorthår och så är ju onekligen sanslöst bra men liknar ju inte vingar på samma sätt i våra ögon. Från fiskens perspektiv spelar det kanske inte så stor roll. Däremot kan man ju knappast påstå att streaking caddis eller varianten ovan har en slimmad profil där vingarna går helt ihop som riktiga sländor som sitter still på vattnet har. Buskigheten imiterar kanske en slända som fladdrar lite då och då. För övrigt har jag 50 veckor om året att binda och typ 2 att fiska så om en slända tar lite tid eller är lite krånglig att binda gör mig inget just nu. Jag tycker att det är kul att experimentera lite!
 11. Ser ut som ett bra alternativ! Kanske har du också testat vinge av luftfilter som tydligen är Mathias Åbergs idé? Har hört att det ska vara väldigt bra och hållbart. Ser onekligen bra ut! Här har Ola Andersson bundit några sådana. Bilden lånad från hans instagram.
 12. Haha! Ja, inte fan vet jag... Säkerligen alltihop ! Eller, nja flyter fint gör den. Grunden är en cdc-kropp (spunnet i splittrat tråd). Impregnerar du den flyter den ännu bättre såklart. Men tvinnandet är såklart en faktor. Nu är dessa strl.12 och 14 (även om skillnaden inte blev gigantisk) så jag har inte tänkt en 0.12 tafs. Jag får testa helt enkelt. Det mest tvinniga jag kastat är i alla fall syntetiska vingarna där luften inte har en chans att passera genom.
 13. Så här ser mina origamivingar ut. Jag gillar verkligen utseendet, transparensen och formen. De är förvånansvärt tåliga om man vill vrida och dra lite i dem men jag har faktiskt inte utsatt dem för fisktuggande än, men snart förhoppningsvis. Återkommer.
 14. Jag har ingen erfarenhet av hållbarheten än eftersom jag inte hunnit testa mina flugor då vintern var min första säsong men Jag tycker att origamivingar av coq de leon är väldigt fina och verkar kunna hålla ett tag. Har gjort av cdc också och hoppas kunna hårdtesta varianterna snart!
 15. Jag köpte några stycken därifrån förra året innan jag började binda själv. Inga konstigheter och helt okej flugor för det priset, men nu binder jag bättre själv
×
×
 • Create New...