Jump to content

Legobiten

Members
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Legobiten last won the day on July 1

Legobiten had the most liked content!

Community Reputation

114 Excellent

About Legobiten

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jamlund@gmail.com
 • Telefon
  0706616747

Recent Profile Visitors

898 profile views
 1. Nu har denna fluga hårdtestats och fått ett namn. Fax Caddis. På bilden har den tagit ungefär sju fina harrar och tagit emot många fler hugg. En antenn har lossnat men den fortsatte att ta minst tio fiskar till. Jag använde faktiskt samma fluga hela veckan och den funkade gång på gång. Gav bort de andra tre till polarna som också tog flera fina harrar (några öringar också) på dem. Så helt enkelt; grymt hållbar, flyter och ligger på ytan som en kung (skölj av, torka, och kanske nåt flytguck då och då såklart), tvinnar inte tafsen och populär hos fiskarna. En kanonbra fiskefluga helt enkelt!
 2. Legobiten

  KaninSkinn!

  Här kanske? https://www.fiskeshopen.com/produkt/Hela-kaninskinn
 3. Det var på grund av icke barnsäkert lock tror jag. Om någon sitter på många flaskor Dry Dip och kan tänka sig att sälja en till mig blir jag glad för ett PM
 4. Jäklar vad fin! Var detta innan Ismos puppa slog igenom?
 5. Jag tolkade trådskaparens fråga om vingar som vilka material som liknar riktiga vingar. Alla varianter med cdc, elk, hjorthår och så är ju onekligen sanslöst bra men liknar ju inte vingar på samma sätt i våra ögon. Från fiskens perspektiv spelar det kanske inte så stor roll. Däremot kan man ju knappast påstå att streaking caddis eller varianten ovan har en slimmad profil där vingarna går helt ihop som riktiga sländor som sitter still på vattnet har. Buskigheten imiterar kanske en slända som fladdrar lite då och då. För övrigt har jag 50 veckor om året att binda och typ 2 att fiska så om en slända tar lite tid eller är lite krånglig att binda gör mig inget just nu. Jag tycker att det är kul att experimentera lite!
 6. Ser ut som ett bra alternativ! Kanske har du också testat vinge av luftfilter som tydligen är Mathias Åbergs idé? Har hört att det ska vara väldigt bra och hållbart. Ser onekligen bra ut! Här har Ola Andersson bundit några sådana. Bilden lånad från hans instagram.
 7. Haha! Ja, inte fan vet jag... Säkerligen alltihop ! Eller, nja flyter fint gör den. Grunden är en cdc-kropp (spunnet i splittrat tråd). Impregnerar du den flyter den ännu bättre såklart. Men tvinnandet är såklart en faktor. Nu är dessa strl.12 och 14 (även om skillnaden inte blev gigantisk) så jag har inte tänkt en 0.12 tafs. Jag får testa helt enkelt. Det mest tvinniga jag kastat är i alla fall syntetiska vingarna där luften inte har en chans att passera genom.
 8. Så här ser mina origamivingar ut. Jag gillar verkligen utseendet, transparensen och formen. De är förvånansvärt tåliga om man vill vrida och dra lite i dem men jag har faktiskt inte utsatt dem för fisktuggande än, men snart förhoppningsvis. Återkommer.
 9. Jag har ingen erfarenhet av hållbarheten än eftersom jag inte hunnit testa mina flugor då vintern var min första säsong men Jag tycker att origamivingar av coq de leon är väldigt fina och verkar kunna hålla ett tag. Har gjort av cdc också och hoppas kunna hårdtesta varianterna snart!
 10. Jag köpte några stycken därifrån förra året innan jag började binda själv. Inga konstigheter och helt okej flugor för det priset, men nu binder jag bättre själv
 11. Det där var ju en bra taktik annars. Flytta på fisken med spötoppen tills den står där du vill ha den för ett optimalt kast.
 12. Legobiten

  Puppan!

  Hehe, jo det går säkerligen mycket snabbare och håller längre. Det är som sagt mest för skoj skull och för att det på något sätt känns fusk med trä... Missförstå mig rätt Ismo, din puppa är fantastisk och helt i en egen klass. Vill bara testa att "binda" en på riktigt för att det känns som en riktig fluga då. För effektivitet och funktion vinner du alla dagar i veckan och jag har såklart täljt mig några vanliga också!
 13. Legobiten

  Puppan!

  Jag ska i sommar testa min variant med hjorthår. "If it ain't broken don't try to fix it" heter det ju men det är kul att testa för skoj skull!
 14. Haha! En säng? Ja, det borde ge fiskelycka året ut! Jag tror att det kan vara tvärt om. Åtminstone är det så för mig. Det kan se förjävligt ut hemma hos mig men det drabbar ju väldigt få. Naturen däremot, där bor inte jag och är alltså gäst. Jag är en skötsam gäst för att få komma tillbaka med gott samvete och ha naturen på min sida.
 15. Usch så tråkigt! Sådär mycket lina lär ju inte komma från flugfiskare direkt. Däremot alla dessa små bitar som trimmas av efter att ha knutit på flugan eller ny tafsspets... Tycker att uppsamlaren som Smith Creek har är en bra ide. Jag har dock gjort min egen eftersom jag tycker att deras är för bred för de flesta av mina tafsrester. Är det ännu kortare bitar lägger jag dem i en ficka på byxorna eller vadarna. Brukar jinxa mig själv med att om jag inte samlar upp allt när jag knutit på nytt får jag ingen fisk på den flugan Hur som helst, samla upp ALLA tafsrester oavsett storlek tycker jag. Det är inte svårt.
×
×
 • Create New...