Jump to content

konungen87

Members
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

konungen87's Achievements

Member

Member (2/5)

0

Reputation

 1. Hej,

  Spöet finns kvar.

  Mvh Erik

 2. Är loop q ett för snabbt/styvt spö enl beskrivningen ovan?
 3. Vision Big Daddy eller Guideline Exp5 för gäddflugfiske? Klass 8 eller 9`?
 4. är ett dyrare flugspö generellt sett roligare/känsligare att drilla fisk med än ett billigare flugspö?
 5. Hej! Har fiskat ett tag med Guideline Elevate klass 7 9 fot och är väl hyfsat nöjd. Döm om min förvåning när jag provade Guideline EXP4 (i samma klass och längd och med samma lina GL Coastal) och kastade några/någon meter längre med det utan ansträngning!?? Några reflektioner: Exp4-spöet är klassat 16-18 g och GL Coastal har klumpvikt 17g vilket gör att EXP4-spöet laddar lättare än Elevate-spöet som är klassat 17-19g. Vidare är EXP4 mjukare än Elevate och därmed kanske det är lättare att känna när linan sträcker ut i bakkastet. Det ska dock tilläggas att det var vindstilla när jag kastade med EXP4, jag kanske får problem vid mer vind? Borde inte Elevate kasta längre än EXP4 "på pappret"? Man får väl säga att jag föredrar mjukare spöet då jag lättare känner linan sträckas ut. Är det fler som känner likadant? Kanske blir lättare att gå upp en linklass på Elevate (klumpvikt 19g #8 Coastal) och därmed kunna kasta längre? Någon mer som föredrar mjukare spöen jämfört med snabbare/styvare spön? Tips på spön liknande EXP4? Loop q? Vision onki? Skitfiske!
 6. Hej! Har fiskat ett tag med Guideline Elevate klass 7 9 fot och är väl hyfsat nöjd. Döm om min förvåning när jag provade Guideline EXP4 (i samma klass och längd och med samma lina GL Coastal) och kastade några/någon meter längre med det utan ansträngning!?? Några reflektioner: Exp4-spöet är klassat 16-18 g och GL Coastal har klumpvikt 17g vilket gör att EXP4-spöet laddar lättare än Elevate-spöet som är klassat 17-19g. Vidare är EXP4 mjukare än Elevate och därmed kanske det är lättare att känna när linan sträcker ut i bakkastet. Det ska dock tilläggas att det var vindstilla när jag kastade med EXP4, jag kanske får problem vid mer vind? Borde inte Elevate kasta längre än EXP4 "på pappret"? Man får väl säga att jag föredrar mjukare spöet då jag lättare känner linan sträckas ut. Är det fler som känner likadant? Kanske blir lättare att gå upp en linklass på Elevate (klumpvikt 19g #8 Coastal) och därmed kunna kasta längre? Någon mer som föredrar mjukare spöen jämfört med snabbare/styvare spön? Tips på spön liknande EXP4? Loop q? Vision onki? Skitfiske!
 7. Hej! Har fiskat ett tag med Guideline Elevate klass 7 9 fot och är väl hyfsat nöjd. Döm om min förvåning när jag provade Guideline EXP4 (i samma klass och längd och med samma lina GL Coastal) och kastade några/någon meter längre med det utan ansträngning!?? Några reflektioner: Exp4-spöet är klassat 16-18 g och GL Coastal har klumpvikt 17g vilket gör att EXP4-spöet laddar lättare än Elevate-spöet som är klassat 17-19g. Vidare är EXP4 mjukare än Elevate och därmed kanske det är lättare att känna när linan sträcker ut i bakkastet. Det ska dock tilläggas att det var vindstilla när jag kastade med EXP4, jag kanske får problem vid mer vind? Borde inte Elevate kasta längre än EXP4 "på pappret"? Man får väl säga att jag föredrar mjukare spöet då jag lättare känner linan sträckas ut. Är det fler som känner likadant? Kanske blir lättare att gå upp en linklass på Elevate (klumpvikt 19g #8 Coastal) och därmed kunna kasta längre? Någon mer som föredrar mjukare spöen jämfört med snabbare/styvare spön? Tips på spön liknande EXP4? Loop q? Vision onki? Skitfiske!
 8. Hej,

  Finns spöet kvar?

  Mvh Erik

 9. Hej,

  Skick på Guideline exceed klas5? Följer det med spötub?

  Mvh Erik

 10. Hej, En fråga angående längd på flugspö. Vad är skillnaden i prestanda mellan ett spö på 9 fot och ett spö på 9,6 fot? Spelar 0,6 fot någon roll?
 11. borde jag gå upp till en coastal #8 som har en klumpvikt på 19g? spöet är klassat 17-19 g
 12. är van sen exp4-spöet att känna hur spöet laddar, det gör jag inte på samma sätt med elevate-spöet. till exp4 har jag kört GL 4cast #6 och till GL elevate har jag kört GL coastal #7
 13. Tack för svar! Har en guideline coastal till elevaten, borde väl passa?
 14. Hej. Har fiskat ett tag med ett Guideline exp4 klass 6 (medium snabb aktion) men har sedan nån månad tillbaka börjat fiska med Guideline elevate som är ett spö med snabbare (och dyrare) aktion. Jag har dock svårt att få till några riktigt bra kast med det snabbare spöet, vad kan det bero på? Jag lärde mig kasta från grunden själv med exp4-spöet, har min kastteknik vant sig vid den typen (långsammare aktion) av spö? Borde inte elevate-spöet kasta längre än exp4-spöet då det är 3 ggr så dyrt? Nån som har nån tanke?
×
×
 • Create New...