Jump to content

Idivuoma

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Idivuoma last won the day on June 5

Idivuoma had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

About Idivuoma

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  johan.i@live.com
 • Telefon
  0000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Underhållt jaktintresset sista tiden. Laddat ammo och varit på skjutbanan. Gick sådär, men har nog hittad en laddning som går bra i min bössa. Men har hittat en flugask jag slarvade bort för ett år sedan vid den här tiden. Mycket nöjd! Trodde den låg vid nån älv.
 2. Gammal kunnskap rostar aldrig:) Är väl snart ett år sedan jag bundit flugor sist. Just nu är det jakt som står i fokus. Laddar ammo och skjuter en del. Men har klarat att kapa åt mig några fiskedygn till sommaren ändå. Den första 16 juni i den oändligt vackra Målselvfossen:)
 3. vanlig mallard bara, 2 eller 3 lager, 3-4mm breda. Mallard krymper i vattnet och "limmar" sig över flugan. Ser ut som ryggsköld av epoxy på en saltvatten-räka ungefär.
 4. Spöt är invigt och allt. Rostueatnu är min "hemmaälv” här i norge:)
 5. CTS Affinity DQ 12'6 #6/7 klinga från flyfishingmasters för runt 2000,-. Kork-komposit från e-bay för 75,-, billigaste ringarna jag hittade på Mistpool för 10,- per styck och så ett rullfäste för 200,-. Riktigt bra tvåhands för runt 3000,-. Och så fick jag ju glädjen att bygga det också:) Men... Rullfästet är ingen höjdare, ingen o-ring mellan låsringarna så måste tighta till lite då och då. Och snakeringarna har en form som gör att lös lina lätt trasslar runt dem, på andra byggen med rec recoil-ringar så fungerar det bättre. Men ändå, ett skitbra tvåhands för 3000,-
 6. Flyfishingmasters har några CTS affinity dq klingor kvar till lågt pris. Har ett 12'6 6/7 och är riktigt nöjd med spöt.
 7. Kanske Loop bara gör ett försök att etablera sig som ett premium merke? Överdrivna priser är väl en del av det. Lite dumt att rea ut cross s1 bara. Riktigt bra spön som de konkurrerar mot sig själv med.
 8. Den fiskar också bra i min "hemmaälv"
 9. En sån ungefär i olika storlekar
 10. Flyt och spey-flugor är elegant. Mallardvingen limmar sig fast mot kroppen i vattnet och blir lite genomskinligt, som ryggsköld på en räka. Enkelkrok gör att den håller sig just under ytan med en fin fart. Av och till ser man svallvågen och plask när fisken är uppe och kikar. Mycket spännande:)
 11. Hmm... Hardy jet 10'6 kanske? Jag har gett upp switchandet. Enhands #6 med Rio micro skagit på 275grain täcker enhands speyandet, men klarar inte av att kasta från fel sida. Och så längre tvåhands för tyngre fiske.
 12. Min teknik: stora flugor, alltså sunrays varianter, på flyt eller intermediate fiskat med en överdjävulsk fart för att väcka intresset. Mindre fluga i samma färg djupare och lägre fart direkt efter för att trigga hugg. Vet inte om det fungerar bättre än nåt annat men laxen borde väl ta en mer seriöst om man orkar byta klump och fluga mellan varven:)
 13. Hello folks! Jag har gjort en liten resa i spödjungeln för laxfiske i småälvar i närheten. Köpte mig en Loop Cross S1 12' och hade stor glädje av det spöt i några år men klumpvikterna på 31g ungefär var inte riktigt elegant i småälvar. Nästa spö blev ett bygge på Sage Method 11'9 #7 klinga. Lätt och smäckert spö men tyckte det också krävde ganska tunga klumpar för att komma till sin rätt. Samtidigt började jag märka att vanliga klumplängder på runt 10m krävde raskt tempo innan ankaret satte sig alldeles för djupt i vattnet. Med det spöt gick jag över till skagit på 510gr för att klara att kasta avslappnat, men lite för brutala nedslag i klara älvar med lite vatten. Lite för brutala bakkast också. Det spöt byttes ut med ett Sage One 11'6 #5 för 23g klumpar, Rio VT #5 passade fint. Lite som enhands: väldigt lätta linor, inget plask och nedslag som knappt märks. Elegant uppsättning:) Men jag har ändå haft känslan av att kastningen blir stressig, måste träffa den lilla luckan när ankaret sitter tillräckligt djupt och innan toppen av snöret fastnar i vattnet. Med så kort spö får man ingen hjälp att få lite höjd på d-loopen så kastningen blev för min del stressig och krävande. När man träffar så går det långt och spikrakt med sträckt tafs, men alldeles för många kast blev misslyckade. Använde ofta spöt som enhands med kast över huvudet med en #8 wf lina jag har liggande men då blev den extra längden bara en nackdel... Sist vinter byggde jag mig en cts affinity dq 12'6 #6/7. Redan efter provkastningen förstod jag att det är ett mycket bra spö till småälvarna, 27g klump känns lite som övre viktgräns och kastningen blir sådär avslappnad att man inte behöver tänka på det alls. Standard klumplängd och lång tafs går hur fint som helst. Sage One 11'6 såldes och saknar absolut inte kortare tvåhands. Så, mitt råd till dig som tänker köpa switch-spö: Om du klarar dig med enhands, kasta enhands istället. Om älven eller fisken är för grov för enhands, köp ordentligt tvåhands från 12'6 och uppåt. Eller bygg på cts-klinga, fantastiska klingor:)
×
×
 • Create New...