Jump to content

Idivuoma

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Idivuoma last won the day on December 22 2020

Idivuoma had the most liked content!

Community Reputation

28 Excellent

About Idivuoma

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  johan.i@live.com
 • Telefon
  0000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om jag inte minns helt feil så hade Fuji(?) såna sneda ringar. Guideline och loomis hade såna. Ska väl ge nån fördel, dyra var de i alla fall
 2. Väldigt mycket och en del onödigt (?) som djungeltupp och hägerhackel. Hadde en period med klassiska laxflugor och originalmaterial är ganska dyrt. Ett par tusen per år kanskje. Men det är kul att känna att man utvecklas så det är värt det:)
 3. En vedeldad bastu är lätt värt några måneders snickring och en semesterbudget:)
 4. Bygger bastu vid stugan. Där ska jag dricka mig full medan frun spelar yatzy med barnen:)
 5. Underhållt jaktintresset sista tiden. Laddat ammo och varit på skjutbanan. Gick sådär, men har nog hittad en laddning som går bra i min bössa. Men har hittat en flugask jag slarvade bort för ett år sedan vid den här tiden. Mycket nöjd! Trodde den låg vid nån älv.
 6. Gammal kunnskap rostar aldrig:) Är väl snart ett år sedan jag bundit flugor sist. Just nu är det jakt som står i fokus. Laddar ammo och skjuter en del. Men har klarat att kapa åt mig några fiskedygn till sommaren ändå. Den första 16 juni i den oändligt vackra Målselvfossen:)
 7. vanlig mallard bara, 2 eller 3 lager, 3-4mm breda. Mallard krymper i vattnet och "limmar" sig över flugan. Ser ut som ryggsköld av epoxy på en saltvatten-räka ungefär.
 8. Spöt är invigt och allt. Rostueatnu är min "hemmaälv” här i norge:)
 9. CTS Affinity DQ 12'6 #6/7 klinga från flyfishingmasters för runt 2000,-. Kork-komposit från e-bay för 75,-, billigaste ringarna jag hittade på Mistpool för 10,- per styck och så ett rullfäste för 200,-. Riktigt bra tvåhands för runt 3000,-. Och så fick jag ju glädjen att bygga det också:) Men... Rullfästet är ingen höjdare, ingen o-ring mellan låsringarna så måste tighta till lite då och då. Och snakeringarna har en form som gör att lös lina lätt trasslar runt dem, på andra byggen med rec recoil-ringar så fungerar det bättre. Men ändå, ett skitbra tvåhands för 3000,-
 10. Flyfishingmasters har några CTS affinity dq klingor kvar till lågt pris. Har ett 12'6 6/7 och är riktigt nöjd med spöt.
 11. Kanske Loop bara gör ett försök att etablera sig som ett premium merke? Överdrivna priser är väl en del av det. Lite dumt att rea ut cross s1 bara. Riktigt bra spön som de konkurrerar mot sig själv med.
 12. Den fiskar också bra i min "hemmaälv"
 13. En sån ungefär i olika storlekar
 14. Flyt och spey-flugor är elegant. Mallardvingen limmar sig fast mot kroppen i vattnet och blir lite genomskinligt, som ryggsköld på en räka. Enkelkrok gör att den håller sig just under ytan med en fin fart. Av och till ser man svallvågen och plask när fisken är uppe och kikar. Mycket spännande:)
×
×
 • Create New...