Jump to content

grebgokz

Members
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About grebgokz

 • Rank
  Member
 1. Tror skylten du letar efter är "Vakkervika" Bra tips för övrigt har själv bara fiskat vid själva viken nära parkeringen. Mest småharr där. Ska själv nästa gång söka mig uppåt och prova den där piren.
 2. grebgokz

  Handla här!!

  Hej. Lite sent kanske men hur var kvaliten på tillbehören till spöt? Funderar på att beställa ett z-axis från han. Får nog kanske kolla up igen att det fortfarande är fri frakt till "Sweden" men erbjudandet om byggsats vid köp av klinga har han ju kvar.
 3. Tjabba. Jag har nyligen införskaffat ett Sage XP i #5 som är 8'6" och jag bara älskar det. Nu är det så att jag känner att jag behöver ett längre spö för flytringsfiske och vadning så jag vill ha ett spö i #5 som är 9' - 9'6" Jag har provkastat Sage Z-axis och tycker det är OK. Jag har även läst lite om Winston Boron IIx och tycker det verkar vara ett spö som skulle kunna passa mig. Nu till min fråga Vilka fler tillverkare har liknande spön (modeller) som kvalitetsmässigt och prismässigt ligger ungefär som Sage XP eller Sage Z-axis. Jag vill alltså ha liknande aktion i spöt (antar att det finns flera men mina kunskaper om olika andra märken är begränsad därav min fråga) Tippsa mig !!
 4. Här är nog det billigaste jag hittat om man ska ha saddle skinn http://www.lakelandflytying.com/ Ännu billigare om du kan hitta någon kompis och dela med och köpa hela skinn och sen dela på två. Har beställt där och det funka bra. Edit: PS. tänk på att köper du mindre än en halv saddle (en quarter) så får du inte hela rangen av storlekar på fjädrarna. Bra ide är att besöka withings hemsida och läsa på lite innan man shoppar. http://www.whitingfarms.com/ Glöm inte att kolla vilka storlekar de olika skinnen kan ge dig http://www.whitingfarms.com/articles/grading.html
 5. Du har alltså bundit den varianten jag brukar binda.. dvs den som liknar en myra.. (och inte den alien lika amfibie saken på ca 4-5 cm) Tipps om gummiben. Köp i syberhörsaffären eller på din lokala butik resårband (runda) innuti dessa (finns svarta och vita) är det ett antal små gummiben. Funkar kanon att klippa av en decimeter bit sen klippa upp änden så det går att dra i den fukta med vanligt vatten (höljet) och dra ut gummisnoddarna Billigare gummiben får man leta efter.
 6. grebgokz

  Isbjörn?

  För att inte tala om den nu så populära tempelhund. Dessa avlivas väl under allt annat än humana former i bla kina... (även om den inte är utrotningshotad så är det ju inte så etiskt kanske.)
 7. Verkar finnas många varianter http://hipwader.com/2004/chernobyl-ant-pattern Jag brukar dock använda den som myrimitation i strl 12-16 men många binder dem från strl 6 (vilket jag aldrig gjort för då kan ju fisken inte gärna tro att det är en myra... väl?)
 8. Hittade en annan variant av chernobyl ant. Bara bild dock verkar inte ha några likeheter med den myr-imitation som jag förknippar namnet chernobyl ant med. http://www.argentinachileflyfishing.com/tr...rnobyl-ant.html
 9. Vet inte vilken Chernobyl ant de två föregående svaren hänvisar till men den jag binder gör jag så här http://www.flyanglersonline.com/flytying/f...080299fotw.html Och den funkar klockrent.
 10. Jag körde förrut med #6 men har gått över till #5 (mest pga av ett rea fynd sen så har alla spön blitt #5 sen dess) Jag fiskar mest RB men även Harr/Öring med min #5. Funkar bra med streamer som zonkers i #8 eller Muddler minnow #8 även om de är lite på gränsen. Även guldhuvud nymfer i #10 går bra. Tycker det är en bra allround klass. De moderna snabba spöna klarar även av relativt blåsiga förhållanden med #5. Jag använder i #5 Vision 3zone, Vision Extreme och Vision GT4 alla funkar med ovan nämda flugor och drillar stor RB lätt.
 11. Beställt både T-shirt och Skiva. Det borde ju alla som gillar sportfiske och eller bryr sig om vår marina miljö göra. här är länken till den officiella sidan http://www.sportfiskarna.se/gefan/
 12. grebgokz

  loops nya, priser?

  Utan att ange någon åsikt om etik eller moral eller vilka spön som är bättre än några andra måste jag ändå komma med ett inlägg. Loop tillverkar sina spön i taiwan = billigare produktionskostnad per spö. Läs lägre rörlig kostnad än sina amerikanska konkurrenter. Men utvecklingskostnaden är en fast kostnad och utvecklingskostnaden för en spöserie borde vara ungefär densamma för USA och Sverige. Men efterson Loop har en mycket mindre marknad för sina spön än de amerikanska tillverkarna så får de sälja färre spön i varje serie och får då per spö en högre utvecklingskostnad. Därför är det kanske befogat att de tar samma pris som amerikanerna trots de lägre tillverkningskostnaderna. Lite produktkalkylering ger detta solklara svar. Allt i ett spös kostnad är inte de direkta tillverkningskostnaderna.
 13. Sen kan man fråga sig vad hon ska ha vadarna till? Bara för att vara fin i eller för att fiska i? Färgvalet på befintliga vadare har ju viss kammoflage effekt. Kan tänka mig att när man smygvadar på fisk så kanske ett par rosa vadare kan störa fisken mer än ett par gröna eller bruna
 14. Ja jag ifrågasätter hans kompetens och hans intresse. Om han nu är marinbiolog och specalist på fisk och gäddor bör han känna till fenomenet. Tycker jag. Jag gör det och jag är ingen expert. Då bör jag kunna förvänta mig att en "expert" gör det. Hans kompetens kanse bara är akademisk vad vet jag. Jag är utbildad programmerare och jag kan programmera och gör det ganska bra men många av mina kurskamrater kan inte fast de troligen titulerar sig som programmerare.
 15. "Per Nyberg, fiskeribiolog och gäddexpert på Fiskeriverket i Sverige, har dock inte hört talas om något liknande fall i Sverige. " Ha ha ha... vilken expert. Liknande saker kan man ju läsa om i tidningarna i princip varje sommar. Förra året tror jag jag läste om inte mindre än 3 fall av gäddbett på människa. LoL Skärpning Fiskeriverket om det är sådana "experter" ni håller er med.
×
×
 • Create New...