Jump to content

SBG

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About SBG

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  danielsjoberg93@gmail.com
 • Telefon
  0707313003

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. SBG

  Fiskeknän!

  Enig, och jag har behövt besöka MÅNGA.
 2. SBG

  Fiskeknän!

  Gå till en sjukgymnast med knäexpertis och eventuellt en ortoped, istället för att be flugfiskare att komma med killgissningar. 🤪 Och gå till en vettig sjukgymmast som förstår att du vill kunna fortsätta att röra på dig, och inte en professionell kvackare som försörjer sig på att ordinera alla till att undvika det som gör ont. Det finns så många olika saker det kan vara, så det bör undersökas ordentligt. Artros, menisken, tendonit, mm, mm. Läkare är mästare på att komma med totalt okvalificerade gissningar och påståenden gällande huruvida man ska vila eller träna, och i regel så föreslår dom felaktigt vila. Lyssna på sjukgymnasten i det avseendet istället, för det är dom som har utbildning för att kunna uttala sig.
 3. Så lättplanerad är inte resan att det går att åka när vädret ser bra ut- tyvärr. Tack för tipset!
 4. Tänkte ta en sväng ner och fiska runtikring Abbekås framöver. När hade ni som fiskar närområdet sagt att det är värt att satsa? Börjar det hetta till i slutet på februari, eller är det slutet på mars man snarare bör satsa på?
 5. Det var det jag menade. 😉
 6. Vad är en grainlina? 😁
 7. SBG

  Vänern

  Precis samma personer som bedriver dessa dumheter. Skär av en liten bit av ena sidan på en gädda, och dumpar alla 8-10kg gäddor dom får i vassen vid bryggan. I tron om att gäddorna äter upp deras kära inplanterade laxsmolt, eller äter upp lagens mat. Det här är från en av Vänerns mest kända trollinghamnar.
 8. Har själv planer på att ge gösen ett försök i sommar, fast i strömmande vatten. Utan tillgång till strömmande vatten så hade jag letat efter stationär/semi-stationär gös, och det kan vara väl så problematiskt i många sjöar. En rent subjektiv tro är att gösen, likt de flesta andra predatorer både i och ur vattnet, ofta har födostråk. D.v.s att de kan komma från pelagialen och besöka sin favoritgrynna under dagen. Jag vet själv ett ställe där gösen jagar precis mitt på dagen när det är som varmast, mitt i högsommaren, i ett grunt strömsatt sund med en rullstensås som gränsar till lerbotten. Säkerligen så leker gösen där också. Nu har jag inte båt där längre, men där går det helt garanterat att flugfiska gös med gott om grov abborre som bonus. Rent spontant så låter ju kvällen som det bästa alternativet för flugan, men man ska inte heller gå och tro att gösen bara jagar den halvtimmen när solen är vid trädtopparna. Men de är säkert mer ytnära och mer benägna att ta nära ytan vid den tiden, och på ljusa sommarnätter. Chartreuse baitfish-flugor runt 12-15cm och relativt slimmade hade jag satsat på. Gärna med kroken rejält långt bak. Samt någon mer naturlig bait-fish färg, beroende på sjön du fiskar i. Har du någon mer info om sjön, eller vill du ha tips på platser? Isf, inom vilken radie?
 9. Praktisk fysik i praktformat, både högst kraft och effektutveckling bland alla idrotter. Jag har pysslat med det tillräckligt för att ha lite sm-medaljer och dylikt i en låda någonstans. Tyvärr satte en ryggskada käppar i hjulet, och nu är jag mest coach åt Henka som är en lika dålig OL-elev som jag är lax-elev åt honom. Det var dessutom en livstid sedan, säkert 5 år. Axelskador besvärade mig länge, men OL rådde faktiskt bot på alltihop med lite smart vägledning. Jag säger som jag säger till Henka - lyssna aldrig på amerikaner när det gäller styrkesport. Otroligt dålig lyftteknik och träningsmetodik existerar inte - förutom att ta fler piller. Donny Shankle är dock underhållande. 😁 Bengt-ove(?) Som äger rygg och ledkliniken är aldrig fel att besöka om man bor runt spetsen på vänern. Hör av dig när domen har fallit! Jag kommer gärna ut en sväng oavsett. Det vore kul med en grön och slemmig innan isen lägger sig, men prickiga går också bra.
 10. Då får det bli en tripp till ett modell mindre rekorderligt etablissemang för inköp av vitaminer. 💉💊 Så länge formen på rycket är valfritt så behöver 100 inte vara så långt bort. 100 i styrkeryck är ju inte tungt vill jag minnas.. 🤔 Både nål och bakomliggande historia tar jag gärna någon gång! Ja, i en distant och hypotetiskt framtid. Förresten så får får vi ta en tur valfri söndag - om du har tid. Jag kan ro, så kanske ryckprocessen går fortare.
 11. Samma här, born and raised i kommunen vi talar om. Nu har jag ungefär samma förutsättningar fast i norra änden på sjön. De norra ändarna ser åtminstone mest vadningsbara ut. Men höst eller vår, långgrunt eller sluttande botten. Att rota efter öring i Vänern känns ju som att leta efter en nål i en höstack, men man vill ju gärna tro att går att följa någorlunda samma logik som på kusten.
 12. Land eller båt? Traska runt vänersnäs hade ju varit trevligt. 😁
 13. Öring i stampälven? Släktgården ligger några stenkast därifrån längs med Örsjön, så det hade varit kul att testa. Har du någon mer information att komma med? Jag har aldrig hört om öring i sjön, men jag har heller aldrig frågat.. 😁
 14. Någon som har någon erfarenhet av patagonias vadare, ex. Rio azul?
 15. Nejdå, det har jag inte, men jag for med lite osanning: man kan givetvis inte kasta hur tunga spetsar som helst. Inom rimlighet.
×
×
 • Create New...