Jump to content

SBG

Members
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

SBG last won the day on March 3 2021

SBG had the most liked content!

Information

 • Kön
  Hemligt
 • Bostadsort
  Värmland
 • Intressen
  Fettfenor, öl och allt nördigt

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  danielsjoberg93@gmail.com
 • Telefon
  0707313003

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SBG's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

38

Reputation

 1. Nja. Var du siktar skiter väl linan i, men siktar du högre så får du också ett tidigare stopp. Ett konkret stopp klockan 10-11 ger en bra mycket tightare linbåge än ett slöaktigt stopp med spöt rakt framåt. Tycker att Jan-Erik Granbo har riktigt fina klipp när han förklarar: Det mesta han säger kan nog summeras med: *Fart på linan in i ankringen så att man laddar stången (detta har han en lång video med massa specialkast för att åstadkomma) *Ut med underhanden ordentligt *Distinkt och högt stopp
 2. Krympslangen ska vara av polyolefin och får inte vara för stor, då de flesta krymper till ungefär halva storleken när de värms. Polyeuretan (PU) är överlägset lättast att smälta öglor på. PVC är värre, då det som gör plasten mjuk liksom lakas ur när det värms. T-material ska man värma försiktigt då det smälter väldigt snabbt och man riskerar att förstöra kärnan. Håller med Henka, clear coating är jättesvårt att få bra. Tror att den coatingen vill ha högre temperatur än vad frugans plattång ger. 😁
 3. Det bör man absolut ta hänsyn till. Likväl så vill du ha en kortare lina om du vadar djupt eller fiskar i mycket trånga positioner. Eller längre om du fiskar från båt eller ofta står ovanför vattennivån på stenar och dylikt. Om du i regel vadar till knäna eller djupare, eller fiskar I krångliga situationer, kör på short. Annars vanliga. I min mening. Jag är dvärg jämfört med dig och fiskar oftast 12,5 fot spetsar på den linan.
 4. SBG

  Vision Tank

  Rätt säker på att det ska gå. Men du behöver ha ett specialverktyg för att få loss skruven som sitter i bromsratten.
 5. Är så förbannat klantig och tappar peanger i vattnet och grejer. Började använda en vision big mama plier i hölster med gummisnodd istället. Skär dessutom 0,45 fluorocarbon lättare än en clipper och jag tycker att den är bättre än peangen för avkrokning. Nu pratar vi laxfiske.
 6. BFT Fastach eller liknande. Föredrar storleken som heter "zander", men man kan köra en storlek större om man kör väldigt stora flugor.
 7. Precis samma rulle som Vosseler själva har sålt länge. LTS har också köpt in sig på den rullen fast med lite designskillnad. Samma med Frödins rulle. Enda skillnaden är lite kosmetik och en högre prislapp.
 8. Där är den jäkeln jag pratade om, identisk kopia nästan ju.
 9. Bumpar denna. Jag såg en kopia på sagda simms väska av ett annat företag. Typ maxcatch har en, men det är inte den jag pratar om. Skriver igen om jag hittar den.
 10. Jag kör med en #7/8 Rio scandi body som jag har kapat bak en bit i fronten för att den ska vända över 12' 6g hardy spetsar och T7-T10 spetsar. Otroligt kraftfullt, men ändå med fin presentation och överrullning. 0.70 amnesia som skjutlina kör jag, men smaken är som baken. Total längd och vikt på paketet blir ca 9.5m och 28g, vilket passar perfekt till de 11' spö jag har använt. Kastar större tuber med 0.4g koner och sådant utan problem. För tyngre flugor hade jag valt en opst.
 11. Jag kör en ELM327 bluetooth från CDON. Fungerar kanon för att läsa felkoder, nolla koder, osv. Engelska är det nog som gäller. Du styr den via en app i telefonen efter att ha kopplat in den i bilens OBD2-port.
 12. Klart att dom klibbar fast i vattnet, du får ju ett avsevärt mycket större frontalarea och därav brutalt mycket mer motstånd. En mer rundad kon har betydligt mycket mindre motstånd än en kinahatt, även om bägge har samma diameter. Däremot så blir det mer turbulens med en kinahatt.
 13. SBG

  Linvikt.

  Låter kanon tycker jag och stämmer överens med Rios rekommendationer. Om du vill ha en längre lina så behöver ju linan vara lite tyngre bara där. Sen om du upplever nuvarande lina som lite lätt så kanon. Har själv ett #7 enhandsklassat 11' switch, men det är nog mer som de flesta tillverkarnas #6 nu för tiden. 24g scandi på 10m är kanon på det spöt om man vill ha en längre lina. 26g går fint det också. 21g känns för lätt om jag inte kör enhandsscandi och dubbeldrar för att ladda spöt mer, då är det kanon. Ett tips är att köpa från fiskeshopen i Mörrum, dom brukar tillåta att man skickar tillbaka om man inte är nöjd efter provkastning. Nu ska jag inte föra deras talan, så hör med dom först.
 14. Knalla in till dansken i Fiskeshopen. Han har jäkla fint UV-lim att antingen sälja, eller bara laga vadarna åt dig. Passa på att köpa något annat dyrt som tack för hjälpen. ? OBS: bra att veta var läckan sitter. Han lagade mina Patagonia när jag drog en krok igenom dom i pool 1 och det blev hur bra som helst. Om det är en läckande söm eller något annat som bör gå på garanti: Skicka in till Patagonia.
 15. Om man inte vill att allt ska kännas blött och lukta apa så finns ju bara ett material - ull. Särskilt merinoull. Aclima gör jäkligt bra grejer, men glöm inte Der Schwenske originalen - Ullfrotté, made in Östersund! Nu för tiden heter det Woolpower och kostar djävulen, men det utvecklades för Svenska försvaret på 70 eller 80 talet. Woolpower 200 kan vara den bästa skiten som finns, och håller i minst en livstid. Aclimas tunna grej med nät, det är riktigt bra skit att ha under ett Ullfrotté-lager. Det kommer att fånga så förbannat mycket isolerande luft att det blir omöjligt att frysa. Om man vill vara riktigt varm i vadarna så är det viktigt att ha ett plagg under som skapar distans mellan dina ben och vattnet, alltså ett puffigt material. Vision har ju några, Patagonia har några, o.s.v. Jättebra att ha över ett lager med ull, men ha det inte direkt mot huden. Jag har själv ett billigt par med syntetisk stoppning från Urberg (Tomra padded pant) med dragkedja i hela sidan. Det går alltså lätt att ta av sig byxorna utan att ta av sig varken skor eller vadare när det blir för varmt.
×
×
 • Create New...