Jump to content
Edgeforum

SBG

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About SBG

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  danielsjoberg93@gmail.com
 • Telefon
  0707313003

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tro inte att den ska vara det minsta vattentät, för det är den inte kan jag intyga. 😎 sol tål den inte heller. Eller att man använder kardborrebandet.
 2. Byter min mycket sparsamt använda Hydros mot valfri "click pawl" rulle i laxstorlek. Ex. Orvis Battenkill V som billigast, eller speyco. Kom med förslag! Rullen är i så nära nyskick som det bara går. Otroligt lätt vikt, stark och jämn broms och snabb invevning, men jag vill testa en click-rulle. Hydrosen är inköpt 2020-06-13, och ni kan googla och se vad dom kostar i butik. (~4000kr). Kan lämna backing på om du vill.
 3. SBG

  OPST 375gr mot 275gr

  Byter min 375 grain opst klump mot likadan i 275 grain eller ev. Vision hybrid i 19g eller annan liknande lina till enhands #7. Lite fiskad i en säsong.
 4. Kul! Hade tänkt ta en tur till örekil nu i veckan som har varit, men det utlovade regnet kom ju aldrig. Är själv uppvuxen nästan vid trestad center, och den pärlan till älv borde man besöka oftare.
 5. Det är ju fint att gå där och bara se på den vackra älven, och man kan ju bada om man vill.. 😁 Fiska på gammal fisk i 20 grader varmt vatten och liten å är ju en utmaning, oddsen är nog inte med dig iallafall.
 6. Ja, vad har du för tafs? Gäddorna klipper sällan fluorocarbon över 0,45 i bra kvalitet.
 7. http://vattendata.se/info/Internet1.html Här ser man längst ner hur mycket vatten dom släpper i Höljes, alltså ovanför Sysslebäck. Sen tillkommer det någon liten bäck som är försumbar.
 8. Får kanske ge mig ut på Alstergrundet här ute på Vänern, men en proper gössjö hade ju varit att föredra. Henka, han dricker ju knappt! 🤞😁 Inget annat än lögner och smutskastning! I förrgår blev det till och med sprit efter storlaxen (18 Glenlivet), och nu tog jag en pilsner både innan och efter fisket. 😎 (Som ni hör så lär jag mig allt om fiske av Henka, det innefattar mest sånt här.) Vackert, posta gärna bindbeskrivning på boobiesarna om du får till det!
 9. Vackert! Jag provade att binda några chartreusa skapelser med hantelögon i våras, men det ser ut som att din vän får tag i bättre droger än vad jag får. 😍 I övrigt har det bara blivit en kort trollingtur efter gös i år, utan något i frysen. Skulle ha haft kvar båten på mina gamla jaktmarker.
 10. Ja, teorin, eller modellen är ju enkel och stämmer rent principiellt. Om vi tycker att en kon är ungefär en boll (en konkav kon skapar en större "wake") så får vi turbulent ström bakom. I andra bilden i del 3. så ser man även hur det ser ut när det flödet börjar oscillera, vilket bör ge ännu mer rörelse. Om vi då slänger in ett mjukt och ett styvt material så kommer det mjuka materialet att röra sig mer än det styva, eftersom att det mjuka kommer att bete sig mer som en masslös partikel (eller någon form av teoretiskt masslöst streck..) som interagerar mer med flödet. Det mjuka materialet komm
 11. Poängen är att man kan binda med mjukare (och mer lättkastat) material utan att flugan bara ligger som ett streck i vattnet. Detta sker genom att konen skapar en lågtrycksficka med turbulent ström bakom sig, precis som luftfickan bakom en lastbil på motorvägen. Det är inte ens påhittat av försäljarna, så är det faktiskt. 😉 Binder man så slarvigt som jag gör så kan man ju dessutom dölja sin fula skallar.
 12. SBG

  Fiskeknän!

  Enig, och jag har behövt besöka MÅNGA.
 13. SBG

  Fiskeknän!

  Gå till en sjukgymnast med knäexpertis och eventuellt en ortoped, istället för att be flugfiskare att komma med killgissningar. 🤪 Och gå till en vettig sjukgymmast som förstår att du vill kunna fortsätta att röra på dig, och inte en professionell kvackare som försörjer sig på att ordinera alla till att undvika det som gör ont. Det finns så många olika saker det kan vara, så det bör undersökas ordentligt. Artros, menisken, tendonit, mm, mm. Läkare är mästare på att komma med totalt okvalificerade gissningar och påståenden gällande huruvida man ska vila eller träna, och i reg
 14. Så lättplanerad är inte resan att det går att åka när vädret ser bra ut- tyvärr. Tack för tipset!
 15. Tänkte ta en sväng ner och fiska runtikring Abbekås framöver. När hade ni som fiskar närområdet sagt att det är värt att satsa? Börjar det hetta till i slutet på februari, eller är det slutet på mars man snarare bör satsa på?
×
×
 • Create New...