Jump to content

Ferex

Members
 • Posts

  225
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Ferex last won the day on November 7 2021

Ferex had the most liked content!

About Ferex

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kiruna
 • Intressen
  Allt fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fredrik2eriksson@hotmail.com
 • Telefon
  0702225652

Recent Profile Visitors

1,316 profile views

Ferex's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

73

Reputation

 1. Nära nyskick, fiskat en vecka. Grymt spö med underbart tryck i kastet. Ni som vet SX ni vet. Skickas med Postnord spårbart. 4200kr inklusive frakt.
 2. Haft mina Korkers i tre säsonger, fortfarande hela och i bra skick. Just Buckskinn har en tendens av att tåkappan lossnar efter ett år eller två. Hände mitt första par efter 2 säsonger men de andra har verkat hålla utan problem när jag började rengöra dem efter fisket. Sulsystemet funkar klockrent och håller man skorna rena och fina efter sina turer så håller de länge enligt mina erfarenheter 👍🏻 Skulle dock rekommendera att lägga lite extra och titta på de andra modellerna, mycket bekvämare och torkar faktiskt mycket snabbare, som en tidigare nämnde är en nackdel med Buckskinn. Har kört med skotork för att skynda på torkandet, men endast lufttorkning kan ta dagar i värsta fall för Buckskinn.
 3. Torkrum är inga problem har jag använt för mina simms g4 i flera år, men torkskåp och tumlare där värmen är mer direkt är inte bra för tejpen kring sömmarna, helst vid neoprensockarna. Vilket är varför simms inte vill att man använder de typerna för torkning.
 4. 👍🏻 Då är du iaf skyddad när det händer något, men att det alls behöver hända är trist… 😅
 5. Skickar alltid med Postnord ”Skicka lätt”. Spårbart och försäkrat till bra pris, Har endast varit med om ett borttappat paket som de hittade efter 3dagar. Skulle aldrig skicka eller vara mottagare på ett paket som inte är spårbart.
 6. Ferex

  Linkontroll

  För mig är linkontroll precis vad det låter som, hur man manövrerar och kontrollerar linan. Både i kastet och med flugan i vattnet. Med linkontroll får du kontroll på flugan och hur den fiskar. En mend upp eller nedströms säger inget om du kontrollerar flugan eller inte, gör du en mend nerströms för att få fart på flugan så kontrollerar du den väll precis som du hade tänkt dig?
 7. Det är någonting speciellt med Rio scandi versi som jag verkligen gillar, mycket vikt i bakre delen av klumpen vilket gör att den laddar spöt sådär härligt!
 8. Det håller jag med om 😉😂 R&J no1 är en av mina favoriter så den åker med ibland, har dock en låda på lagring som måste ligga iaf ett år till innan jag sätter tänderna i dem, Trinidad ska jag kika på har aldrig testat!
 9. Finns inte många taperade skagit tippar på marknaden tyvärr, då skagit är designat för att vända stora tunga flugor. Men de flesta taperade tipparna i de högre klasserna borde ju funka? Hardy eller Guideline tipparna finns ju på rea lite var som 👍🏻😁
 10. Ferex

  Boktips

  Behöver tips på bra böcker om framförallt laxfiske, helst i skandinaviska förhållanden. Sambon tycker jag behöver läsa mer så here I go!
 11. Har ofta lyxen att inte behöva ta bilen till fisket, vilket naturligtvis betyder att man allt för ofta packar med gott. Är det fler som avnjuter dryck och en fin cigarr efter fisket? Och har ni kanske tips på er favorit cigarr till kommande fisketuren? Själv tycker jag nästan det är ett krav under laxfisket 😂
 12. Ferex

  Winston Pure 905.

  Haha prylnörd ut i fingerspetsarna 😉😂
 13. Ferex

  Winston Pure 905.

  Vilket otroligt spö detta är, finns verkligen ingen annan tillverkare som har samma känsla som Winston. Allt från korta kast till längre med riktigt bra precision. Lägger ner flugan exakt där man vill ha den, och att menda med detta spö är nog dess superkraft. Underhandskast har nog aldrig varit lika kul! Vill dock påpeka att spön som detta verkligen får ens brister att framhävas. Det gäller att justera sin kastlängd och använda rätt acceleration, hastighet och kraft för att få spöt att jobba som det är menat. Så förstår att flera som kastat detta spö inte tycker om det, eftersom de är vana vid snabbare spön där kasttekniken spelar mindre roll, (kontroversiellt?). Jag kan ärligt talat säga att detta spö fått mig att bli en bättre kastare och fått mig att inse hur mycket man fortfarande har kvar att lära sig. Rekommenderas starkt!
 14. Ferex

  Hardy Demon Switch

  Denna tycker jag är mer rätt men som sagt det beror helt på vem du frågar ? +/- 25grains
×
×
 • Create New...