Jump to content

Ferex

Members
 • Posts

  245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Ferex last won the day on November 29

Ferex had the most liked content!

About Ferex

 • Birthday 05/30/1990

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kiruna
 • Intressen
  Allt fiske

Recent Profile Visitors

1,906 profile views

Ferex's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

89

Reputation

 1. En superfin TR 5/6 i absoluta nyskick. Winston Energy Lina WF5 och Rio backing medföljer. Classic Brown Trout Finish och Rosewood handtag. Väldigt sällsynta och går på över 14k i dagsläget med import och tull från staterna. Släpper den ej för mindre än 7550kr så skippa prutandet tack Inga byten denna gång. Skickas med Postnord Skicka lätt.
 2. Föredrar RSSV med den extra längden, fortfarande bra punch för större flugor i vinden men lång nog att kunna presentera mindre flugor och mer finess. Dock är de väldigt lika och vet du att du kommer kasta lite större flugor för det mesta så är Guideline linan ett säkrare kort 👍🏻
 3. Jag har använt Frödins system för intruders i ett par år nu och det funkar klockrent 👌🏻 använder alltid helkona till intruders då man vill att de ska öppna upp sig helt och se stora ut för fisken. halvkonan ger mindre turbulens och har man vinge så lägger sig vingen ner mer med halvkona. Beror helt på vilken typ av profil du vill att flugan skal ha 👍🏻
 4. Har aldrig haft problem med beställningar därifrån, kanske är semester eller liknande som förlänger leverans? prova ringa på måndag igen på förmiddagen, vet att det har varit svårt att få svar på eftermiddagarna.
 5. Detta är nog det vanligaste sättet för Intruders.
 6. Allt är personligt tycke och smak, men de gamla Amerikanska rävarna sa att när man kastar Skagit så ska spöts aktion ladda djupt ner i handtaget. Bara rent svammel, laddar man nog med gram på spöt så får du ju ändå ett spö som laddar ner i handtaget, oavsett vilket spö det handlar om.
 7. Den rullen passar perfekt på det spöt 👍🏻 Evotech 95 floating i klass 4 är en riktigt bra allround Lina. Beror väll mest på vad du kommer fiska med för flugor som avgör vilken lina, men för lite av allt så är det svårslaget med 95 😁
 8. Haft mina Korkers i tre säsonger, fortfarande hela och i bra skick. Just Buckskinn har en tendens av att tåkappan lossnar efter ett år eller två. Hände mitt första par efter 2 säsonger men de andra har verkat hålla utan problem när jag började rengöra dem efter fisket. Sulsystemet funkar klockrent och håller man skorna rena och fina efter sina turer så håller de länge enligt mina erfarenheter 👍🏻 Skulle dock rekommendera att lägga lite extra och titta på de andra modellerna, mycket bekvämare och torkar faktiskt mycket snabbare, som en tidigare nämnde är en nackdel med Buckskinn. Har kört med skotork för att skynda på torkandet, men endast lufttorkning kan ta dagar i värsta fall för Buckskinn.
 9. 👍🏻 Då är du iaf skyddad när det händer något, men att det alls behöver hända är trist… 😅
 10. Skickar alltid med Postnord ”Skicka lätt”. Spårbart och försäkrat till bra pris, Har endast varit med om ett borttappat paket som de hittade efter 3dagar. Skulle aldrig skicka eller vara mottagare på ett paket som inte är spårbart.
 11. Ferex

  Linkontroll

  För mig är linkontroll precis vad det låter som, hur man manövrerar och kontrollerar linan. Både i kastet och med flugan i vattnet. Med linkontroll får du kontroll på flugan och hur den fiskar. En mend upp eller nedströms säger inget om du kontrollerar flugan eller inte, gör du en mend nerströms för att få fart på flugan så kontrollerar du den väll precis som du hade tänkt dig?
 12. Det är någonting speciellt med Rio scandi versi som jag verkligen gillar, mycket vikt i bakre delen av klumpen vilket gör att den laddar spöt sådär härligt!
 13. Det håller jag med om 😉😂 R&J no1 är en av mina favoriter så den åker med ibland, har dock en låda på lagring som måste ligga iaf ett år till innan jag sätter tänderna i dem, Trinidad ska jag kika på har aldrig testat!
 14. Finns inte många taperade skagit tippar på marknaden tyvärr, då skagit är designat för att vända stora tunga flugor. Men de flesta taperade tipparna i de högre klasserna borde ju funka? Hardy eller Guideline tipparna finns ju på rea lite var som 👍🏻😁
 15. Ferex

  Boktips

  Behöver tips på bra böcker om framförallt laxfiske, helst i skandinaviska förhållanden. Sambon tycker jag behöver läsa mer så here I go!
×
×
 • Create New...