Jump to content

Rob01bjo

Members
 • Posts

  540
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Rob01bjo last won the day on March 10

Rob01bjo had the most liked content!

3 Followers

About Rob01bjo

 • Birthday 04/01/1988

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sundsvall
 • Intressen
  Flugfiske & Matlagning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  Robinbjork88@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

3,470 profile views

Rob01bjo's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

91

Reputation

 1. Endast provkastad. 375gr Pris: 390:- Kontakt via pm
 2. Knappt använt. I princip nyskick. Bilder kommer per förfrågan. Med kartong och fodral. Pris: 1800 inkl. Frakten. Skicka ett pm vid intresse.
 3. Håller inte riktigt med där. Går tex. att fiska torrt på större stationär öring en bra bit över 2-3kg och då skulle jag inte rekommendera en klass under fem. Oavsett om du fiskar jämtländska strömmar med chans till större individer, eller fiske vid blåsiga fjällsjöar så behöver man mer stabila klingor. Både vid drillning och vid blåsten. Sen om vattnen har hög temp så vill man kunna pressa fisken hårdare för en bättre förutsättning vid återutsättning. Jag tycker personligen att en mjukare och följsammare femma har allt man behöver vid torrflugefiske. En medium eller medium fast altion femma klarar relativt långa kast (vid behov) och klarar även längre och tunna spetsar vid fiske på skygg fisk i klart vatten.. Vissa srömmar som tex. Stavre har en gräns på klassning där just fem är gränsen. Detta är klokt enligt mig då vissa drillar fisk på tok för länge. Bara för egen njutning skull.. Jag tycker du gör rätt i att söka efter en femma. Oavsett vad för slags vatten du kommer att besöka. Även en mindre harr på 4hg är kul på en mjuk femma 😄 Lycka till i sökandet och skitfiske!
 4. I mycket gott skick. Använt några få pass. Lånad bild men exakt samma. Pris. 300:- Skicka pm vid intresse 👍
 5. Jag har en lite annan synvinkel på det hela. Men det är högst personligt. Jag älskar nya grejer och är alltid intresserad av att testa det nya. Inte för att kunna ställa undan grejerna i garderoben och skryta med vad man äger, utan för att jag vill testa grejerna (spön,linor, rullar, tafsmaterial mm) mot mina kunskaper och min egen kaststil. För att hitta grejer som passar mitt fiske bäst! Jag har själv ratat flera av de absolut dyraste premiumspöna som finns. Både kinatillverkat och från staterna. Och då är det just spön över 10k. Bara för att de inte passar MIG och MIN stil. Men det som passar mitt eget fiske är just nu en modell i mellanpris klassen. Dock tillsammans med en "orimligt" dyr premiumlina. Jag personligen betalar gärna 1200-1400:- för en lina som lirar bra med klingan och där coating mm känns fin och följsam. Jag smörjer och tvättar mina linor regelbundet och vissa av linorna har jag nu haft 6-7 säsonger, Still standing strong. Det är just därför jag känner mig trygg med de lite dyrare linorna än att handla billigare kinalinor. Det skulle kännas så jäkla surt om coating eller något annat skulle gå sönder ute i fält. Om jag kan ha en lina runt 6 säsonger (med lite kärlek) och som gör "varje" utlägg till en fröjd så gråter inte jag över 1400:- En kostnad på 230:-/säsong för lina tycker jag är helt acceptabelt. Men det är hur jag personligen tänker och tycker. Alla gör som dom vill sålänge ekonomin tillåter ? Skulle jag dock hitta en kinalina med samma känsla och egenskaper som premium men till 1/3 av priset så klart jag fiskar med den, inte hänt än bara ?
 6. De går absolut att få ytligt. Haft race efter dessa med poppers (foam divers) då de jagar ytligt, dock aldrig prövat på "torrt" då det känns riktigt svårt ? en klinkhamer #16 kanske skulle vara melodin ? eller varför inte en puppa från herr ismo? Skämt å sido har fönstret varit kort och har endast upplevt ett effektivt fiske på aktiva ytligt jagande individer. Men man ska aldrig säga aldrig. I tjulån har jag hört om kanadicker på hjorthårsflugor...
 7. Stort grattis! Lyfter på hatten ?
 8. Japp, jag tror precis som dig ? Jag vet vilka personer du syftar på och jag blev själv nyfiken på en icross i samband med det. Dock fick jag ett tvärstopp från FVO då ?
 9. Bra fråga. Är det inte lite som med flytringar som har åror? De räknas väl också som "båtar" vid vissa vatten som är upplåtna för fisket i ring ? jag tror dock inte att du får ha dessa i hemligjaure ?
 10. Gr70 är en jäkligt fin serie med mycket fina egenskaper. Haft både enhands och tvåhands av just denna serie. Sjukt bra kvalité för "småpengar", speciellt när man nu kan hitta dessa på rea för -40% Har tyvärr sålt de spön jag hade eftersom man har blivit en blind märkes galning.. skulle jag blunda och fiska med ett gr60/gr70 skulle jag personligen omöjligt veta om det var ett spö för 3 eller 7 tusen. Annars fina råd ovan. Sök premium begagnat eller köp ett gr70 på rea. Mitt råd ?
 11. Visst är det absolut möjligt att få dom på fluga ? första gången jag prickade in dom var för många år sedan i tjulträsk (ammarnäs) då jag spottade flera större individer som jagade med stora plogar ytligt. fiskade då med tung sjunk efter öring från ringen, men bytte snabbt till flyt och popper. Jäkla vilket race jag hade. Drog ett par stycken fina den natten innan det hela dog ut. Coolt som tusan, men har endast upplevt det enstaka gånger efter det. Endå sitter jag där varje säsong och försöker tajma ? kämpa på, det är så värt tiden man lägger, för tillslut visar dom sig och du får chansen. Löjligt bra krigare är dom..
 12. Smaken är dom baken, använder min femma betydligt oftare än min sexa i samma serie vid tjärn och sjöfisket. Visst, sexan bär lite bättre i blåsten och kanske har några extra centimeter i distans.. Men femman är såååå mycket skojjigare att drilla på, även mindre öringar under kilot ger ett stort leende på läpparna ?Visst, skulle jag dänga mycket streamers eller förtyngda nymfer på distans, så kanske sexan skulle lämpa sig bättre. Nu försöker jag nästan alltid fiska torrt vid mina hemmavatten och då tycker jag att en sexa inte ger mig personligen samma glädje eller feeling. Tyvärr så borde jag nog fiska mer under ytan då det blir många bompass då jag inte alltid lyckas knäcka koden ? men jag kan absolut hålla med om att en sexa i lite blåst, är mest allround överlag.
 13. Håller helt med ovanstående talare. Köp ett begagnat spö i det högre stadiet, då får du kvalité för stålarna. Skulle du mot förmodan absolut inte trivas med spöt så är begagnat marknaden stor inom "premium". Blir nog inga problem att sälja spöt vidare om du nu känner för att byta upp dig framtiden.. betydligt svårare att försöka få tillbaka pengarna på något rat. En 5a i medium fast, täcker det mesta från torrflugefisker till det lättare streamerfisket. Sen en lina av hög kvalité och en danielsson dryfly rulle och du är hemma ? Ps. Ligger en dryfly på tradera nu som du kanske kan göra ett klipp på ? schyssta linor kan du hitta här på köp och sälj för någon hundring, lätt begagnat. /Robin B
×
×
 • Create New...