Jump to content

Ironbluedun

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ironbluedun

 • Rank
  Newbie

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kjell_oegren@outlook.com
 • Telefon
  0703208994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Publicerat 1 timme sedan Hej. En nostalgifråga: Mitt första flugspö var ett Ryobi glasfiberspö som inköptes någon gång under sent 70-tal. Det hängde med mig under många år, först i fisket och sedan i utrustningen som stod på hyllan hemma. Tyvärr försvann det i någon av alla flyttar. Nu undrar jag om någon av er kan hjälpa mig med åtminstone en bild på ett sådant spö? Spöt var i klass 7, 8 1/2 fot, djupt mörkrött med en keramisk nedersta spöring. Det kastade förstås som en kokt spaghetti, men det var det bästa spöt som fanns då. Tror det kan ha hetat Ryobi 590 eller något liknande, men vännen Google ger inget svar på det. Tacksam för tips.
 2. Hej. En nostalgifråga: Mitt första flugspö var ett Ryobi glasfiberspö som inköptes någon gång under sent 70-tal. Det hängde med mig under många år, först i fisket och sedan i utrustningen som stod på hyllan hemma. Tyvärr försvann det i någon av alla flyttar. Nu undrar jag om någon av er kan hjälpa mig med åtminstone en bild på ett sådant spö? Spöt var i klass 7, 8 1/2 fot, djupt mörkrött med en keramisk nedersta spöring. Det kastade förstås som en kokt spaghetti, men det var det bästa spöt som fanns då. Tror det kan ha hetat Ryobi 590 eller något liknande, men vännen Google ger inget svar på det. Tacksam för tips.
 3. Hej! Har bokat 4 nätter på Abisko Mountain Lodge i början av Juli, och skulle uppskatta tips på bra fiskevatten inom dagsvandrings- eller bilavstånd därifrån. Har själv aldrig haft chansen att fiska "riktig" fjällröding, så det vore förstås önskedrömmen, men jag reser med samborinnan och därför prioriteras vatten som är hyfsat enkla att nå utan jägarmarsch dit och där chansen att få något är skaplig. Harr går också bra. Torrfluga är förstås optimalt. :-) Räcker det med spö klass 5, eller är det så blåsigt att det krävs tyngre doningar? Tacksam för tips!
×
×
 • Create New...