Jump to content

Tyrion

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  wakenbake@gmail.com
 • Telefon
  0700749585

Recent Profile Visitors

381 profile views

Tyrion's Achievements

Member

Member (2/5)

4

Reputation

 1. Hej! Borde man undvika längdkastning och att ladda spöt mycket när det är kallt ute för att rädda spöt? Är lite rädd för att det ska gå av eller nått ?
 2. Hej! Jag använder mig av v-greppet/nyckelgreppet eller vad det kallas istället för att ha tummen högst upp. Nu är jag lite sugen på att träna och försöka lära mig kasta väldigt långt, 30m vore riktigt kul att klara av med klass fem. Jag undrar om det är realistiskt att som vanlig svensson klara 30m med v-greppet eller om det är mycket svårare med det greppet än med tummen högst upp? finns det tävlingskastare som kastar extremt långt med v-greppet? Tacksam för svar!
 3. Hej! För många år sedan så fiskade jag i en liten fjällsjö och fick tre öringar. En som var väldigt mörk, en guldfärgad och en silvrig. Jag tyckte att det var intressant och skrev till en biolog och frågade om hur det kommer sig att de ser så annorlunda ut. Om jag minns rätt så svarade han att öringen kan ”justera” sin färg efter vart de lever i sjön. Jag kan minnas fel dock så jag undrar återigen om öringen kan kan anpassa sin färg efter omgivningen överhuvudtaget eller om de föds silvriga/guldiga/mörkare etc och behåller samma färg livet ut?
 4. Jag har en Rio Gold 6 till salu, om någon är intresserad så skicka ett pm!
 5. Foamen i torrflugor tycker jag det är lugnt med allra oftast. Om man däremot vet att risken finns att sätta en fluga i ett träd så kan man ju köra naturmaterial i de situationerna då. I flugor under ytan så kan jag skriva under på att inte använda plastmaterial alls. ?
 6. Kan man klippa bort öglan på en furled tafs och köra en vanlig nålknut till fluglinan?
 7. Tänkte tagga dig utan att citera men jag vet inte hur man gör. Skulle bara skriva att vi har bompassen gemensamt tyvärr ?
 8. Jag tycker att klass 6 är ett bättre val än klass 5 för fiske i sjöar och tjärnar
 9. Vad är det för olycka du varit med om? Sjukt jobbigt med svårläkta skador, jag är i samma sits själv
 10. Han häcklar ju folk som tränar långdistans öht dock. Låter som ideologi från hans sida om att man inte bör träna på långdistans, som nån slags medeldistanspuritan. Hade han bara låtit bli att kalla långdistans för löjligt osv hade det ju varit lugnt. Han hade kunnat få fram samma budskap ändå. Fiskar man i ett sel där all fisk är över 20m bort vid nån djupkant i selet eller nått så är ju långdistans det enda som spelar roll. Omvänt på 10-15m spelar bara presentationen roll. Långdistans och fina presentationer på kortare distanser kompletterar ju varandra. Sen håller jag fullständigt med dig om att man bör hitta en bättre position för att undvika riktigt långa kast. Det är ju oftast också en del av det roliga. Håller inte med han på filmen men håller med dig i stort i det du skriver.
 11. Jag tycker han säger mycket bra saker men samtidigt har han också en väldigt dryg attityd mot folk som prioriterar att kunna kasta långt. Förstår att långdistans kanske orättvist har blivit höjt till skyarna och presentation fått stå i skuggan men jag tycker han tar det för långt åt andra hållet. Bägge delarna är väl viktiga att kunna.
 12. Funkar det bra mot sviarn också?
×
×
 • Create New...