Jump to content

slaskaren

Members
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bertilbertilsson9999@gmail.com
 • Telefon
  0721813631

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

slaskaren's Achievements

Member

Member (2/5)

8

Reputation

 1. Söker tips om lite bredare polaroid med gul eller lins för inte superljusa förhållanden. Jag har lite bredare skalle så behöver bredare brillor.
 2. För att klargöra vill jag väl egentligen ha tips om en lina där jag kan fiska djupt eller riktigt snabbt motsvarande en sjunk 5 typ och den ska bära stora flugor. Gärna en lina som inte kostar skjortan!
 3. Har gjort en del research gällande snabbt sjunkande linor till klass 6. Men inte hittat något klockrent för min smak, vilket skulle vara vision vibe 85 fast i sjunk 5, då jag verkligen gillar den linan. Hur som helst. Hittade Airflo sixth sense, någon som testat och kan svara på om den bär större streamers och mindre gäddflugor?
 4. Exp5 ger en behaglig aktion för pengarna. Helt klart prisvärt. Favo rullen är också bra med en fin broms. Det är en bra utgångspunkt för relativt billiga men ändå seriösa prylar. Sen kan du såklart uppgradera i all oändlighet, men jag har ett exp5 spö jag gillar och fiskar abborre med och jag har flugfiskat hela livet. Jag gillade helt enkelt aktionen i spöt.
 5. Vad ligger dom på i pris?
 6. Försöker hitta billigare alternativ till Partridge attitude streamer, men då får jag leta vidare
 7. Någon som provat kroken ifråga för abborrflugor och havsöringflugor? Blir den för tjock i godset eller krokar den bra?
 8. Med tanke på upprustningen av klasser så måste jag ändå säga att jag njöt räck mycket av att fiska lite mindre gäddflugor idag med ett klass 6 spö. 3kilos gäddan jag fick var riktigt rolig att drilla. Jag minns för typ 12-14 år sen var ju klass 8 typ 17 grams lina, nu är det 19-20 gram. När jag började fiska gädda med fluga typ runt 97 var det garanterat ännu lägre. Jag vet inte om detta är en rant över detta eller vad det är. Men jag gillar att använda klass 6 som allround, när jag var ung använde jag klass 8 som mer allround när det gällde predator och liknande.
 9. Av ren nyfikenhet, behövs det mycket backing och obscent starka bromsar till detta fiske?
 10. Jobbat med utbildningsmaterial jag tar fram. Lagat mat och matlådor till mig och frugan. Bundit flugor. = Produktiv dag.
 11. Kom att tänka på en grej jag inte reflekterat över, många effektiva jiggar har ju exempelvis inte utpräglade ögon, så det borde inte spelar någon roll.
 12. Jag kör i princip bara magic minnow till borre då den är så effektiv. Kanske tråkigt med bara ett mönster, men när det gäller abborrfiske är jag rätt pragmatiskt. Någon som har testat ögon vs icke ögon och märkt någon skillnad? Ögon är ju lite meckigt även om det är snyggt för oss, jag tänker att det kanske är lite djungeltupp på laxflugor. Jag har testat på gäddflugor och inte märkt någon skillnad alls i antal gäddor som vill smaka flugan.
 13. Såg ett youtube klipp där några i Usa använde levande Suckers (en sorts fisk) som bete till muskiefiske, de stoppade grejer genom näsan på fisken och sen två riktigt stora trekrokar. När jag var liten, typ 7-8 år använde jag levande mört som bete till gädda med en trekrok precis under skinnet vid ryggfenan. Idag kör jag dock nästan bara flugfiske förutom möjligen lite pimpel och jigga lite borre på sommaren då och då (inte ens varje år det blir pimpel och/eller jiggning). Visst var det Norge som hade lagatiftat mot levande fisk som bete? Vad tycker ni? Etiskt? Värt? Osv
 14. Håller helt med. I kameravärlden snackar man om bra kamerahus och kasst billigt objektiv eller vice versa. Allr ljus tar sig igenom glaset och det är det som till störst del ger bra bilder i de flests fall. Här är det linan som motsvarar objektivet. Man kan köpa ett hardy hbx spö men kör msn med en typ rompa tompa lina med minusglid så kommer det bli skit av allt ändå. Ett exempel på detta är en kompis som jag första gången träffade vid fiske. Han hade ett biltema kit. Jag skrattade och skulle för skojs skull testa min lina på bara för att tests spöt (någon gammal glasfiber historia, ultra ultra ultra budget prylar) med min rio lina i matchande klass flög grejerna fram som en oljad blixt i jämförelse mot biltema linan dom kändes som sandpapper. Ett vettigt spö behöver inte vara snordyrt. Jag kör hellre typ guideline exp4/5 med en bra lina än ett hardy hbx med typ ron thompson lina alla dagar i veckan. Sorry för harang och långt inlägg.
 15. Jag söker ett spö för mina 27 grams linor. GIssar att seatrout kommer funka bäst för mig då? Jag föredrar inte supersnabba spön utan lite mer mellansnabba och som även kan hantera sjunklinor när det behövs.
×
×
 • Create New...