Jump to content

Malx

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  david.rosendahl@gmail.com
 • Telefon
  0705467972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Malx's Achievements

Member

Member (2/5)

1

Reputation

 1. Lär vara en variant av "vanligt" tjockt uv-epoxi med dess för- och nackdelar. För flugor bör det fungera bra om det inte gulnar med tiden som en del av dessa lim. (Stora nackdelen med uv-lim är ju att det är svårt att limma på djupet där ljuset inte kommer åt, då är vanligt tvåkomponentsepoxi överlägset)
 2. Var kan man sightfiska med flugspöet? Jag antar att det är på norra sidan men är det från klipporna utanför campingen eller är det längre in i fjorden bortanför cafeet?
 3. När konkurrensen knappt finns av den andra arten så skulle jag säga att ståndplatserna är i det närmaste identiska. När båda arterna finns talrikt så överlappar de en hel del men upplever att jag generellt hittar fler öringar i groparna när huvudströmmen är hårdare. Speciellt i mindre storlekar så tycker jag det diffar mer på ståndplatser.
 4. När det är nya produkter som ska hypas av tillverkarna/försäljarna så kan det vara trevligt om man tillsammans med det man skriver faktiskt redovisar om/när man köpt spöet och hurvida man gjort det till fullt pris eller är sponsrad/testare. Med det så menar jag inte att jag misstror samtliga som skrivit något härovan utan mer att det ger en ärligare bild för de som ska försöka bilda sig en uppfattning. Tycker även salmonpike tydligt kan skriva att han är del av (eller hela?) namproducts även om det framgår någorlunda tydligt.
 5. Mm, en av anledningarna till att 90 grader mellan bladen är vanligt för havskajakspaddlare. Forspaddlare som inte behöver ta så mycket hänsyn till vind har ofta mindre för att kunna göra snabbare stöttningar och belasta handlederna mindre. Själv höll jag på med kanotpolo på högsta elitnivå i ett tiotal år och även där finns det olika vinklingar men där handlar det mer om vana, spelsätt och position. (Jag paddlar med ca 35 grader, mest beroende på att jag blev nybörjartränad av forspaddlare). En modern vingpaddel tar nog ungefär så mycket vind som en eskimåpaddel skulle jag tro, d.v.s. mindre än en felvinklad vanlig men aningen mer än en perfekt vinklad. Nånting jag skulle vilja testa med eskimåpaddel är eskimåsväng, har aldrig fått möjlighet till det. Men skulle tro att det är relativt likvärdigt med en vanlig paddel, det är ju rörelsen och inte ytan som ger stöttningen.
 6. Skulle nog säga att utan direkt tvekan att en vingpaddel är det effektivaste att paddla framåt med. Finns ju en anledning till att alla tävlingskanotister kör med sådanna. Men även den har ju sina nackdelar (svår att göra andra typer av manövrar än att paddla framåt med). Själv väljer jag en vingpaddel för sträcka men en vanlig i kolfiber när jag paddlar fors, jagar och fiskar från kajak. Eskimåpaddeln har dock helt klart sin tjusning och den ovan blev ju väldigt vacker! Hade jag haft en kajak i "trä/laminat" så hade en liknande paddel varit ett måste. Just ljudlöshet är också något en fin eskimåpaddel klarar bra och ofta bättre än många vanliga (men inte alltid). Hålller dock inte riktigt med om att det bara finns "lite" fakta angående paddling. Som del av OS så forskas det rätt hårt inom ämnet.
 7. Jag har bara flytlina och kör med mitt 9-5 spö med icke sjunkande tafs och varierande flugor (både torr och streamer) varje höst i arjeplogsfjällen. Har haft väldigt olika utdelning genom åren men några öringar brukar då ta mina streamers i toppvattnet iallafall, och vissa år har de varit som galna. Vem vet, kanske skulle ta ännu bättre om jag kom ner litegrann. Funderar lite på att testa ett trout spey spö till nästa säsong tillsammans med lite snabbsjunkande spetsar (lite sent att lära sig inför årets tur)
×
×
 • Create New...