Jump to content

Carburator

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Kvinna
 • Bostadsort
  Svenstavik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  gasolinebabe@gmail.com
 • Telefon
  0702713123

Recent Profile Visitors

326 profile views

Carburator's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

3

Reputation

 1. Det är därför som jag letar en jacka som inte är i plast utan mer tyg. Jag får förvisso hålla på och inpregnera då men hellre det än de där stupfören och takplåt som jag tycker softshell-jackor tenderar att bli. ^^ Letar i prisklass max 2000:- eftersom jag har ju lite sådär med slantar att spendera som ensamstående till två döttrar
 2. Hej! Min gamla Pinewood-jacka börjar ha gjort sitt och skulle vilja ha tips på en vettig jacka för bland annat fisketurer. De flesta friluftjackor är tyvärr av det prassliga lite stela softshell-materialet som jag inte gillar, utan vill helst ha en i samma mjuka tyg som min pinewood är. :) Tar gärna emot tips.
 3. Kan säga att jag har äntligen fått till tekniken. :D Felet jag gjorde var att jag inte hade någon lina ute när jag landade linan. Tydligen ska man ha kvar en del lina för att "skjuta" ut när man lägger ut linan när man är nöjd med bågen ^^
 4. Jag ska testa från stranden nästa fisketur då och se om det går bättre. ?
 5. Okej. Så höjden på bryggan är inte av speciellt stor betydelse. Bryggan är som jag förstått det från början byggd för personfärjetrafiken efter Storsjön för med båtar som exempelvis Thom'ee.
 6. Tackar. för svaret om knutarna ^_^ Det blir som att hela fluglinan lägger sig strax utanför bryggan. En teori jag har är att bryggan är för hög egentligen för flugfiske och att det är bättre att köra från land där jag är närmare vattenytan höjdledes.
 7. Hej! Jag har två frågor. Ena är lite vad jag gör för fel då jag får till en jättefin båge medan jag matar ut lina vid flugfiske men sen när jag ska landa linan i vattnet så vill den krulla ihop sig vid bryggan. Så vad gör jag eventuellt för fel? Min andra fråga är om det finns någon typ av beteslås som funkar vid flugfiske då jag genom lite reumatism trots min blygsamma ålder kan ha lite svårt med just flugknutar? För antar att det inte funkar med samma knutar vid flugfiske som vid vanligt fiske där jag kör Palomar-knuten?
×
×
 • Create New...