Jump to content

leijonflies

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

leijonflies last won the day on September 14

leijonflies had the most liked content!

About leijonflies

 • Birthday 04/20/1999

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

436 profile views

leijonflies's Achievements

Member

Member (2/5)

31

Reputation

 1. En kort morgontur resulterade i ett par mindre, men tjocka öringar
 2. Hittade en bild på Peters instagram, tanken är väl lite att den ska synas och ha mycket rörelse. En fluga som liknar allt och lite till beroende helt på hur den fiskas.
 3. Ingen bild på rak arm men när jag band dem gjorde jag det på en Gamakatsu f314. Speyhackel i bak, linda FNF Jelly chenille på kroppen och sen även ett par varv med spey i fram. Vill mig tro att peter även hade någon flash i sin? har du någon bild @Jonas
 4. Blir nog att binda upp några till, kör ni grälla färger på dem den här tiden på året också?
 5. Lyckades få tag i ''receptet'' för hans fireballs, hade en otrolig utdelning på dem i våras. Om det är någon som vet hur man krokar fisk så är det han!
 6. På en av Emins favoriter, Faltin special
 7. Blev en 60a förra veckan som bjöd på en riktig kamp!
 8. Jag fiskar med 0.35 i tafsspets så grövre tafs behöver jag inte. Jag fiskar dessa långa tafsar för att effektivt kunna fiska så grov tafsspets i väldigt klart vatten. Hade jag velat fiska djupt hade jag förtyngt mina flugor men ofta vill jag kunna fiska flugan ''svävandes'' så att jag kan pausa min hemtagning utan att flugan sjunker och sätter sig i botten/tångruskor. Vet inte vilka erfarenheter du har av fisket på västkusten men denna metod fungerar allra bäst för mig och många jag känner. Om detta verkligen sticker dig i ögonen så mycket kanske du ska se över dig själv innan du kritiserar hur andra bedriver sitt fiske. Det viktiga är väl att vi alla kommer ut och gör det vi älskar, då spelar det väl ingen roll vilket material man har på tafsen sålänge man gör sitt för att värna om den fina miljö vi har.
 9. Det styvare materialet gör det lättare att fiska större flugor på långa tafsar (15-18') i det blåsiga vädret längs västkusten. De flesta som fiskar längs kusten föredrar FC inte nog bara av den anledningen utan just sjunkhastigheten i linan, att kunna få ner flugan så den fiskar direkt.
 10. Ännu inte hittat en nylon som är lika styv som den FC jag använder, nylonet har inte i närheten samma sjunkförmåga som nylonet. Jag kan med gott samvete fiska med FC just av den anledningen att jag tar hand om min egen skit.
 11. Det spelar väl ingen roll om det är FC eller nylon, inget av det har väl att göra i naturen?
 12. Du har ju Östra långevattnet som ingår i gula kortet, en väldigt underskattad sjö i mina ögon.
 13. Varför inte Visions kust lina? Utvecklad för spöet du äger. testat deras klumpar och dem är riktiga kastkanoner
×
×
 • Create New...