Hoppa till innehåll

leijonflies

Members
  • Antal inlägg

    357
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    27

Inlägg upplagd av leijonflies

  1. Blev inspirerad efter Visions senaste video där dem visar lite streamerfiske i Finland. Då det var väldigt likt det fisket jag bedriver här hemma såg jag potentialen i dessa flugor. Lätta och snabba att binda, lätta att kasta men med orehört bra profil och siluett! Flugan heter ''Kettu streameri'' vilket kort betyder rävhårs-streamer :) 

    Sidan.jpg

    Underifrån.jpg

    • Like 7
  2. Kan intyga att mina Swiftcurrent började läcka i grenen efter exakt två år med.. Dock har jag använt mina flitigt på kusten och när man bokstavligen klättrat i hemmaån, jämtland och på bergen längs kusten. Med tanke på att jag köpte mina för drygt 3000kr nya kändes detta acceptabelt då det läcker minimalt och kan leva med det på sommaren. Men blev ett par G3 som ersättare, hoppas att jag inte behöver köpa nya på ett tag...

  3. 2 hours ago Rob01bjo sa:

    Smart tanke! Men blir det inte svårt och pilligt att trä igenom gummit genom öglorna? Eller har du någon smart ide där? Tänker att det blir ju riktigt små öglor att greja med? 

     

    Det kan vara lite pilligt men bör vara enklare i längden än att behöva binda nya hela tiden.. ska testa under jämlandsveckan och återkomma! :) 

  4. Jag själv har skissat lite på en variant som jag ska testa. Det går ut lite på att man binder in två öglor av nylon och gör en liten kropp emellan med rosa bindtråd och lackar över. 

    Sedan kan man trä igenom maskmaterialet genom öglorna och byta ut när den blivit utsliten, vilket i regel brukar gå rätt så snabbt. :) 

     

    image.png.471c48f2d03cacd929b53baf9923adad.png

  5. På 2023-05-07 at 13:41 Lodjur sa:

    Svårt att klaga när ett flak kostar 120 spänn ändå 😃

    Sammanfattat en tuff resa vad gäller fisket. 2 fiskar upp totalt på 6 pers och 3 dygn, det mesta blåste dock bort och 4 i gänget rörde knappt sina spön efter första kvällen.

    Jag fick i alla fall utdelning till slut, tidigt denna morgon när vädret blivit mycket bättre. Denna 60cm långa men ganska smala havsöring tog på en naturfärgad räka bunden av @leijonflies

    received_209664201820124.jpeg

    Roligt att se, riktig torped du krokade i 😁

    • Like 1
  6. 44 minutes ago Karl T sa:

    Det är något visst med hemmavatten. 

    Blir betydligt gladare över en kilosblänkare i hemmaån, kanske på ett ställe man inte hade trott på tidigare, än vad jag skulle ha blivit över en koloss ifrån Em till exempel. 

    Verkligen, har genom åren bara fått höra att det går småfisk i ån hemmavid. Lagt ner ofantligt mycket fisketid just där och hittat mina egna guldkorn. När jag mötte en av gubbarna från föreningen och berättat om hur fisket varit för mig senaste åren så trodde han att jag ljög honom rakt upp i ansiktet, tills bilderna kom fram 😎

  7. Då jag till större delen fiskar själv så blir det lite att jag hoppar över allt det harmoniska, sätta sig vid kanten och titta och prata osv. Vid min hemmaå fiskar jag enligt mitt lilla ''schema'' varje gång, vadare är redan på innan avfärd för att slippa böka vid vattnet, fort ner och fiska av mina favorit platser och sedan kan jag andas ut och köra på med det lugna, sätta sig och vänta lite, spana av vad som händer och faktiskt njuta av stunden.

    Kom in på flugfisket rätt sent i livet (I korrelation med att jag är 24) och fiskekompisarna som man lärt känna genom lokala butiken antingen jobbar till sent eller har ungar att passa så har blivit naturligt att åka ut själv och lära sig på egen hand, blir att man pratar med sig själv vid vattnet. Tror jag börjar bli en enstöring... men fan va kul det är att fiska! 🤪

    • Like 3
×
×
  • Skapa ny...