Hoppa till innehåll

Veronni

Members
  • Antal inlägg

    3
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

Veronni's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

5

Gemenskaps Rykte

  1. Som du vet har vi en mängd olika arter i våra vattendrag, bland annat abborre, gädda, mört. Med ett lättviktsspö kan det bjuda på spännande upplevelser. Jag har inte någonstans nämnt i mitt inlägg att jag är ute efter att fiska på specifikt havsöring. Dock finns ju havsöring i en del bäckar. Det är två vitt skilda saker det här. Vad jag undrade är huruvida det är tillåtet att fiska överhuvudtaget utanför perioden 15/9-31/12, ja till exempel om man skulle vilja fiska borre. Leif, om du inte kan hålla en trevlig ton utan att bete dig dumförklarande och respektlöst när du besvarar oss nybörjare så behöver du inte ens svara.
  2. Jag har sedan tidigare läst det bifogade dokumentetet, tack. Det alltså totalförbjudet att fiska i havsöringsproducerande åar under perioden 15/9-31/12, men resten av året är det fritt fram att fiska där?
  3. Halloj där! Jag har nyligen införskaffat mitt första flugspö i klass 5 och är nyfiken på fiske i vattendrag. Det finns en hel del välmående åar/bäckar i främst södra stockholm med starka fiskbestånd. Jag är mycket mån om våra fiskbestånd och har alltid praktiserat catch&release med hullinglösa krokar som spinnfiskare. Jag vill få klarhet i reglerna kring detta med bäckfiske då jag har fått olika information från olika källor jag läst. Har jag förstått det hela rätt om att det är tillåtet att fiska i åar/bäckar som mynnar ut i havet förutom att; -man inte får fiska efter öring mellan 15/9-31/12 i bäckar/åar och tillhörande vikar -man inte får fiska överhuvudtaget i Åvaån och fitunaån 15/9-31/12 Rätta mig gärna om jag förstår reglerna fel. Finns det fler vattendrag förutom åvaån och fitunaån som är belagda med totalt fiskeförbud mellan 15/9-31/12?
×
×
  • Skapa ny...