Jump to content
Edgeforum

ChrisBo

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About ChrisBo

 • Rank
  Newbie

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Flugfiske, Musik, Sport.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  chrisbo192@hotmail.com
 • Telefon
  0707532686

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack så mycket för alla tips, bara att suga pt sig. Har inte fiskat Lax/storöring med fluga förut, enbart enhandsfiske så ser verkligen fram emot att testa det. 😃 Jag gillar att köra hullingfritt i vanliga fall, jag får testa mig fram. Vill inte att fisken ska ta skada när man krokat den. Eller iaf undvika det så långt det går. Blir en beställning innan semestern här nu. Har även upplevt att krokar rätar ut sig på enhandsfiske, ahrex hooks har detta hänt någon gång med. Sylvassa men lite mjuka om nått större hängt på.
 2. Tack så mycket för svar! Blir nog enkel och dubbelkrok som jag kommer köpa av då, precis enklare att kroka av. Trekrok kan sätta sig dåligt vad jag vet från annat fiske efter andra arter. Jag får helt enkelt prova mig fram som efter vad jag känner funkar bäst, köper lite slang också till flugorna så får jag testa lite. Åter tack för all information och svar.
 3. Hej! Jag har tänkt att ge mig på laxfiske/storöring med tvåhandsspö och tänkte kolla vad bör jag tänka på när jag använder tubflugor? Jag har köpt lite tubflugor i storlekarna mellan 5cm upp till 8cm, ska jag köra enkel eller 2 krok? Sett att man kan sätta silikonrör mellan fluga och krok. MVH // Christer
 4. Efter att ha provat båda spöna och stått och kastat på gräsmatta i en timma nästan så kan jag säga som så att Hardy Zephrus UL 9' #5 var det som tilltalade mig mest. Anledningen var att jag gillade hur spöt laddade igenom hela klingan mera och kändes lite mjukare och mediumsnabbt än VIsion XO 905 spöt. Vision XO spöt kände jag att det fanns mera kraft i klingan att kasta långt med, och kanske mer kontroll. Men Zephrus UL passade mig mer, känns som ett roligare spö att få fisk på. Men det är ju en individuell fråga såklart. Nu är det bara ut och fiska!
 5. Tack för infon! Då blir det en vanlig Rio Gold i såna fall. Jag har en Cortland Trout Boss WF5 flyt, men tyckte personligen att den kändes lite lätt till mitt Vision Onki #5 spö. Får inte den där tyngden i linan som jag gillar. Verkar vara en riktigt bra lina dock, men det är ingen allround lina känns det som. När jag kastat vid sjöar efter regnbåge så är den svår att kasta i vind och att få ut längre. Är ingen kastkanon men med Vision Vibe 85/100 kommer jag markant längre vid sjöar.
 6. Tack så mycket för svaren! Får gå och känna på dom i affären och jämföra vilket som jag tycker ”känns” rätt. Hade alltid varit trevligt att testkasta dom innan, men nu är det som det är. Tack för tråden och videon Jonas! Känns som att det kan luta åt ett Vision XO. Men vi får se vad det slutar med. Beslutsångest om något.
 7. Hej! Jag är ny här och har en fråga då sportfiskemässan blev inställd (tråkigt men förståeligt), så kan jag ju inte testa dessa fina spön som jag har kollat in. Jag har en Ross Reels Colorado Lt 4/5 rulle som jag vill ha ett fint spö till. Har kollat på VIsion XO 9' #5 och Hardy Zephrus vanliga Freshwater och Ultra Lite 9' #5. Tanken är att jag ska köpa en Rio inTouch Gold lina till rullen och bedriva både fiske i strömmande vatten och i sjö. Det får gärna vara lite allround men mest vikt kommer att ligga på att köra torrflugefiske.😁 Jag skulle bara vilja veta vad ni som
×
×
 • Create New...