Jump to content

Myggan som flög till månen

Members
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Myggan som flög till månen last won the day on March 27 2021

Myggan som flög till månen had the most liked content!

Information

 • Intressen
  Fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  myg@mail.mil
 • Telefon
  0713371337

Recent Profile Visitors

603 profile views

Myggan som flög till månen's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

35

Reputation

 1. Entomologi på engelska. http://southwestdragonflies.net/damsels/swzygoptera.html http://bigsnest.powweb.com/southwestdragonflies/JaliscoOdes/FirstGuidetoJaliscoOdesSKIMMERS.html http://lakes.chebucto.org/ZOOBENTH/BENTHOS/benthos.html https://bugguide.net/index.php?q=search&keys=mayfly https://public.fotki.com/gstrick3/ https://public.fotki.com/gstrick3/misc-images-intende/ Några av länkarna har sjukt mycket närbilder på sländor med tydliga beskrivningar på skillnad mellan hona och hanne, mått och habitat mm. Dock mycket utländska sländor som inte är av intresse för alla.
 2. The Catch and The Hatch Inte en bok men tycker att iden är intressant med en digital fältguide med hjälpmedel för att hitta rätt insekt i databasen. Det är en app till telefonen som ska hjälpa att identifiera insekter ute i fält med några steg av frågor om insekten och matchande bild på insekten. Jag har inte provat den själv ännu och vet inte om det finns många svenska arter med men tipsar ändå då det kan vara något av intresse! Den finns för Android och Iphone. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thecatchandthehatch.app
 3. Det är inte värt att folk lämnar communityn över lite pajkastning även om det är löjligt att bli så kränkt. Jag har inte skrivit något om flat earth eller hittepå tokigheter men jag tror att jag är en av dom som gjort Martin upprörd och jag tar nu bort några inlägg som kan provocera känsliga. Dom förstör visst mer än dom tillför för dom flesta i safe zonen.
 4. Ingen dålig ide faktiskt, havet behöver mer resurser och starkare organisationer som kan värna om djurlivet och miljön. Men yrkesfiskarna skulle nog bli arga och sätta sig på tvären om dom måste bidra mer till vattnet dom finkammar!
 5. Tack för tipset! Om momsen betalas i förväg så slipper man den extra avgiften på 75 spänn också!
 6. Nu gäller avgifterna på paket från UK. Det var som kinapaket, 75-100kr + moms fick jag betala.
 7. Skaffa orange tejp som det står varningsmärken och texten GLAS på. Dra tejpen överallt på paketet. Posten har lite mer respekt för dom paketen och brukar vara extra försiktiga. Jag har använt sådan tejp några gånger för känsliga saker som inte var glas och det kom fram utan skador.
 8. Alla som heter Fredrik HATAR den här låten. Därför är det jätteroligt att skicka den till kompisar som heter Fredrik! Och alla andra vänner med för den är rolig. En riktig klassiker.
 9. Drog en sökning på den förut. Är ganska säker på att den var prissatt till 530 dollar på sidan jag såg den! Det var första träffen jag fick. Det är ca 4600kr. Så den kan vara värd mera!
 10. Hur mycket har ni lagt ut på flugbindning under årens lopp? Antar att dom flesta binder för att det är roligt och det får kosta men det kanske också finns någon som binder för att spara pengar? Det vore intressant att höra hur mycket ni har lagt ut på bindningen och om det är möjligt så vore en uppskattning hur många flugor ni gjort kul att höra! Jag började själv för att det verkade roligt och jag har säkert redan lagt ut 2500kr och då har jag bara börjat, det blir ganska mycket per fluga än så länge för jag har gjort typ 50 stycken och så ett 20 tal som jag slaktat innan dom blivit färdiga. Räknar med allt som har med flugbindning att göra, städ, verktyg, krokar, tråd, fjädrar, lim, allt material man kan tänka sig.
 11. Så du har aldrig använt spöet? Tycker korken ser använd ut och det är några vita ränder på fodralet men det kanske beror på ljuset vid fotograferingen. Minst 3/4 av nypris brukar vara bra riktpris om det är fabriksnytt(mint) eller väldigt lite använt men jag är ingen expert på flugspön. Är det något sällsynt så kanske du kan få fullpris för den vem vet. Fint spö i alla fall!
 12. Det låter som en bättre ide, så kan flugfiske ämnena få mer förtjänt utrymme och dom som vill snacka här hittar hit ändå.
 13. Endast blåbär säger lycka till! Skitfiske heter det!
×
×
 • Create New...