Jump to content

Harr’n

Members
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mathias.lindqvist123@gmail.com
 • Telefon
  0706473436

Recent Profile Visitors

631 profile views

Harr’n's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

11

Reputation

 1. Harr’n

  Tubflugor 2.0

  Hittade ett till gäng tuber som är över…14st för 250:- ink frimärke.
 2. Jag började med tvåhands för några år sen efter många års enhandsfiske. några generella tips är att börja med ett inte allt för långt spö. Själv har jag 12,6’ som längst och det funkar bra även i större vatten. Har fått prova längre av kompisar och det känns som att det kräver en del träning för att bli vän med en 15 fotare som gammal enhandsfiskare om vi säger så 😊 vad gäller linor så är det enklast att börja med en kort klump typ ”skagit” kräver inte alls mycket timing, efter ett par timmar kommer kasten sitta bra. det är roligare att kasta scandiklumpar tycker jag men det kräver betydligt mer träning för att hitta timingen och få fart på grejorna.
 3. Prova att fiska med frihängande krok, sen jag började med det har jag i princip aldrig problem med vingar som trasslar sig.
 4. Har ingen koll på just det spöt men rekommenderad linvikt brukar vara totalvikten. sen vad man personligen tycker passar bäst kan ju så klart vara annat än det som rekommenderas, spöt som jag använder brukar dom flesta lasta på några fler gram än vad jag gör.
 5. Vision hero till nymfspöt, knappt hunnit använda den men den verkar helt ok för sitt pris. sameo Raptor till 905:an, riktigt bra rulle med jättefin broms. Bättre rulle pris/kvalitet lär inte gå att få tag på. Enda nackdelen är att vevknoppen är lite för liten. Sage Spectrum till switchspöt, kvalitetsrulle rakt igenom, har inget negativt att säga om den. Men smakar det så kostar det… Loop Q till 12.6:an, har fått modifiera denna en del, staget som sitter under på rullen är vasst och äter skjutlina så den har fått lite eltejp på sej. Finns en liten pinne innanför bromsratten som ska agera start/stopp åt bromsvredet som lossnat flera gånger, fick till slut lov att limma fast den och sen dess sitter den på plats. Inte alls den kvalitet jag förväntat mej från Loop…
 6. Använder tipet ring och det är busenkelt att skarva på en spets då, inte så noga med att göra stort hopp mellan grovlekarna på tafs/tip heller.
 7. Måste bara flika in angående spön rent allmänt, billiga spön är superbra numera… är själv en sån som gått igenom ”alla” premiummärken förr men numera fiskar jag mest tvåhands och äger bara ett enhandsspö, ett Vision Vapa. Köpte det för att jag fick tillbaka suget på lite vulgatafiske i år. Tänkte att det duger väl att använda 2ggr/år men jäklar vilket fint spö. Tror nog många skulle ha svårt att skilja det från ett premiumspö vid ett blindtest.
 8. Ett alternativ beroende vilka spetsar du använder nu är att prova längre. kör själv ofta med en kort skagitklump på mitt switchspö och märker stor skillnad i hur den uppför sej med en 10’ eller 12’ spets. Drar jag på en 15’ så blir det i princip som en scandilina tycker jag.
 9. Harr’n

  Loop Q rulle

  Provade att plocka isär rullen i molekyler och satt ihop den enligt filmen och vips så fungerar den som det är tänkt. Konstigt, såg inget som verkade fel vid nedmonteringen men nåt måste det ju varit. nåväl, slutet gott, allting gott.
 10. Harr’n

  Loop Q rulle

  Tack för svar, ska ta och kolla hur bromsen är monterad, gissar på att tidigare ägare bytt vevriktning och misslyckats lite...
 11. Harr’n

  Loop Q rulle

  Köpte en begagnad sån nyligen, jag har för vana att alltid lätta på bromsen när den inte används och en konstig sak är att det liksom inte finns nåt stopp på bromsratten utan man kan fortsätta skruva på den enda tills den lossnar från rullen. Känns lite mysko tycker jag, finns det nån därute som kan bekräfta om det ska vara så eller om nåt är galet med rullen?
 12. Vet inte hur långa du vill ha men jag hittade en Airflo på 19m...
 13. Mistpool har tror jag, har för mej att dom inte var sååå dyra.
 14. Hos mej i södra Norrland finns det en del sjöar där dom kläcker, men kläckningarna pågår under rätt lång tid så man stöter sällan på några rejäla kläckningar. Själv fiskar jag med streaking caddis runt 40mm långa, min största sjööring är tagen på en sån. låter den ligga still rätt länge för att sen ta hem den i ett par snabba ryck och sen pausa, ofta tar fisken just i en sån paus efter att man tagit hem lite.
 15. Körde 450 grains skagit på mitt. Passade bra för mej men både lättare och tyngre funkar.
×
×
 • Create New...