Jump to content

Harr’n

Members
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mathias.lindqvist123@gmail.com
 • Telefon
  0706473436

Recent Profile Visitors

473 profile views

Harr’n's Achievements

Member

Member (2/5)

10

Reputation

 1. Guideline Quadra 68 1200:- SÅLD Sameo Osprey 79 600:- Rio intouch skagit trout spey 325gr 350:- Guideline ultra compact f/s1 20g 200:- SÅLD allt är i mycket bra skick, nära nytt. frakt löser vi vid intresse.
 2. Måste bara flika in angående spön rent allmänt, billiga spön är superbra numera… är själv en sån som gått igenom ”alla” premiummärken förr men numera fiskar jag mest tvåhands och äger bara ett enhandsspö, ett Vision Vapa. Köpte det för att jag fick tillbaka suget på lite vulgatafiske i år. Tänkte att det duger väl att använda 2ggr/år men jäklar vilket fint spö. Tror nog många skulle ha svårt att skilja det från ett premiumspö vid ett blindtest.
 3. Ett alternativ beroende vilka spetsar du använder nu är att prova längre. kör själv ofta med en kort skagitklump på mitt switchspö och märker stor skillnad i hur den uppför sej med en 10’ eller 12’ spets. Drar jag på en 15’ så blir det i princip som en scandilina tycker jag.
 4. Harr’n

  Loop Q rulle

  Provade att plocka isär rullen i molekyler och satt ihop den enligt filmen och vips så fungerar den som det är tänkt. Konstigt, såg inget som verkade fel vid nedmonteringen men nåt måste det ju varit. nåväl, slutet gott, allting gott.
 5. Harr’n

  Loop Q rulle

  Tack för svar, ska ta och kolla hur bromsen är monterad, gissar på att tidigare ägare bytt vevriktning och misslyckats lite...
 6. Harr’n

  Loop Q rulle

  Köpte en begagnad sån nyligen, jag har för vana att alltid lätta på bromsen när den inte används och en konstig sak är att det liksom inte finns nåt stopp på bromsratten utan man kan fortsätta skruva på den enda tills den lossnar från rullen. Känns lite mysko tycker jag, finns det nån därute som kan bekräfta om det ska vara så eller om nåt är galet med rullen?
 7. Vet inte hur långa du vill ha men jag hittade en Airflo på 19m...
 8. Mistpool har tror jag, har för mej att dom inte var sååå dyra.
 9. Hos mej i södra Norrland finns det en del sjöar där dom kläcker, men kläckningarna pågår under rätt lång tid så man stöter sällan på några rejäla kläckningar. Själv fiskar jag med streaking caddis runt 40mm långa, min största sjööring är tagen på en sån. låter den ligga still rätt länge för att sen ta hem den i ett par snabba ryck och sen pausa, ofta tar fisken just i en sån paus efter att man tagit hem lite.
 10. Körde 450 grains skagit på mitt. Passade bra för mej men både lättare och tyngre funkar.
 11. Är det nån idé att åka till Ljungan och jaga havsöring under september? Har bara varit där senare på hösten förr men det har varit så lite fiske i år att abstinensen är stor nu...
 12. Det blir det säkert, har själv slutat använda skagitklumparna helt nästan. Känns som att man får mer kontroll i fisket med sjunkande klumpar, dessutom behövs inte dom tyngsta flugorna längre. Kör med 1/s2/s4 klump och koppla på s6/s7 spetsen så kommer man ner djupt ändå ?
 13. Har fiskat mycket med ett ULS #6 förra säsongen, både med uls linorna och andra. Uls linorna är bra, 3D+ klumparna är fantastiska för att kontrollera fiskedjupet även i så lätta viktklasser men dom är inte så bra om man använder stora/tunga flugor. Det är ju trots allt scanditaperingar i lätta viktklasser. vill man köra flytklump och sjunkspetsar är linor som SA Spey lite skagit mycket bättre. själv binder jag ofta tuber med fits-systemet och med tungstenskon i mellanstorleken funkar ULS linorna bra, SA linan fixar största konen utan problem. nu pratar jag linor med ca 14g vikt och vattenankrade kast.
 14. Ett tips ifall man tycker att linan blir sämre efter ett par timmars fiske är Orvis Spraygucka. Jäkla smidigt att kunna spraya direkt på rullen och man får en lina som skjuter mycket bättre igen.
 15. Om du vill ha fler alternativ tycker jag dom här verkar spännande. https://mistpool.com/sv/produkt/3803/echo-ohs-one-hand-spey.html Echo gör även en serie som heter Trout spey som också finns hos mistpool.
×
×
 • Create New...