Jump to content

Harr’n

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Harr’n

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mathias.lindqvist123@gmail.com
 • Telefon
  0706473436

Recent Profile Visitors

252 profile views
 1. Hos mej i södra Norrland finns det en del sjöar där dom kläcker, men kläckningarna pågår under rätt lång tid så man stöter sällan på några rejäla kläckningar. Själv fiskar jag med streaking caddis runt 40mm långa, min största sjööring är tagen på en sån. låter den ligga still rätt länge för att sen ta hem den i ett par snabba ryck och sen pausa, ofta tar fisken just i en sån paus efter att man tagit hem lite.
 2. 425 grain flyt köpes. även intresserad av en kort skagitklump runt 300 grains.
 3. Förra modellen i använt men fint skick. finns tyvärr ingen kartong eller spole men den skickas på annan spole. 300:-
 4. Körde 450 grains skagit på mitt. Passade bra för mej men både lättare och tyngre funkar.
 5. Är det nån idé att åka till Ljungan och jaga havsöring under september? Har bara varit där senare på hösten förr men det har varit så lite fiske i år att abstinensen är stor nu...
 6. Det blir det säkert, har själv slutat använda skagitklumparna helt nästan. Känns som att man får mer kontroll i fisket med sjunkande klumpar, dessutom behövs inte dom tyngsta flugorna längre. Kör med 1/s2/s4 klump och koppla på s6/s7 spetsen så kommer man ner djupt ändå 😊
 7. Har fiskat mycket med ett ULS #6 förra säsongen, både med uls linorna och andra. Uls linorna är bra, 3D+ klumparna är fantastiska för att kontrollera fiskedjupet även i så lätta viktklasser men dom är inte så bra om man använder stora/tunga flugor. Det är ju trots allt scanditaperingar i lätta viktklasser. vill man köra flytklump och sjunkspetsar är linor som SA Spey lite skagit mycket bättre. själv binder jag ofta tuber med fits-systemet och med tungstenskon i mellanstorleken funkar ULS linorna bra, SA linan fixar största konen utan problem. nu pratar jag linor med ca 14g
 8. Ett tips ifall man tycker att linan blir sämre efter ett par timmars fiske är Orvis Spraygucka. Jäkla smidigt att kunna spraya direkt på rullen och man får en lina som skjuter mycket bättre igen.
 9. Om du vill ha fler alternativ tycker jag dom här verkar spännande. https://mistpool.com/sv/produkt/3803/echo-ohs-one-hand-spey.html Echo gör även en serie som heter Trout spey som också finns hos mistpool.
 10. Svårt att tänka mej ett bättre, mer mångsidigt spö faktiskt. Enda ”nackdelen” för en del är kanske att det bara är 10’ annars är det klockrent.
 11. Om du vill göra det lätt för dej så kollar du på Guidelines uls system, finns både spön, klumpar och spetsar. Har ett klass sex själv, skulle säga att det är som en vanlig sexa, kanske något kraftigare.
 12. Åke Quick i Gävle är duktig på spöbyggnad/reparationer. han kallar sej Rod by Q på alla sociala medier.
×
×
 • Create New...