Jump to content

Troutdreamer

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Troutdreamer

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.landstrom@gallivare.se
 • Telefon
  0730544791

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har flugfisket i rätt många år, men aldrig satt mig inte speciellt mkt om insektsläran utan alltid kört på klassiker som E12, haröra, superpuppan, streaking caddis etc. Har snappat upp lite här och där men inte riktigt förstått insekternas olika stadier och hur man fiskar på specifikt sätt. Köpte för några år sedan ”fiskarens flugguide” av Göran Cederberg samt ”Öringfiske med fluga” (riktigt fina böcker btw) som jag nu läst igenom lite noggrannare och gett mig mer förståelse för de olika stadier som insekterna passerar igenom. Samtidigt som det klarnat lite så känns det som en ännu
 2. Det ska jag testa! 👍🏻 Tack för tipsen! 👍🏻 Kanon tack, låter perfekt för ändamålet! 😁 👍🏻 Men vart kan man beställa dem ifrån?
 3. Ok du menar i turbinströmmarna? Där jag fiskade senaste så var jag vid en vik in och vattnet stod helt stilla. Undrar om jag drog in muddler ”fel” när den följde efter men inte tog? Ok 👍🏻 Tack för tipsen, ska köpa några ledade flugor, har du tips på mönster som kan funka bra?
 4. Tack för tipsen 👍 Har du någon rekommendation på ledade streamers (modell, färg) som kan funka bra? Ok det har jag inte tänkt på men ska kolla upp det!
 5. Jag var idag med om det sjukaste jag sett i min fiskekarriär hittills. Var vid kraftverksvatten tidigare idag och slängde ut en förtyngd muddler minnow med sjunktafs. Där var lugnt vatten som en liten vik in. Stod vid kanten på en liten stenhylla kanske halvmetern ovanför vattnet. När jag drog in flugan på första eller andra kastet så ser jag en gigantisk öring följa efter flugan när jag vevade in. Drog spöt i sidled sista biten framför mig, den gled efter och inspekterade men tog inte. Kastade försiktigt ut en till gång och samma sak, den följde flugan precis framför mig. Tog inte och sen för
 6. Tack för tipsen, hittade ett beggat Vision Onki 9’#5 samt beställt nya vadare och skor så får kika på högre klass senare när ekonomin tillåter
 7. Tack för tipset, har faktiskt suttit några timmar och kikat en massa avsnitt från dem, riktigt bra! Ang streamers, vad ska man absolut ha i asken för större öring och lekande havsöring? Wollybugger har jag och någon zonker..
 8. Hade ett TFO #5 som knäcktes under senaste fiskeresan i höstas. Så jag kikar även på spö klass 5 som ett allround, och kanske ett klass 7 för lite tyngre fiske.. Hur resonerar du vad gäller spön och klasser för lite större öring? Funderade på att köpa en sjunklina med till streamerfiske, är det värt eller kör ni på sjunktafsar? 4cast har en polare talat mkt varmt om. Har en Rio Grand samt en vision vibe 85 kortklump.
 9. Grymt, tack för alla tipsen!! 👍🏻 Vann faktiskt nyss en auktion på tradera med 4 böcker för öringfiske där ”lär dig läsa öringvatten” var med.. Ska kolla in videon med! Har bara ett klass 5 spö med WF flytlina och sjunktafs för wollybugger och dyl. Är det god idé att skaffa fler linor, isf vad och hur ska man tänka?
 10. Vad rekommenderar ni som mest lärorika material att kolla på? 😀 Letar alltså inte något med bara schysst foto och tunga fångster, utan mer om lärande fisketeknik/taktik när det kommer till öring/röding i strömmande och stilla vatten. Även rekommendationer på bra böcker mottages tacksamt. Har fiskat i många år men aldrig direkt fått något större än 1 kilo. Vill lära mig mer om hur jag bäst kan lyckas få större fisk.
×
×
 • Create New...