Jump to content

Troutdreamer

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Troutdreamer's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

4

Reputation

 1. Tack för alla rekommendationer och tips! 🙂 Man skulle önska att kunna testa fler spön in action. Blev som sagt ett Guideline RSI 9’ #6 och fick också tag på ett Loop AEG 9.6’ #6 i samma veva. Får testa båda spöna och se vilket som känns bäst. Har ni tips på en bra lina till dessa spön? Gillar kortare eller aggressivare klumpar och underhandskastar en hel del.
 2. Ok, jag klippte till på en 9’ #6 från XXL för 1100:-. Får känna på det hemma lite grann.
 3. Hur är Guideline RSI-spöna ni som testat? Kan köpa ett #6 till bra pris.
 4. @Prylfiskarn Tack så jättemkt för det utförliga svaret. ZX låter onekligen som ett grymt spö, blev sugen att prova. Är Grand en kortklumpslina? Har en vision vibe 85 på mitt nuvarande onkispö och gillar det skarpt, laddar spöt enkelt och lätt att underhandskasta.
 5. Holy crap, 13 loppor för ett nytt Sage R8 😮 Tycker inte det känns spec löngesen spön gick över 10k-strecket och DET var dyrt.
 6. Åfan det lät inte fel, ska kolla närmare på det spöt. Har du provat #6?
 7. Det lät också som ett intressant alternativ, alltid gillat Loop. Inte lika dyr som 7x heller. Vet du mer exakt vad som skiljer sig från 7x?
 8. Hade ett TFO BVK 9’ #5 för några år sedan. Det spöt hade massor av kastresurser men kändes lite väl stiff för en 5a iaf, men kanske är annat på 9.6’?
 9. Ska hålla utkik efter ett radian #6 eller Centric, men gissar att det senare kan bli lite för dyrt för mig 😏
 10. Bra tips tack 👍🏻 Har du hunnit testa efterföljaren Centric och kan jämföra dem?
 11. Tack alla för fina tips, ska kolla närmare på dem ni nämnt. Jag glömde tillägga i min första post att jag mest troligt även kommer använda det som torrfluge och nymfspö med. Det är kanske inte helt optimalt och man kan inte få allt i ett spö jag vet. Kastar idag mest streamers med kortklumpslina och en hel del underhandskast, och prioriterar den biten mer. Plus behöver ett spö som klarar vind bättre än vad mitt #5 onkispö gör idag.
 12. Hej, har ni några rekommendationer på ett streamerspö i klass 6 som har både kraft att vända tyngre streamers/sjunklina samt har go känsla utan att bli för stiff? Nya eller äldre spön. Underhandskastar en hel del.
 13. Har stött på flera ggr som tips på forumet att fiska med muddler minnows och svart muddler när det börjar skymma, till större öring. Kör ni dem alltid förtyngda eller med sjunklina/spets eller drar ni dem i ytan med? Vilka storlekar räknas som stora muddlers? Hur fiskar ni dem, jämna drag, ryckigt, snabbt osv?
×
×
 • Create New...