Jump to content

Kyckling

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

About Kyckling

 • Birthday 06/30/1989

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Skövde
 • Intressen
  Fiske, spel, film, och det mesta..

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kyckling's Achievements

Member

Member (2/5)

4

Reputation

 1. Grymt svar, tack! Fick i samband med att jag skapade denna tråd ett mail från en representant(?) för Cortland, som tyckte jag skulle köra på en 444 Clear Camo Intermediate. Vore intressant att höra vad en mer opartisk fiskare tycker om den linan. Läste runt lite, och det verkar vara en fin lina. Frågan är dock hur den står sig mot "moderna" linor som t.ex. Vision Kust / Guideline Coastal (Finns Vision Kust ens fortfarande att köpa? Hittar den inte). Har du (eller någon annan) något tips på sjunklina?
 2. Tack för tipsen båda två Fasen att man inte har möjlighet att testa lite linor innan köp. Patrik: Verkar som att du har testat både Vison och Coastal. Hur upplever du kastegenskaperna om du jämför dem? HALster: Den linan har jag inte hört talas om innan, men ser också fin ut. Gillar linans tydliga markeringar. Har du jämfört den med andra intemediate-linor?
 3. Hej! Dags att skaffa linor till mitt nya/första klass 7-spö. Jag hade tänkt mig två olika densiteter. En intermediate för kustfiske och ytbeten för abborre i insjö. Och en sjunklina för abborrfisket. Spöt har en rekommenderad klumpvikt på 16,5g. Testade dock spöt lite i helgen med lånade linor av utgångna modeller med något högre vikt, och det verkade fungera fint (vilket Jonas redan förutspådde i spö-tråden ). Om jag jämför spöt med farsans #7 Guideline RSI så har Cross SW MF något mer ryggrad (som jämförelse). Intermediate: Här hade jag tänkt mig en Guideline Coastal Evolve - Slow intermediate. Verkar vara en väldigt populär lina när jag luskar runt här på forumet. Men är självklart öppen för förslag, tankar och åsikter. Har t.ex. kollat på "Sunrays" linor som ploppar upp i FB-flödet, men de verkar väldigt tunga? Sjunk: Här är jag helt vilsen.. Fiskar vanligtvis abborre (med haspel) på 3-7m djup. Så behöver något som går ner ganska rejält. Och som klarar att vända över större flugor (ca 5-15cm, mestadels runt 10cm tänker jag, då det är beten i den storleken jag oftast spinnfiskar abborre med). Osäker på om man bör köra sinktip eller sjunk rakt igenom. Om jag förstår det rätt betyder t.ex. "sjunk 5" att linan sjunker 5 tum/sekund. Är så fallet får det nog vara iaf sjunk 7+ då flugan rimligtvis stiger varje gång man fiskar hem den? Kan tillägga att abborrfisket bedrivs från båt. Fundering: Nu när jag kollat runt på en mängd olika linor känner jag mig lite förvirrad över listade klumpvikter. Loop, Airflo och Guideline verkar lista sina #7-klumpar som ca 16,5-18g. Men noterade att linan Tridentflyfishing använder när de testade sitt Cross SW är en "Scientific Anglers Amplitude Bonefish Fly Line" med klumpvikt på endast 12g (i #7). Samtidigt är klumpvikten på Sunrays slow intermediate #7 21g.. Vad är grejen? 😕
 4. Utan tvekan, speciellt en novis som mig Måste dock säga att mitt Guideline Elevate #5 (som jag verkligen gillar) omgående blev ett backup-spö efter att jag fick ett Hardy Ultralite i present, galet skönt spö Hur som helst, nu har jag småtestat mitt Cross SW MF. Besökte farsan på västkusten i helgen, men rackans trögt på havsöringfronten nu i värmen (eller ja, ännu trögare än vanligt ), en tappad.. Känns som ett riktigt fint spö så det blir säkert bra. Dock lite framtungt så en lite tyngre rulle (typ Danielsson L5W) kommer matcha fint tror jag. Tack och bock för alla intressanta inlägg.
 5. Väldigt sent svar här. Men abborre (med jigg) är det primära jag fiskar. Körde initialt mestadels 0,25fc-tafs. Men kör numera nästan uteslutande 0,40-0,45. Har inte märkt av att abborre skyggar för grövre tafs. Däremot tycker jag också det handlar om etik och moral (likt SBG). Känns inte helt bra att pynta gäddmunnar med krokar. Visst kan de bita av en 0,40+fc också, men det är väldigt sällan. Nu har jag inte påbörjat mitt flugfiske efter abborre än, men tänker spontant att det är flugans storlek som får bestämma tafstjocklek. Har dock svårt att tro att 10cm+ flugor skulle påverkas alltför negativt av 0,40-tafs.
 6. Tack för svaret, låter bra
 7. Hade väldans beslutsångest.. Slutade med att jag beställde ett #7 9' Loop Cross SW i medium fast. Är väl för lättpåverkad av "rea", kunde inte motstå halva priset på Loops outlet.. Har inte fått hem det ännu, men återkommer med vad jag tycker om spöt senare. Ser dock att spöt är näst intill överklassat, rekommenderad klumpvikt på endast 16,5 gram. Fråga till folket med betydligt mer erfarenhet än mig. Tror ni Guidelines coastal intermediate #7 (klumpvikt 17,5g) är för mycket för det spöt? Min spontana tanke är att det nog är lugnt? Har tyvärr inga linor att testa med och antar att man inte har returrätt på en testad lina
 8. Hej, Det verkar också vara ett intressant spö, svårt att bestämma sig för nåt.. Lutar lite åt att köpa en rulle och lina först, eventuellt låna en. Sen beställa ett par spön och testkasta för att se vad man föredrar ^^ Skulle vilja ha en Danielsson, hört gott om deras kvalité och kundbemötande. L5W 4seven vettig till ett klass 7?
 9. Tack för erbjudandet, men vågar inte riktigt ge mig på 10 fotare, känns spontant lite väl långt för överhandskast på kusten. Ingen fara, du ska iaf ha tack för tipset. Tack
 10. Bra tips, men känner mig inte helt trygg med att köpa begagnat. Kan dock vara värt ett försök. Hej, Tack för tipset! Ser riktigt lockande ut måste jag säga. Har du testat den serien? Tror du att 9,6' MF eller 9' F är att föredra? Aldrig testat ett riktigt snabbt spö (Hardy Ultralight #5 är snabbaste spöt jag äger). Lite lockande med 6" längre spö för att hantera längre lina. Jag är rätt kort och blir ju inte bättre av att vada ;). Men har också sett folk skriva att längre spö är sämre på kusten p.g.a. vinden(?).
 11. Hej, Hoppas det är okej att låna tråden lite. Kändes överflödigt att skapa en till. Testade flugfiske efter havsöring på västkusten för första gången för ett par veckor sedan (med ett #5-spö). Resulterade egentligen bara i en liten rackare som fick simma hem, och en fjärsing.. Hade på en finare fisk som gick loss efter ett par minuter, men det var jäkla kul iaf. Hur som helst, funderar nu på att investera i ett #7 kustspö. Tänkte också använda samma spö till att fiska abborre med större streamers och poppers. "Mellansegmentet" prismässigt, alltså ett rekpris på ca 4000. Spön jag har tittat lite på: Guideline LPX Coastal #7 9,3' Greys GR 80 Salt #7 9' TFO Legacy #7 9' & 9,6' Något av dessa spön som rekommenderas, eller har ni något annat förslag? Scott Sector och dylikt är utanför min budget. Bör kunna testkasta med LPX hos lokal butik, men dessvärre inte de andra spöna. PS: BoobieNewbie, vilken satans havsabborre, bara att gratulera. Kan inte ens föreställa mig det hugget
 12. Vill bara tacka alla för er tid Slutade faktiskt med att jag beställde Opti Stream #5 flyt. Hade ej möjlighet att testa linor före köp, så fegade lite och valde den iom klumpvikt på 12g (vilket hade fungerat bra till andra #5 Guideline-spön för andersg). Blir förhoppningsvis nöjd. Måste dock testa en SA-lina i framtiden, de verkar verkligen fina. Lär väl bli andra linor utöver helflytande i framtiden. Och kanske ett havsöringspö.. Och en Danielsson-rulle.. ? Skitfiske på er!
 13. Tack för tipset. Aldrig kollat på den tillverkaren tidigare, men verkar vara en fin lina. Ser att klumpen är relativt lätt (i jämförelse med Opti Stream): SA SBT: WF-5-F: 24.3' / 7,4m - 160gr / 10,4g WF-6-F: 25,3' / 7,7m - 185gr / 11,9g Rekommenderad klumpvikt till GL Elevate #5 är: 170-200gr / 11-13g Tror du jag bör överklassa då och köra på en WF-6 SA SBT?
 14. Tjena! Hittade precis till detta forum. Känns lite skämmigt att fråga om råd det första man gör, men men.. Tog nyligen upp flugfisket igen efter ett uppehåll på alldeles för många år. Har ett klass 5 Guideline Elevate som jag använder till öringfiske, och lite put & take. Kan inte minnas vad det är för lina som sitter på i nuläget. Men den är gammal och skarvad, och har en lång klumplängd (12m+).. Fiskar numera nästan uteslutande i små åar med mycket träd och buskage ända till vattnet, så överhandskast är sällan ett alternativ. Börjat inse att en modernare lina med kort klump troligen skulle fungera bättre till mina ändamål, och förhoppningsvis underlätta "korta" underhandskast. Ren flytlina är det jag söker. Fiskar nästan uteslutande med nymf. Torrfluga om det kläcker. Och små streamers nån gång ibland. Vad för lina rekommenderar ni? Hade först tänkt köpa en Loop Opti Stream, men hittade ett 10 år gammalt inlägg här på forumet där den inte alls verkade omtyckt. Så nu har jag ingen aning om vad jag ska sikta in mig på..
×
×
 • Create New...