Jump to content

Lawson

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Lawson

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  4mickelawson@gmail.com
 • Telefon
  0735738816

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lawson

  Fluglinor

  Hej var i södra dalarna håller du till? /Micke
 2. Kommer toppen färdig med smältlim? Det verkar sitta något på de yttersta 10mm. /Micke
 3. Lawson

  Rullfäste

  Är det någon som har koll på om det går att få tag i ett rullfäste likt det som sitter på Vision STIFU. https://fishline.se/vision-stifu-flugspo/?gclid=Cj0KCQiA-aGCBhCwARIsAHDl5x9rI2sIIyBRGsuRYA4euWOtlVZVGxSbtQVZnp3f8aALtsW_M_Ll0woaArDGEALw_wcB /Micke.
 4. Vilka linvikter vill 13' #6-7?

   

  /Micke

  1. Anders H

   Anders H

   CTS rekommenderar 30+ men jag tycker det fungerat bäst med 23-28 gram. Kör man Skagit kan det nog ta betydligt mer än så. 

   Scandi versitip #6-7 har jag använt mest. 

 5. Ser ut att väga in i samma viktklass som min laxrulle.
 6. Matt lack för lindningar. Vad rekommenderar ni som bygger? Finns matt epoxy?
 7. Lawson

  Såg att jag är tvåa på bollen. Men hoppar han av så köper jag rullen. 

 8. "den starka högerhanden (topphand) i inledningen av kastet pressar spöt framåt mer än butthanden" Det här är något jag upptäckt själv och försöker jobba bort. Att filma kastningen är något som skall göras fram emot vårkanten eller om vi får någon mer värmebölja i vinter.
 9. Att kasten fungerar bättre från fel sida är det någon som kan förklara det. Såg i någon gammal tråd att det var fler än jag som hade samma erfarenhet. Och kikade lite på Laxberndt senaste kastövningar Bonkerspey, även han klagade på att rätt sida inte fungerade. Själv är jag ju väldigt ringrostig då det är runt 20 år sedan jag höll i ett flugspö. Men lite märkligt ändå att vänstersidan fungerar mer naturligt.
 10. Hej Berndt, var köper du dina klingor? Fly fishing masters fungerade inte. /Micke
 11. Hej igen! Funderar på att bygga ett spö i vinter på en Cts klinga. Klingan jag tänkte bygga på är Custom Affinity DQ 11' #1-2. Jag har några frågor till er som byggt på dessa klingor förut. Hur ligger klassningen? Vad skulle ni säga att det är för typ av aktion dessa klingor. Fått för mig att det är rätt snabba styva spön men tänkt använda lite tyngre lina för att få lite lugnare aktion. Var är det smidigast att köpa klingan? Fly fishing masters verkar sälja klingor är det ett vettigt alternativ? /Micke
 12. Ok tack, har beställt hem och testar. /Micke.
 13. En liten återkoppling. Spöt är invigt. Det fungerar för mig, känner inget större handikapp gentemot om jag skulle gått med ett enhands. Största nackdelen längden som gör det lite bökigt att röra sig längs en älv kantad med knotiga fjällbjörkar. Men det är också en av fördelarna, man kan sticka ut spöt i en glugg göra något kast utan namn och ändå fiska. Fick tre fina Harrar, missade en riktigt grov sista dagen, för snabb, gör så ibland när jag ser fisken ta på kort lina. Aktionen känns som den är designad för fiske inte något man går och pumpar maxlängd i varje kast. /Micke
×
×
 • Create New...