Jump to content

Elaola

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  Elaolaola@gmail.com
 • Telefon
  0761041023

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elaola's Achievements

Member

Member (2/5)

4

Reputation

 1. Håller med i det mesta du säger. Min poäng med föregående inlägg är inte att jag menar att det är dumt att köpa dyra flugspön. Snarare att en själv bör äga rätten till att välja vad en vill lägga sina pengar på. Om en tycker att det är roligare att fiska med en särskild lina eller ett specifikt spö så har man enligt mig rätt att göra det. Jag anser dock att diskussionen är angelägen eftersom jag känner att det är viktigt att en kan öppna trådar och ställa frågor utan att bli dumförklarad. Den typ av mentalitet och sidvördnad som har visat sig i denna tråd tycker jag sänker kvalitén och värdet av detta forum.
 2. Nej det är möjligt att ingen har varit ”galen” nog att köpa en så dyr lina ännu. Men ett 7x spö i varje klass, färg och längd som nånsin tillverkats är däremot inga konstigheter att ha i sin ägo...
 3. Ok. Någon här som vill hålla sig till originalfrågan eller vill alla sälja linor från kina?
 4. Dyrt men en bra lina är ju bland det absolut viktigaste. Lite återkoppling från er som har testat elit-linan ett tag?
 5. Hehe nu blev det svårt att välja. Jag misstänker att båda rullarna kommer att vara i min ägo så småningom. Om du var tvungen att välja att fiska endast med en av dem, stilla och strömmande, torrt och nymfer, vilken skulle du välja
 6. Tack för svar Sahlberg. Bromsstyrkan är inget som bekymrar mig. Viktigare att bromsen är mjuk då fisken drar iväg på tunna tafsar. Var helt inne på en Danielsson Dryfly men blev sugen på farion då den väger lite mindre, rymmer mer backing och jag misstänker att den kräver mindre underhåll. Vet att många förespråkar Danielsson i alla lägen men jag får ta och fundera lite.
 7. Nån som använder denna rulle? Är bromsen mjuk som silke? Hållbar? Funderar att hugga en till min femma då det är bra priser just nu.
 8. Ville hålla detta hemligt men håller med. Har en femma som jag gillar bättre än många andra betydligt dyrare spön.
 9. Ok, tack för input Kossu. Ska fundera lite om jag vågar välja en lina med lite tyngre klump till min 5# eller om jag kör på ovannämnda.
 10. Ok. Hur kastar den tycker du? Varför vill du ha intermediate på runningdelen? Har som sagt aldrig kört sjunk förut så blir många frågor
 11. Nån som testat denna lina? Aldrig kört sjunklina förut. Tänkte köra 200gr på min 5#, vill ha något som laddar snabbt. Boobies och kanske någon streamer är tanken.
 12. Tack för alla tips! Då har jag läsning för en stund framöver ?
 13. Hejsan, Är det någon som har tips på en läsvärd bok om flugfiske? Olika typer av flugor? Hur dessa ska fiskas? entomologi osv? Har kollat på "flugfiskarens ABC" och "den stora boken om flugfiske" men tar gärna emot tips som sagt. Allt gott.
×
×
 • Create New...