Jump to content

bakakiba

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bakakiba

 1. Jag har tidigare köpt från denna säljare: https://www.tradera.com/item/302199/534545883/polyolefin-2-0-mm-smalttub-till-fluglinor-clear-transparent Bara att välja vilken diameter du behöver
 2. Jag är inne på att köra på shooting head med shootingline för mitt havsöringsfiske. Mest på grund av klass 6 och vind här nere vid nord östra skåne kan vara lite svår. Hur är det med shooting head i vind?
 3. På senare tid har jag fiskat mycket havsöring och jag har idag Vision Subzero ullvantar och med dem använder jag stripping guards som suger upp lite vatten. Med tiden rinner det smått ner till handsken varav den blir blöt som sedan slutar med att handleden blir blöt och med tiden hela armen.. Finns det handskar eller något sätt som "stoppar" denna migration av vatten så armen inte blir blöt? Pratat lite med fishline och de säger Simms Infinium avlöser detta problem men de kostar ändå 750kr och vet inte om det verkligen stoppar vattnet för att migrera upp till armarna. Har någon tips?
 4. Jag hade valt Elevation. Det är ett lättare spö och kan göra skillnad i längden när du kastar en heldag. GR60 väger 120Gram Elevation väger 84Gram Dessa är såklart enligt tillverkarens info och det kan vara lite mer än angivet.
 5. Prismässigt finns det nog inget som slår detta paket nu: https://www.wittlock.se/sv/flugfiske/flugfiske-combo/spo-rulle-lina-combo/kustoringcombo/guideline-elevationwittmore-v2-kustoring-combo.html 2999 för Elevation spö, Guideline Coastal line och sedan en godkänd rulle som du kan byta ut så småningom men resten är klockrent!
 6. Tänker på rost och så på grund av saltvatten men jag kanske har fel.
 7. Trodde faktiskt inte att folk använde dryfly/öppen lösning vid kusten. Är det ingen risk?
 8. Vad är det för rulle du kör då? 2w?
 9. Jag håller fullständigt med dig Niklas! Om alla kunde köra gram på klump hade det underlättat. Lite som när de säger att SA MPX & Rio Gold är 1/4 klass respektive 1/2 klass högre på 9.14m men om man har hela klumpen ute på gold som är på runt 14m, vad innebär det då? Är det för tungt? Ska man inte ha hela klumpen ute eller vadå? Jag har douglas Sky G i klass 4 och 6 och testade min 4a med en #5 lina som väger 11g 170grains och fungerade galant utan större problem. Sedan om vi ska jämföra rio gold i #4 så väger hela klumpen 11.3g och är då 175grains vilket spöet klarar att ladda.. Bara förvirrar en!
 10. De flesta amerikanska spöna är enligt den gamlla AFFTA modellen vilket vi här i europa inte riktigt följer. Sedan klarar spöna mer än vad vi tror. Jag köpte ett douglas Sky G, amerikanskt, där jag kontaktade Douglas själva och de rekommenderade som scott gjorde till dig (160-175 grains). Jag har ett rio coastal premier #5 med runt 215 grains tror jag och det var inga problem med mitt spö, klumpen väger 14gram. Dock är våra spö olika och jag vill tro att du kommer inte ha något problem med en klumpvikt på runt 13-14gram blir sketa bra!
×
×
 • Create New...