Jump to content

Mazza

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mazza's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

2

Reputation

 1. Det Lodjur skriver, dvs Roberts setup är den jag kör på. Hade tyckt det vore trevligt att på lekandet få upphängarflugan knuten i den andra ringen (där taperade tafsen knyts), så de kan rotera med fritt från varandra. Men vid ett enkelt dragprov så skar den av linan väldigt enkelt.
 2. Vad kör du med för lekande och ev hur riggar du upphängarfluga med detta? Har funderat på lekande och upphängarfluga för att minska de tvist som ofta kan bli, men har inte kommit på något vettigt sätt att knyta detta.
 3. Skulle nogn inte anse det som särskilt säkert. Välter du på sjön så lär de fyllas (vadarbälte lär väll kunna dämpa fyllnadstempot). Klarar du då av att komma upp i kajaken igen? Vattnet börjar bli kallt nu och det bör man också ha stor respekt för. Kan tycka att det låter som att du borde kolla efter en torrdräkt.
 4. Mazza

  Rogenområdet.

  Sorry, lite sen på svar. Jag tyckte att vi hade en väldigt lyckad tur i området, landskapet är väldigt vackert! Vi hade ett par dagar med i princip noll vind, då var det väldigt kul att vara på Rogen. Tror nog att vi hade 10m++ siktdjup vilket var häftigt. Sen hade vi så pass vind så att vi var inblåsta i vårt läger ett dygn. Sjön kräver helt klart respekt. Åker man dit så måste man ta hänsyn till vädret vid val av väg.
 5. Mazza

  Rogenområdet.

  Fantastiskt landskap i det området! Har du provat att bära kajaken? Lyft kommer vara ofrånkomliga och du ser ut att ha en hel del lyft i på din tur. Terrängen är kuperad vid lyften! En av lyften i området har jag för mig hade smeknamnet skillsmässobacken 🙃 Om prognosen är bra och du snabbt vill ut i Rogen rekommenderar jag lyftet som jag markerat på bilden. Vi kunde släpa kanoten på myren (som vid tillfället var rätt torr), dvs bra mycket enklare än ett lyft. Du har också en mycket fin nattplats ca 1km öster från där du kliver i rogen, en vik med sandstrand. Din föreslagna sträcka verkar mycket spännande! Tänkte du paddla genom den södra passagen först för att sen ta dig upp till revsjön?
×
×
 • Create New...