Jump to content

Karl T

Members
 • Posts

  953
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Karl T last won the day on May 4

Karl T had the most liked content!

Information

 • Bostadsort
  Skåne
 • Intressen
  Regnbåge och andra ädelfiskar (fluga), sutare (mete) och predatorer (spinn) – prioriterat efter fun factor!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Karl T's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

329

Reputation

 1. Karl T

  Snabba spön?

  I golfvärlden säger man inte snabba klubb-skaft. Man säger stiff eller x-stiff (grafitskaft) för den som svingar 150+ km i h. Grafitpinnarna laddar inte sig själva!
 2. Kändes helt avgörande att blanda i lite Adams Grey i den annars svarta framkroppen … 🤠
 3. Med risk för att ta upp ett slitet ämne: hur är Ismo jfr m Super? Finns det scenarier där Super är bättre annat än typ knottbollar? Någorlunda acklimatiserad regnbåge är väldigt svår här nere nu, och de enda jag pratat med som haft framgång har kört superpuppan så funderar på om man skulle binda upp ett gäng. Torrt och blyat. … och ni som säger att regnbågen inte kan vara svår har inte fiskat havsöring för den hugger på ALLT när man minst anar det 😬
 4. Grattis! (Medveten om att säkert inte den första.)
 5. Karl T

  Snabba spön?

  Yes jag är fullt enig. 🤠
 6. Karl T

  Snabba spön?

  Älskar motiveringen ”av lätt insedda skäl” och får för mig att det är en GW-ism. Sorry för remark utanför det snabba spöets territorium.
 7. Karl T

  Snabba spön?

  I min tråd får man sura! Ett annat frågetecken är varför inte alla spön har alignment-dots. Kanske inte så svårt att peta dit själv iofs
 8. Karl T

  Snabba spön?

  Så irriterande att man inte köpte fler Radian när de var på rea … De borde dock kunna återproducera ett Radian för lång tid framåt givet garanti. Läser jag gamla recensioner verkar Radian överensstämma med Centric i den mening att 5 och 6 är helt olika spön.
 9. Karl T

  Snabba spön?

  Meridian byttes ut efter … 3?
 10. Karl T

  Snabba spön?

  Testade du R8 när du var inne hos René?
 11. Karl T

  Snabba spön?

  Tycker jag ofta får höra att Meridian var snabbare än Sector, men har inte provat det själv. Älskar Scotts hantverk; ffa rullfäste, grepp, holkar, alignment dots, … Jag hoppas att Centric blir något kortlivat då de precis som med Meridian upptäckter att de kan göra lugnare spön med moderna material. Är även tveksam till filosofin att göra spön efter applikation. Gör spön efter linvikt så kan man välja lina efter applikation! Man vill ju kunna känna att varje spö ifrån samma serie de facto är ifrån samma serie.
 12. Karl T

  Snabba spön?

  Tror problemet för mig när jag har kört riktigt snabba spön typ Centric 6 (kommer inte ifrån samma planet som Centric 5) eller Sector 7 är att jag har haft tunga linor, typ Volantis och Predator. Det blir väldigt snabba skjut, och energin tillför man ju själv. Radian och Air 2 känns lagom i snabbhet. Mitt Radian 7 är 9.6 fot, vet inte om det är något lugnare än 907an.
 13. Faktiskt åkt skidor också i Björkliden slår det mig, det var sådär.
 14. Dagdrömde om att dra till typ Abisko nästa vår för att slippa viss pollen ett tag! Tyckte att den här sammanställningen av klimatet var lite lustig. Ska man nu dit vid något tillfälle har man alltså att välja mellan a mycket dåligt, b ogynnsamt eller c sämsta möjliga klimat! (Har varit där och vandrat för länge sedan, mycket trevligt, det var nog i augusti.)
 15. Du gör rätt som ryter ifrån! Rätt många fiskeställen (och fiskar) som har blivit nedgrisade och misshandlade här nere – de ser alltid så arga ut så jag duckar konflikt! Tillsammans med Expertfiskes guidningar ser de även sporten i att stå vid en av åmynning och plocka tiotals öringar per gubbe och pass. De tillhör dock ofta 90-talsvågen som är en dröm att integrera jämfört med senare tillskott från further afield.
×
×
 • Create New...