Jump to content

Karl T

Members
 • Posts

  383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Karl T

 1. 😳🤠 Metarna brukar klaga på att mössen flyger in i linorna och triggar nappalarmen … men en krokad mus har jag inte hört talas om tidigare!
 2. En älg … svårt att toppa!! 😆
 3. Skulle vara kul att höra om lite oväntade bifångster, gärna med bilder! … eller kanske den gången ni testade ett nytt vatten ”för att se vad man kan få”. En grov predator som klapp laxflugan, en ovanlig saltvattensfisk under havsöringsfisket, en karpfisk som tog boobyn, en oöppnad flaska champagne ifrån mellankrigstiden, …
 4. Två saker: mystiken och nuet. Mystiken: att inte veta vad som finns under ytan i mörka vatten. (Sight-fishing och sökning med ekolod har jag aldrig förstått tjusningen med.) Nuet: som jag annars bara har upplevt på samma sätt under utförsåkning (och annat fiske).
 5. 20% på allt (!) ifrån Hardy hos Adh. Det är ’fördelen’ med brands som har låga tillvkostnader men som prissätter efter marknadssegment > höga marginaler i alla led.
 6. Funderade på att ta upp Adh’s erbjudande om fiske här, men det verkar inte supertrevligt baserat på kommentarerna? Redan Jylland i sig självt för tankarna till ett ganska trist och kargt landskap.
 7. Vill inte stata the obvious men huggen på booby är galet kraftiga! Hela fighten blir konstigt nog också mer våldsam än om man tar något på en vanlig streamer. Kanske för att (själv-) krokningarna tenderar att bli lite olyckliga / djupa. Blir nog hullinglöst för mig nästa gång. Vansinnigt kul iaf!
 8. Gäller att inte blanda ihop groparna …
 9. Flugfiskevärlden påminner ibland väldigt mycket om pharma … “do you want quick acting or long lasting?” Vill du kasta bra på kort eller långt håll, vill du vända över stora flugor eller långa tafsar med små … Valde själv Alu till mina G4 med logiken att grepp vinner över long lasting … men har faktiskt inte använt dem än då jag bara har vadat på grus / sand.
 10. Någon som haft möjlighet att testa det och eventuellt jämfört med Air 2? Klass och lina? Utan att ha testat dem känns de lite som liknande MF-koncept.
 11. Hur lätt rulle behöver du?? 🤔🧐😆
 12. Risk att bli invasiv är väl bullocks givet att de oftast inte förökar sig? Öring brukar få avslag av den anledningen, vilket är annorlunda, ffa av lokala FVO. Är själv klar för regnbåge – roligt fiske och det håller en borta ifrån känsliga bestånd. Anser dock att man skulle ombesörja 1. syresättningen och 2. kaloriintaget för regnbågar vilket verkar variera mellan vattnen.
 13. Låter som Okumas territorium, googla på Okuma.
 14. Gammal och vis, och finns det bättre pass än det du just beskrev?
 15. Skulle kunna vara tjärnen i Chasing the Rainbow? ☺️
 16. Vill sondera eventuellt utbud av spön i absolut nyskick enligt nedan: Pure (#5) Air 2 (#5-6) G Series (#5) R8 (#6)
 17. Undrar om det är samma ställe som TroutH… med Carpe Diem benämner ”öringskogen” på IG – ser inte dumt ut! Måste luska reda på om det finns någon liknande klubb i Skåne 🤠
 18. Du är nog en skaplig kastare! Vilka Winston kör du och vilka linor funkar bäst till? Funderar på att säkra upp något Winston innan priserna stiger snart pga ny agent för Europa.
×
×
 • Create New...