Hoppa till innehåll

Greenling

Edgemember+
  • Antal inlägg

    2 518
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Greenling

  1. ..min gick också också ett tag och stannade sedan... den gick dessutom dåligt på tomgång (man fick ha högt varv på för att den inte skulle stanna)....jag lämnade in min motor på service... en massa smuts i förgasaren bort.. sen gick den som en klocka. ...jag är inte nån motorexpert... edit: svamlig ordning på svaret... nu mer rätt...
  2. Greenling

    Tenkara...?

    Misstänkte att det där var i din smak Det där ska bli kul att höra om!
  3. Greenling

    Tenkara...?

    Jag snubblade på Tenkara-spön på http://backpackflyfishing.com/ verkar riktigt mysigt... (med rätt bäck tillhands att smygfiska i)... Är det nån som har ett sånt spö?
  4. elk-hair caddis... som kan klippas till streaking (oj var det fusk?! )
  5. ...sonen fiskar räkor i ett hällkar. Östersjön. Senare fångade han en spigg med händerna
  6. Frågan är väl om man inte får dubbelågren då... först ågren för att man inte fiskar... sen ågren för att man konsumerar... Lillefar, planera in en fisketur som du tror är värd att se fram emot (nåt rejält typ "storöring i juli") och lägg sedan upp en plan att göra lite småturer som träning...? Då har du nåt rejält att se fram emot och dessutom motivation att komma igång...?
  7. ...härmed vill jag uttrycka extrem avundsjuka samt önska skitfiske.. eller äh.. bra väder iallafall...
  8. ....var och varannan dag passerar jag förbi http://www.chokladfabriken.com/ . Det är vådligt... och gott. För er som inte kommer förbi Tjärhovsplan så ofta.... så har dom filial också... i Japan t ex..
  9. Instämmer! <removed> Valrhona och <removed> det är en riktig vinterdrog...
  10. ...inte vet jag hur stora dom var.. jag var liten och jag såg bara fenor och ryggar långt ute i nåt sel... men jävlar var jag var sugen på att kasta ut nåt dit...
  11. Öring, har alltid varit det sen jag såg storöringarna i Gimån när jag var liten...
  12. ja e robotforskare i statlig tjänst ett tag till...
  13. ...kul att det kom igång Mike! Nu ska jag seriöst räkna in LiU som mina möjliga post-doc-ställen
  14. SVT meddelade idag i sitt mailutskick att: "Den 11/2 kl 10.00 kommer SVT Play-appen att finnas tillgänglig i App store, laddad med tokbra innehåll" Om det är sant eller inte tar jag intet ansvar för... men det låter onekligen lovande
  15. Skype finns ju till iPhone, men inte via 3G.
  16. Greenling

    Twitter

    Jag tror att twitter skulle slå stenhårt hos svenska flugfiskare om det inte vore för att vi är så långt gågna när det gäller bredbandsutveckling... twitter är lite ett amerikanskt fenomen... det finns ju liksom inte nåt själ att begränsa sig till 140 tecken (sms-format) när var och varannan kan skaffa sig en app som medger att man bildbloggar direkt från strömmen. Två saker som komplicerar för Twitter att slå igenom hos flugfiskare: 1) Vore fiskare lite mer som fågelskådare skulle vi nog ha tjänster som talade om var det var bra fiske och live-bloggning... men en av dom sociala "regler" som mer än annat styr verksamheten är att man inte berättar för kreti och pleti var man fiskar.... 2) när man fiskar har man händerna upptagna, telefonen vill man inte plocka upp, och dessutom är det ibland dålig täckning... Hur är det i USA, finns det twittrande flyfishers där?
  17. Det tror jag. Det är ju inte nåt skumt med att tekniken måste funka...
  18. SVT meddelade idag att deras app inte blivit godkänd pga att de behöver stödja ny teknik, de ska visst re-submitta snart.
  19. Det är lite märkligt ja... men det är värt varenda krona...
  20. Touché... Enögd kan man vara åt vilket håll man än tittar... För övrigt så refererar väl "klimatforskare" inte till någon som har en specifik åsikt i frågan... eller? För att bli en bra forskare måste man faktiskt strunta i vad resultatet av ens forskning är, alt. låta sin egen uppfattning vara sekundär och bara bry sig om vad man kan bevisa. Den bästa modellen för att bedriva vetenskaplig forskning och vetenskapskritik är såvitt jag förstår att ta del av vetenskapligt granskade ("peer-review") studier. För det krävs god kompetens inom området det gäller. Här har vi problem som politiker, journalister och lekmän. Vi har inte riktigt möjlighet att delta i samma vetenskapliga process.
×
×
  • Skapa ny...