Jump to content

Jonzkij

Members
 • Content Count

  402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Jonzkij last won the day on July 8 2016

Jonzkij had the most liked content!

Community Reputation

95 Excellent

About Jonzkij

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Örebro

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  ehj@1234.com
 • Telefon
  01234567

Recent Profile Visitors

2,020 profile views
 1. Jonzkij

  måste ha pryl!

  En sån plus ett par läsglasögon så är man hemma!
 2. Min absoluta favoritkombo också!
 3. Jag testade själv med just en Wulff TT Plus WF5F på min WhisperCreek femma och det funkade riktigt bra! Upplever inte TT Plus linan som speciellt tung faktiskt och just WC femman har ju lite mera kräm än en fyra exempelvis. En "vanlig" Wulff TT är nog också kanon på spöt. Körde tidigare med RIO Selective Trout till WC som var föregångaren till LT Trout, men den tyckte jag passade sådär...
 4. Har haft ett par Powell i form av en Legacy #4/5 samt ett Scandinavian och tillsammans med gamla Sage är de grymma! Kan helt klart mäta sig med dagens spön. Inte minst när det gäller känsla. Powell är oförtjänt bortglömt som spötillverkare idag.
 5. Exakt! Jag har tex. köpt på mig ett par GLX Loomis, varav ett är en WhisperCreek femma. Samma spö jag fiskade mycket med för knappt 10 år sedan och lika bra idag som det var då! Kostar dessutom en bråkdel av nypriset i bra begagnat skick... Hade för övrigt ett Helios 2 #5 Midflex och det var ingen hit faktiskt. Styvt och ingen vidare känsla.
 6. Har också bra erfarenheter av Fishline, men detta gäller många andra butiker också. Capricorn var en riktigt bra shop på den tiden det begav sig och jag har fortfarande kvar ett mkt. fint, custom byggt (CbC) Sage SLT från dem!
 7. Mycket intressant och väl underbyggt med saklig fakta. Synd bara att de flesta inte lär bry sig... Det här med jordbruket påminner ju tyvärr mycket om det moderna fisket, som ju också industrialiserats med skrämmande resultat. Tillslut kommer människan att upptäcka att vi inte kan äta pengar.
 8. Men då får man gratulera!
 9. En sån vill jag ha! Äntligen något riktigt annorlunda
 10. Jonzkij

  Radian #4

  Jag hade en 9 fots fyra och efter vad jag förstått så ska detta vara det snabbaste spöt i serien, men jag har inte kastat med något annat Radian och kan därför inte göra någon jämförelse. Vad jag däremot märkte (och det har jag läst att andra också påpekat) är att när man har lite lina ute precis i början av kastet så behövdes ett par luft kast, ja lite som en "knuff" för att spöt skulle vakna till liv ordentligt. Jag körde fö. med en SA GPX WF4F och tyckte inte att det funkade lika bra med ex. en RIO Gold i samma klass. Jag sålde mitt men kan inte riktigt komma ihåg varför..
 11. Jag har bra erfarenhet av Vision, men så fiskar jag inte speciellt ofta med vadarna på tyvärr. Började i alla fall med ett par Vision budget vadare för över 10 - 15 år sedan (minns inte vad de hette nu) och de håller än! Skorna i kittet var dock sådär...
 12. Intresserad av Powell Legacy! 2000 kr? Mvh Peter

 13. Jonzkij

  En 6a eller 7a?

  Köp dig en "snäll" sexa och en normal sjua. Dubbelt så kul och dessutom är det ju snart jul Skämt åsido. Torrfluga blir mkt. roligare på en sexa än på en sjua och gäller det streamers och grov Öring skulle jag välja sjuan direkt. Har själv fiskat Harr på torrt med en Sage SLT sexa och det kändes helt ok!
 14. Jag har precis en sådan ABU tub med rem. Tror jag skickade efter den från Berras, och har sett dem på XXL också vill jag minnas.
 15. Kanske är min absoluta favorit ett Winston BIIx 9' #5, då tillsammans med en Wulff TT5F lina? Annars ligger min T&T Heirloom glasfiber femma på 8' nära hjärtat! Gärna med en Highwater femma till.
×
×
 • Create New...