Jump to content

MathiasL

Edgemember+
 • Content Count

  3,002
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

MathiasL last won the day on March 2

MathiasL had the most liked content!

Community Reputation

461 Excellent

About MathiasL

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/15/1973

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Vallentuna

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

7,001 profile views
 1. Jag kan i min ungdom, relativt sett, ha sagt nåt om att man ska kunna kasta långt men det var i så fall då. Att kunna kasta långt för att kunna kasta kort i jobbiga förhållanden ser jag ändå som en sanning. Då menar jag inte att stå djupt inne i ett videsnår, jag menar i hård motvind på kusten eller en sjö. Jag kan bara utgå från det jag är van vid och ansamlingar av sly i Kiruna är inte en av de sakerna. Vid sådana tillfällen är inte tekniken från ett långt kast det viktiga, andra kunskaper kan gå före. Men till exempel, för att kunna kasta riktigt långt måste man kunna kasta riktigt rakt och det är väldigt bra att kunna även i videsnår. Att kunna kasta linan i den enda luckan som finns mellan grenarna. En smal loop är också viktig att kunna forma. En stor och slapp linbåge som lägger sig och dör efter halva sträckan kommer man ingen vart med. Om jag ska dra från höften lite skulle jag säga att väldigt många fler säger att man inte behöver kunna kasta långt än de som säger tvärtom. De senare brukar vara de som säger att de vanemässigt kastar +30 meter när de fiskar, vilket för mig bevisar att de inte vet hur långt 30 meter är.
 2. Det kommer inte till walkie talkien.
 3. Om han klarar av att öppna sms:et... 🤐😉
 4. Dum vet jag inte men jag kan vara lite trög. Det är ju fler som kan fiska än kasta så jag vet inte riktigt vad du tjatar om. 😁😉
 5. Kan MAN få gå en Ismo-kurs? Det verkar vara roligt att kunna det. Det måste ju gå först att vara Ismo, sen kunna fiska, sen kunna kasta. Tälja puppor är långt ner på listan.
 6. Jag vill verkligen veta hur det gick sedan. För nästan 30 år sedan fiskade jag kanadaröding i Lake Superior, i norra Michigan. Det var en slags trolling med flutter spoons och enorma blysänken. Spöt och rullen liknade vad man kan ha till torskfiske. Väldigt primitivt men när min värd kom rätt över landmärkena högg de. Den största var kanske 1,5-2 kg men vi fick ett par. Kul minne.
 7. Jag minns en artikel av Nikolaus Bauer om det fisket som Jonas nämner. Det var ett par år sedan dock och oklart vilken tidning det var i. Det var inte mycket till hjälp när jag tänker efter.
 8. Jag har inte hårdkört dem men inga har gått sönder vad jag vet. Inget lack eller plast klarar en nära inspektion av en sten i bakkastet, hur som helst.
 9. Nagellack. Det finns många färger att välja av hemma, mest därför. Jag bränner en kula av 0,50 mm nylonlina i båda ändarna och sedan målar jag dem med nagellacket kanske fem gånger. Det tar tid att vänta på torkning men det gör mig inget. Jag brukar runda av med klarlack en eller två lager. Antingen använder jag en från badrumsskåpet som är till för just finish eller mitt vanliga flugbindningslack.
 10. MathiasL

  Trender?

  Det senaste kladdfria uv-limmet är jag så less på att höra om. Så.sjukt.less. Jag vet en kille som vi kan kalla @Jonas_P som aldrig lämnat March Brown eller njutningen för den delen.
 11. Jag räknar inte upp allt jag har men jag är väldigt förtjust i mina Vosseler Tryst.
 12. Precis, jag håller med. Jag var på Orust tredje veckan i april förra året och då var det 8-10 grader i solbelysta vikar. I Stockholms skärgård är det närmare noll nu. Det är helt olika förutsättningar. Med det sagt hade jag turen att fiska i kanonförutsättningar förra helgen. Det var inte mer än en grad som mest i södervända vikar men öringen var bra pigg i solen. De tog på relativt snabb intagning, om än med långa stopp. I slutet av februari tror jag inte sådant händer så ofta, det är det för kallt för.
 13. SA Sonar Stillwater Hover är väldigt bra. Den klarar av vattentemp ner till noll och ligger precis under ytan, utan att ligga på den som det händer att liknande linor gör. Jag har Vision Vibe 85 IM och den sjunker mer. SA-linan är en hel viktklass underklassad så att du vet det. Jag köpte en sexa för min sjua, jag vill inte kasta med en åtta.
 14. Du får väl bara lita på mig. Den ser ut att ha mer material än den har. Stjärten är byggd uppåt så den är platt på sidorna. Hur som helst ser den ut som ett streck i vattnet, förutom i stoppen när den liksom vecklar ut sig. Speyhacklet ser bara stort ut när det är torrt.
 15. Jag använder mest (slow) IM men flytlina när det är som kallast är inte fel, dessutom med oförtyngda flugor, då kan jag fiska riktigt långsamt. Fast jag vill helst inte ha flytlina när jag fiskar från land i pålandsvind, då försvinner hela vitsen med den eftersom linan driver in mot land snabbare än jag vill ta in den. I flytring och vind i ryggen går det bra. Men jag håller med Lill-Niklas, skillnaden mellan IM och flyt är ganska liten om man hårddrar det.
×
×
 • Create New...