Jump to content

MathiasL

Edgemember+
 • Content Count

  3,012
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

MathiasL last won the day on May 24

MathiasL had the most liked content!

Community Reputation

490 Excellent

About MathiasL

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/15/1973

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Vallentuna

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

7,039 profile views
 1. Innan jag ser filmen vill jag bara påpeka att det absolut viktigaste med utrustningen är att spöringarna inte är klistriga. Det går inte att kasta med spöringar fyllda med typ fogmassa. Den som vet, vet. Ska man uttala sig om det här måste man vara minst världsklass, men det räcker med att vara inbillad.
 2. Jag försöker spela en serenad för din skull ratimir men hittar ingen tillräckligt liten fiol. Om jag fick lite sympati för för dig i början av tråden så är den borta nu. Vill du egentligen bara kunna casha in ett Wraith när ditt Artisan under mystiska omständigheter råkar gå av? Om du vill ha garantier som Orvis ger får du hålla dig till dem.
 3. Köp annonsplats som alla andra. Att göra inte så smygig reklam på Edge 2019 är ju som att annonsera på Öppna Kanalen. Antalet läsare är inte överväldigande om man säger så. Ni är 10 år för sent ute.
 4. Förlåt mig men vad exakt visar det där kastet? Alla linor är spikraka precis när de har landat.
 5. Zimsen sträcker väldigt fint. Jag är också svag för kvaliteten på Scientific Anglers linor. Deras kan vara underklassade men då skriver de det. I fall du inte vill att din trea ska väga som en femma är det bra att tänka på det.
 6. Tack! Ja, det kan behövas. Får sticka mellan med ett harrkok eller två.
 7. Den här vintern och våren har varit bra för mig. Jag har känt, sett och haft på många öringar. Något har till slut lossnat. Föregående år var bra de med men nivån har höjts tycker jag. Roligt att slitet på kusten har givit resultat. Det är tyvärr inte många pass kvar för våren men jag ser redan fram emot hösten. Här är två bilder på de senaste öringarna jag tagit. Den första är 58 cm och den andra 71.
 8. MathiasL

  Stickman

  Jag har sedan sist skaffat T6 Stealth och T7 Evil Black 9'6" och älskar dem verkligen. De är snabba men inte för styva, dessutom lätta och mycket välgjorda. T7 är min favorit. Jag ser mycket fram emot att kasta skagit med den i sommar. Den har en fantastiskt aktion och känsla i sig.
 9. Jag kan i min ungdom, relativt sett, ha sagt nåt om att man ska kunna kasta långt men det var i så fall då. Att kunna kasta långt för att kunna kasta kort i jobbiga förhållanden ser jag ändå som en sanning. Då menar jag inte att stå djupt inne i ett videsnår, jag menar i hård motvind på kusten eller en sjö. Jag kan bara utgå från det jag är van vid och ansamlingar av sly i Kiruna är inte en av de sakerna. Vid sådana tillfällen är inte tekniken från ett långt kast det viktiga, andra kunskaper kan gå före. Men till exempel, för att kunna kasta riktigt långt måste man kunna kasta riktigt rakt och det är väldigt bra att kunna även i videsnår. Att kunna kasta linan i den enda luckan som finns mellan grenarna. En smal loop är också viktig att kunna forma. En stor och slapp linbåge som lägger sig och dör efter halva sträckan kommer man ingen vart med. Om jag ska dra från höften lite skulle jag säga att väldigt många fler säger att man inte behöver kunna kasta långt än de som säger tvärtom. De senare brukar vara de som säger att de vanemässigt kastar +30 meter när de fiskar, vilket för mig bevisar att de inte vet hur långt 30 meter är.
 10. Det kommer inte till walkie talkien.
 11. Om han klarar av att öppna sms:et... 🤐😉
 12. Dum vet jag inte men jag kan vara lite trög. Det är ju fler som kan fiska än kasta så jag vet inte riktigt vad du tjatar om. 😁😉
 13. Kan MAN få gå en Ismo-kurs? Det verkar vara roligt att kunna det. Det måste ju gå först att vara Ismo, sen kunna fiska, sen kunna kasta. Tälja puppor är långt ner på listan.
 14. Jag vill verkligen veta hur det gick sedan. För nästan 30 år sedan fiskade jag kanadaröding i Lake Superior, i norra Michigan. Det var en slags trolling med flutter spoons och enorma blysänken. Spöt och rullen liknade vad man kan ha till torskfiske. Väldigt primitivt men när min värd kom rätt över landmärkena högg de. Den största var kanske 1,5-2 kg men vi fick ett par. Kul minne.
 15. Jag minns en artikel av Nikolaus Bauer om det fisket som Jonas nämner. Det var ett par år sedan dock och oklart vilken tidning det var i. Det var inte mycket till hjälp när jag tänker efter.
×
×
 • Create New...