Jump to content

MathiasL

Edgemember+
 • Posts

  3,034
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by MathiasL

 1. Brukade. För mycket löst folk där nu.
 2. Savage Gear High Rider 170 har åror och är en vanlig flytring. Jag har själv funderat på den, inte minst för att den är 4000 kr billigare än Scout. Den ser bra ut på många sätt men är rätt tung och är ganska spartanskt designat. Det ser inte ut att finnas många fästpunkter för saker, till exempel.
 3. Handlar det du säger egentligen om tafsar? Svårt att veta numera.
 4. Okej, så du har pratat om tafslängder hela tiden. Jaaahhhaaaa. Åh vad dum jag känner mig. Inte.
 5. Är du tio år eller? Skärpning. Stå för din ton och lev med konsekvenserna.
 6. Jag har knappt varit i fjällen så det vore ju trevligt att göra någon gång. Annars skulle kustfiske i BC vara speciellt eller på Island eller Grönland. De senaste somrarna har jag haft förmånen att fiska några tillfällen runt Efjord och Ofoten i Narviksområdet, det är att leva drömmen för mig. Jag måste inte åka till andra sidan världen.
 7. På Malö-sidan vid färjan och till öster finns några skär man kan stå på. Det är rätt djupt från dem direkt. Sen har du också bra kanter på Orustsidan, även de till öster. Kasta över den mörka kanten om det går. Edit: såg att du ska fiska sjunklina. Då är den norra sidan bäst.
 8. Jag köper ofta Ahrex men även Hends. Nu var det ett tag sedan jag verkligen behövde köpa småkrok men det börjar bli läge. Jag kollade på Mayfly och det var bra priser.
 9. Vi får vara överens om att vara oöverens. Det är så deprimerande när jag handlat för kanske 500 kronor och allt jag får är ett litet kuvert med sex paket krok och något mer. Å andra sidan är det så med nästan allt flugbindningsmaterial numera. Det var annat när jag funderat i veckor på vilken nacke jag hade råd med och sedan köpte den. Då var det en stor dag.
 10. Jag sorterade mina krokar häromdagen. Det är lika spännande som det låter men jag såg att jag faktiskt hade fler än jag tidigare trott. Att köpa krok är det tråkigaste man kan göra vad gäller flugbindningsmaterial så jag är glad att det inte är panik på något sätt. För övrigt håller jag med BigSalmon om ovan och gummiben.
 11. Alltså jag fattar inte. Är det fortfarande värdelös garanti på Artisan?
 12. Ta in på hotell någon gång ni två så det lugnar ner sig lite, @Henka och @Ismo.
 13. Jag har köpt tre av Ismo och de är nästintill förvarade i kassaskåp. Mina barnbarn ska få dem eller så säljer jag dem på Bukowskis om 20 år när alla andras är slut och trasiga. Det är roligare att ta fisk på mina egna, vanskapta avarter till balsaflugor (även om mina är bättre gjorda än en del jag har sett på marknad och nätet).
 14. Jag var och köpte balsastavar för ismopuppor på Materialbutiken på Södermalm. Jag behöver inga fler puppor direkt men jag ska ha nåt att göra under höst och vinter.
 15. Den har jag tittat på förut. När jag började att tälja dem i vintras var den beskrivningen jag gick efter men nu poppade Wilsons upp på Fejan och då utgick jag från den. Jag hade nästan glömt bort att göra klart dem.
 16. Efter 30 år! har jag gjort egna. De är inte vackra men någon klenbegåvad harr ska väl kunna ta en, om jag går igenom hela sortimentet. @Bobbilon har gjort en bra SBS som finns på FiN:s sida, den följde jag på de delar som jag hade kvar. Nästa gång ska jag köpa rundstav och bättre tuschpennor. Det blev för mycket täljande den här gången. Ibland kändes det som att putsa riskorn med en kökskniv, lite för jobbigt.
 17. Hej. Du gör antagligen en liten vridning av handleden precis i början av kastet. Spötoppen ska gå i en rak linje, fram och tillbaka, i största möjliga mån. När du får en sådan här kurva gör spötoppen gör en liten u-sväng, linan följer efter och när linan ska landa är kurvan kvar. Pröva med att titta på din handled om du torrkastar eller filma hand och arm på nära håll när du kastar. Effekten av allt du gör med kroppen (hand, handled, arm, överkropp osv) kommer att märkas i spötoppsbanan men ett litet fel i handföringen kan bli ett stort fel i kastet.
 18. Är det därför du alltid står femtio meter bort när vi fiskar och äter dina Bullens kalla för att jag sitter vid elden?
 19. Dags att gå vidare från din fixering vid SA MED, Flajjan? Det är snarare tre-fyra år sedan för övrigt.
 20. Innan jag ser filmen vill jag bara påpeka att det absolut viktigaste med utrustningen är att spöringarna inte är klistriga. Det går inte att kasta med spöringar fyllda med typ fogmassa. Den som vet, vet. Ska man uttala sig om det här måste man vara minst världsklass, men det räcker med att vara inbillad.
 21. Jag försöker spela en serenad för din skull ratimir men hittar ingen tillräckligt liten fiol. Om jag fick lite sympati för för dig i början av tråden så är den borta nu. Vill du egentligen bara kunna casha in ett Wraith när ditt Artisan under mystiska omständigheter råkar gå av? Om du vill ha garantier som Orvis ger får du hålla dig till dem.
 22. Köp annonsplats som alla andra. Att göra inte så smygig reklam på Edge 2019 är ju som att annonsera på Öppna Kanalen. Antalet läsare är inte överväldigande om man säger så. Ni är 10 år för sent ute.
 23. Förlåt mig men vad exakt visar det där kastet? Alla linor är spikraka precis när de har landat.
×
×
 • Create New...