Jump to content

Lohi

Edgemember+
 • Posts

  2,427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  108

Lohi last won the day on July 27 2018

Lohi had the most liked content!

About Lohi

 • Birthday 07/31/1970

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  peter.ohlsson@nlv.se
 • Telefon
  0703008150

Recent Profile Visitors

5,536 profile views

Lohi's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

1.2k

Reputation

 1. På en trailer-rig använder man en coatad wire . Det håller alla dagar i veckan????
 2. Mjuk och graciös? Det var inte en trailer-rig då? Dvs en mindre krok och vajer?
 3. Det är ändå kroken dom vill åt?
 4. Ja fan! Nu blev man trendig helt plötsligt???
 5. Bytte backing på mina rullar till enhandsspöna. Hade lite brådis i våras och fiskebutiken var stängd så det blev Biltemas gröna spunna lina som backing = BAD IDEA??. Den linan börjar släppa färg så fort vatten kommer i närheten. Så korkhandag samt klumpar ser ut som en camoutrustning nu?
 6. Jag har NÁM 10,1´#8. Lätt det bästa enhandsspö för lax och havsöring som jag någonsin haft. Aktionen är ganska rapp men ändå en ganska djup och förlåtande aktion. Svår kombo och motsägelsefull på alla sätt men jag kan inte beskriva det på annat sätt. Det jag gillar är att spöet känns lätt i handen men när man verkligen trycker på i ett längre kast så upplevs spöet som att det inte finns någon bortre gräns eller att det knäar.
 7. Ja ovan fällfors är det ingen tvist om Sveas kort. Min uppskattning är att 90% av alla som fiskar nu har Sveas kort. Det kommer säkert att bli en rättslig prövning men att den skulle leda till påföljder för tredje part är föga troligt.
 8. Nu är Sveaskogs kortförsäljning igång. byske fvo bestrider detta och har meddelat att deras bevakare kommer att bötfälla och polisanmäla de som fiskar med Sveaskogs kort. läs därför detta pressmeddelande. Jag kommer själv att fiska med Sveaskogs fiskekort utan att tveka det minsta. https://www.sveaskog.se/press-och-nyheter/nyheter-och-pressmeddelanden/2019/sveaskog-borjar-salja-fiskekort-for-byskealven/?utm_source=facebook /Peter
 9. Planerad start för försäljning av Sveaskogs kort är måndag 6 maj. Det skulle egentligen rullat igång idag men det dröjer alltså några dagar till. De senaste åren har inte Byske FVO lagt några pengar på fiskevårdande åtgärder utan har sett bevakningen som fiskevård. Svea har gått ut med att de kommer att lägga 50% på fiskevård. Därför är det uppenbart för oss sportfiskare vilket kort vi ska köpa så länge det finns två parallella kort att välja mellan. Dessutom är alla Sveas kort billigare
 10. Min favoritvinkel? dålig bildkvalitet då den är tagen med en illa åtgången mobil 11
 11. Jag säljer inget men hoppas att detta är av intresse ändå?
 12. Kort hackle på flugan så att kroken syns tydligt! Det är den dom vill åt?
 13. Haha exakt så är det! Och väldigt fult till på köpet?
 14. Jag har en egen kran på mård Ett mer allmänt hållet tips är att alltid köpa skinn i butik så att man får kolla på det ordentligt. Ett fint oppossumskinn är minst lika bra som mård. Det jag letar efter är skinn med lite kortare hår dvs ca e 1,5-2cm och att håret ligger rakt och fint och inte är "cross-cut". En skinnbit där hårriktningen går att alla håll och kanter är helt värdelöst.
×
×
 • Create New...