Hoppa till innehåll

Fisk

Members
  • Antal inlägg

    341
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    7

Fisk last won the day on February 21

Fisk had the most liked content!

Information

  • Kön
    Man
  • Bostadsort
    Göteborg

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

Fisk's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

172

Gemenskaps Rykte

  1. Jag hittade inga resor upp som passade in i mitt schema ändå. Men kanske någon annan gång.
  2. Har du någon butik i närheten som har bra utbud av flugfiske? Dom kan säkert hjälpa dig att hitta något bra. Annars kan det vara värt att ringa Wittlock, fishline, flyfishing marker, flyfishing masters. Om jag skulle våga mig på att rekommendera ett kit som nästan träffar sin budget skulle jag kika på: https://www.flyfishingmarket.se/collections/enhands-set/products/echo-base-kit-fardigt-set
  3. Jag upplever att en chest pack lätt blir i vägen. Och då har jag bara provat en mindre variant som sattes fast på vadarna. Men nu har jag en Flybag Hero. Den är liten och ur vägen. Den rymmer inte mycket men till äckligt med det jag kan tänka mig att stå och trixa med i vattnet. https://shop.flybag.fish/en
  4. Fisk

    UV-lampor

    Har gjort några flugor med lampan nu. Den gör ett bra jobb. Härdar limmet på några sekunder med rejält med lim.
  5. Fisk

    UV-lampor

    Det är ju inte toppen att titta rakt in i lampan eller på starka reflektioner. Vanliga glasögon ska stoppa UV rätt bra och får extra säkerhet så blundar jag när jag kör lampan. Det där ser bra ut. Går säkert att få ett helt annat drag i en lampa man pluggar in i väggen. Jag har inte möjlighet att ha en permanent plats för att binda flugor.
  6. Fisk

    UV-lampor

    Jag har nu beställt en Loon UV Plasma Light. Bad fishline om hjälp då dom hade störst utbud. Blev rekommenderad Loon UV Infinity Light i första hand men att det kunde vara värt att gå upp på Plasma om det är en stor mängd flugor som ska härdas eller för att bygga hela kroppar i UV-lim. Och det är just att bygga upp hela kroppar jag vill göra.
  7. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/klart-for-kraftverksbygge-vid-ejforsen-satsar-23-miljoner-pa-omdiskuterad-vattenkraft# "– Ett utmärkt exempel på den gröna omställningen, säger Fredrik Eriksson vid Transtrands besparingsskog." När man vill passa på att tjäna en krona eller två genom att ljuga. Grön omställning är ju för att rädda naturen, inte försämra den.
  8. Ja den tanken är konstig. Har man barn så borde man vara intresserad av att jobba så mycket som möjligt för framtiden. Inte åka till Thailand varje jul och transportera sig med SUV varenda meter man förflyttar sig. Inte bara hoppas på att tekniken löser det nog i framtiden. Inte bara stoppa huvudet i sanden. Men det finns troligtvis något större bakom det hela. Det är ju inte orimligt att fossilindustrin jobbar hårt på att förminska problemen som står för dörren. För hade det funnits några hål i forskningen kring deras påverkan på miljö och klimat så hade dom gjort det direkt. För någon rikare och mäktigare entitet finns knappast idag.
  9. Ingen lina som någonsin används för att få ut fluga då är vi inte inom flugfiske längre va? Det låter mycket som någon variant av jiggfiske.
  10. Det är svårt med klimatförändringar för en del väljer att hänga upp sig på att det går inte att säga exakt när eller vad som kommer ske. Men eftersom vi säkert kan se att det vi människor gör påverkar så behöver vi vara försiktiga. För det är ett känsligt reglersystem som plötsligt fått stark extra påverkan att ta hand om. Det som går att veta är att när det slår över åt fel håll så går det inte stoppa och insatsen är hög. Insatsen är mänsklighetens fortlevnad.
  11. Nej det har inte med det att göra. Väldigt enkelt så är det varmt vatten som åker upp mot oss. När det kommer hit så kyls det ner. När det kyls ner så sjunker det ner och åker tillbaka mot värmen. En slags pump där det kalla och varma vattnet hjälps åt att pumpa fram varandra. Kyls vattnet inte av lika effektivt uppe i norr kommer pumpandet stanna av.
  12. Det är en så stor sak så den är svår att ta till sig. Effekten av hotet kommer inte slå till idag även om vi måste agera på det idag. Det gör det väldigt svårt för många att ta till sig. Samtidigt så gör industrin inom fossilbränslen sitt bästa att skydda sig ifrån ekonomiska konsekvenser av det hela idag.
  13. Det där kanske kan hjälpa dig.
  14. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forskare-larmar-strommar-i-atlanten-katastrofalt-nara-brytpunkt-kan-bli-20-grader-kallare-i-sverige
  15. Lax har lyckats få stämpeln som nyttig mat genom marknadsföring. Men laxodling är bara skit rakt igenom. Laxar rymmer ifrån odlingar och förstör de vilda stammarna. Haven dammsugs på sill för att bli mat åt odlingarna. Läppfisk fiskas för att skickas till odlingarna för att äta parasiter, och de fiskas så hårt att det märks av på västkusten.
×
×
  • Skapa ny...