Jump to content

Fisk

Members
 • Posts

  331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Fisk

 1. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/klart-for-kraftverksbygge-vid-ejforsen-satsar-23-miljoner-pa-omdiskuterad-vattenkraft# "– Ett utmärkt exempel på den gröna omställningen, säger Fredrik Eriksson vid Transtrands besparingsskog." När man vill passa på att tjäna en krona eller två genom att ljuga. Grön omställning är ju för att rädda naturen, inte försämra den.
 2. Ja den tanken är konstig. Har man barn så borde man vara intresserad av att jobba så mycket som möjligt för framtiden. Inte åka till Thailand varje jul och transportera sig med SUV varenda meter man förflyttar sig. Inte bara hoppas på att tekniken löser det nog i framtiden. Inte bara stoppa huvudet i sanden. Men det finns troligtvis något större bakom det hela. Det är ju inte orimligt att fossilindustrin jobbar hårt på att förminska problemen som står för dörren. För hade det funnits några hål i forskningen kring deras påverkan på miljö och klimat så hade dom gjort det direkt. För någon rikare och mäktigare entitet finns knappast idag.
 3. Ingen lina som någonsin används för att få ut fluga då är vi inte inom flugfiske längre va? Det låter mycket som någon variant av jiggfiske.
 4. Det är svårt med klimatförändringar för en del väljer att hänga upp sig på att det går inte att säga exakt när eller vad som kommer ske. Men eftersom vi säkert kan se att det vi människor gör påverkar så behöver vi vara försiktiga. För det är ett känsligt reglersystem som plötsligt fått stark extra påverkan att ta hand om. Det som går att veta är att när det slår över åt fel håll så går det inte stoppa och insatsen är hög. Insatsen är mänsklighetens fortlevnad.
 5. Nej det har inte med det att göra. Väldigt enkelt så är det varmt vatten som åker upp mot oss. När det kommer hit så kyls det ner. När det kyls ner så sjunker det ner och åker tillbaka mot värmen. En slags pump där det kalla och varma vattnet hjälps åt att pumpa fram varandra. Kyls vattnet inte av lika effektivt uppe i norr kommer pumpandet stanna av.
 6. Det är en så stor sak så den är svår att ta till sig. Effekten av hotet kommer inte slå till idag även om vi måste agera på det idag. Det gör det väldigt svårt för många att ta till sig. Samtidigt så gör industrin inom fossilbränslen sitt bästa att skydda sig ifrån ekonomiska konsekvenser av det hela idag.
 7. Det där kanske kan hjälpa dig.
 8. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forskare-larmar-strommar-i-atlanten-katastrofalt-nara-brytpunkt-kan-bli-20-grader-kallare-i-sverige
 9. Lax har lyckats få stämpeln som nyttig mat genom marknadsföring. Men laxodling är bara skit rakt igenom. Laxar rymmer ifrån odlingar och förstör de vilda stammarna. Haven dammsugs på sill för att bli mat åt odlingarna. Läppfisk fiskas för att skickas till odlingarna för att äta parasiter, och de fiskas så hårt att det märks av på västkusten.
 10. Ett ursprungligt pris som är helt fel och sedan erbjuds till ett pris som motsvarar typ 10% av vad som är rimligt. Hur skulle det vara något annat än en blåsning?
 11. Fisk

  +1 Tråden

  De som går på marknadsföringen om exaktare och bättre spön behöver egentligen köpa lektioner. Och de som skulle kunna få ut förbättringarna av dessa spön går inte på marknadsföringen.
 12. Fisk

  Klingor från Europa?

  Jag har #5 och #7 samt väntar på #10. #10 kommer främst användas för trout distance. Men kommer få följa med på gäddfiske, Norge och förhoppningsvis tropiskt fiske. Jag använder både #7 och #5 till havsöring men mest #7 för den passar bäst till det. Jag vet inte vilka spön dom direkt liknar. Jag vet inte vilka andra spön som kastar bra med bara tafsen över hela registret till hela linan. Dom är precis som dom beskrivs vara. #5 är grymt bra på allt man kan förväntas göra när man fiskar öring i strömmande vatten. Men har kapacitet att kasta långt. Inte för att det säger väldigt mycket med den typen av bild men bifogar en bild där jag kastat ut en del backing med en Master Expert Distance med #5, med hjälp av medvind. Men det ska ju ändå bäras en hel del lina in i motvinden för ett sånt kast. I rena fiskesituationer så är 30 meter inga problem med #5 ännu lättare med #7. #7 är riktigt trevligt att träna precision och mends med trots att det är grymt bra på att kasta långt. Har du sett den här genomgången av #5? https://www.youtube.com/watch?v=oBcBu0x9wnE&t=1s Det är ju lite olika klingor du väljer mellan. Sexyloops snabba spön utan att vara pinnar med mycket känsla. Mer känsla än Epic som är riktigt bra på det annars. Igniter är ju klart en tilltalande klinga för att den är "ultra snabb" och svår. R8 vet jag inte så mycket om, det ersatte X? X som jag förstått var lite konstig tapering som gjorde det svårt att bära mycket lina.
 13. Fisk

  Klingor från Europa?

  Jag känner bara till Maxia. Och som du nämner rullar dom klingor åt Sexyloops och Stickman. Och dom kan sin sak helt klart. Jag har två spön ifrån Sexyloops och ett till är på väg.
 14. Grov lös, inte en massa konstlade smaker.
 15. Med dessa priser, tänker främst på linor, så är det som om dom vill bli uppätna av Kinesiska märken som Maxcatch.
 16. Ett alternativ som kan vara krångligare att hantera men som kanske minskar trassel när det är på plats är att byta hela tafsen. Tänker mig att man börjar tafsen med material som tillåter en ordentlig ögla i början av tafsen utan att bli för stel. Sedan tvinnar man första biten så man får bottendelen jämnare i stelhet mot den stora öglan. Så för torrfluga kanske man börjar med 0,40 och taperar ner.
 17. Fisk

  UV-lampor

  Jag har idag en UV-lampa av billigaste sort. Den fungerar dåligt. Så den ska bytas ut mot något ordentligt. Vilken lampa ska jag satsa på? Snabb och kladdfri härdning är det jag är ute efter.
 18. Sky G kan ju vara både en kombination av linan och förväntningar av kastaren. Vill man stå och kasta långt så är ju inte en #4 ett bra val. Och min det lilla jag kan uttala mig om sky g är att det är ett spö som nog inte gör sig så bra på att kasta långt. Men det är bara vad jag kan säga efter att ha känt på det i butik utan lina. Då i #6, ifrån #7 blir det nog lite tuffare.
 19. Tack 🙏 Kanske smyger in någon mer bild utanför tävlingen för att det är kul att se bilder.
 20. Man kan ju alltid roa sig med den här filmen om man är intresserad av bambu. https://tinboatproductions.com/chasingthetaper/ Jag skulle kunna tänka mig detta spöt: https://www.brandin-splitcane.com/tournament-rod.html
 21. Jag fick nog mer torsk än någon annan art förra säsongen. Förutom mört då. Storleken varierade mellan decimetern till över två decimeter.
 22. Sista kastet är det svåraste kastet. Sista kastet med spinn innebär ju minst fem kast. Sista med fluga är värre ändå.
 23. Jag kör vidare på reklam för Echo Gekko. Här med en abborre som körde en spontan avkrokning.
×
×
 • Create New...