Jump to content

IIB

Members
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

IIB last won the day on November 30 2014

IIB had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About IIB

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Sk

Recent Profile Visitors

1,251 profile views
 1. Elfa, säljer elektronikutrustning, den tunnaste är super, kolla nätet. Skickas från min iPad via Tapatalk
 2. Biltema har ok flätlina, 200 m för hundra spänn. Skickas från min iPad via Tapatalk
 3. Jag var med om en incident för några år sedan. Det som först verkade vara ett förargligt bad förbyttes väldigt snabbt till att vara största allvar. Nu handlade det om neoprenvadare och stövelmodell men framför allt så handlade det om att stå på en sten och tappa balansen. Kolla in länken nedan http://www.skanskakustfiskeklubben.se/uploads/File/Naraogat.PDF
 4. Är det bara jag som har problem med att få på min Vibe-lina på rullen? Jag har tre st Vibe linor och det har varit på gränsen till att få plats med dom på en rulle där en lina av motsvarande klass normalt får plats. 65 klass 5 passar på en klass 7 rulle med nöd och näppe. 85 klass 5 ficka jag kapa rätt många meter för att den skulle platsa på min Loop/Danielsson trefemma (nu kastar jag inte så långt så det gör inte så mycket) 85 klass åtta får knappt plats på pool12 Havsöringsrulle. Det är inte så att jag är missnöjd, det är kanon att fiska med linorna men grovleken indikerar att linorna känns lite för lätt klassade. Jag har inte vägt och jag vet att Vision kör med dubbelklasser.(har tyvärr inget minne om mina linor t ex är 5/6 eller 4/5). (Skulle ha 65:an för smygfiske under träd men den är alldeles för grov för att inte plaska, klass 5 känns tjock som en 8:a)
 5. Påminner mig om en diskussion som jag hörde mellan en redskapshandlare och en flugfiskesnobb av den gamla skolan. Redskapshandlaren försökte argumentera för tyska kvalitetsrullar med objektiva egenskaper som kullager, flygplansaluminium, svarvat i ett stycke, kiloponds dragkraft etc. Tonvis med fakta och diagram. Snobben hävdade å andra sidan att en Bogdanrulle handlar om att vara rätt klädd vid vattnet. Diskussionen slutade som så ofta i tomma luften eftersom känslan om något är subjektiv.
 6. Roligt att prylar väcker sådana känslor. Det är egentligen det som det handlar om, bara känsla, är man nöjd så är allt bra. Lite det som på vetenskapligt språk kallas "Kognitiv Dissonans", jag har satsat så mycket på det här så jag måste vara nöjd eller så söker jag at minståne stöd för det. BMW ägare alltid är mest nöjda med sina bilar, trots att dom flesta han ett större missöde innan garantitiden är slut ( och den är kort).
 7. Inget av mina två BVK har exploderat än. Däremot så är det känt att dom "små" tillverkarna, Winston är nog ett exempel på det, har problem med att ha råd att ha livstidsgaranti på alla spön så dom lägger på lite extra material för att det inte skall hända. Läste detta i någon intervju i någon tidning, minns inte riktigt vilken tillverkare det var men troligtvis gå gäller samma för alla dom halvstora till små tillverkarna. Inte utveckling utan bakåtsträvande, dom skulle kunna göra lättare spön om dom vara hade vågat. Om man hoppar på trenden med allt lättare spön så spelar det nog ingen roll vilket märke man har, se bara på mitt gamla Loop HM som svek mig i Alaska och på Tasmanien. Tur att man hade med sig reservspö men det har man väl alltid ändå, man kan ju snubbla, träffa klingan med guldhuvudnymf, svinga bland takfläktar eller något annat.
 8. Eftersom min inställning är att det inte görs några direkt dåliga spön nu för tiden så är jag intresserad av om du har ett exempel på ett spö som är 8 gånger sämre än ett åttatusenkronors spö. Kan vara roligt att höra lite kommentarer från ägare av dessa. Enligt egen erfarenhet så vet jag att det gjordes direkt dåliga spön på 70-80 talet men sedan så har det stabiliserat sig på en hyfsat hög nivå.
 9. Hur mycket framåt går utvecklingen egentligen? Det största som hänt dom senaste 15 åren är väl att man har gått över till mer fyrdelat. Annars har det mest handlat om design, färgade klingor, mer tunnväggigt och mer spacade rullfästen. Är det inte mest mode som skiljer ett 8000 kronors spö från ett annat och är det då inte bara fåfänga och marknadsföring som får någon att vilja köpa båda? Min inställning är att det egentligen inte görs några direkt dåliga spön nu förtiden, ett åttatusenkronors spö är absolut inte 8 gånger bättre än ett tusenkronors och det kastar absolut inte 8 gånger längre.
 10. IIB

  James Bond tafs

  Svårt att gå under 0,10 på spinn om man riskerar bottenkontakt eller annan nötning. Vertikaljigg är det OK eftersom dragstyrkan är tillräcklig och det är rakt ner från båten. Men till fluga så är det perfekt med 00 tafsar.
 11. Har bara kört garanti via butiken Salmo fly i Köpenhamn. Betalade 250 kr för att täcka frakten, hemma på ett par dagar. Har dock förstått att Capricorn har strulat till det i bland. Hur många versioner tillbaks klarar Sage? skulle dom klara mitt 15 år gamla RPLXI, dom har ju bytt modell ett antal gånger sedan dess? Jag hade för mig att det var en hel del strul med Rudi Heger i Tyskland som hade monopol på garantier.
 12. Är det inte det som händer med alla kolfiberspön om det inte är någon form av kläm eller krossskada. Explosionen tyder väl närmast på att det är bra kolfiber. Strulet kan väl i stället vara att man i jakten på gram har gjort spöna alltför tunnväggiga. Jag insåg rätt snabbt att BVK inte kändes optimalt för Gädda. Jag hade en gång ett Loop HM som var fantastiskt att kasta med men det svek mig två gånger, en gång på Tasmanien och en gång i Alaska. Ganska säkert att det spöet har varit på sin sista resa. Men som sagt TFO garantin är både billigare, snabbare och mindre komplicerad än t ex Sage.....
 13. Funderat lite på ämnets titel, rädda för vaddå? Det är väl mest dom stora prestigemärkena som skall vara rädda. Snygga bra spön med bättre garanti till en bråkdel av priset. Handlarna är kanske rädda eftersom dom inte tjänar lika mycket per spö. Dom som tror att korkens kvalitet är avgörande för spöets förmåga att fiska är jag rädd för.
 14. IIB

  James Bond tafs

  Hemma från semestern så kan jag konstatera att supertunn flätad tafs fungerar utmärkt till torrfluga på harr. Jag har inte förfallit i nylon och fluorocarbonträsket en enda gång, underbart att ha styrkan att lita på när det väl smäller på. Fick inte min ljusgröna camo lina i tid men jag har kört med vit och crystal färg. Efter ett tag så går det lätt att knyta Palomarknuten, även på ganska små flugor, lite trubbel på dom allra minsta dock eftersom ögat är alltför litet. Jag kommer fortsatt att testa 00 tafsarna på höstens havsörings och regnbågsfiske. Hittills så har det ju mest handlat om torrt. :=)
×
×
 • Create New...