Jump to content

Eviga Fiskeamatören

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borås
 • Intressen
  Flugfiske primärt. Fiskeredskap kast- och metspön är sekundärt.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  benjo@hotmail.se
 • Telefon
  763203247

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eviga Fiskeamatören's Achievements

Member

Member (2/5)

5

Reputation

 1. Kan man ha mer otur…? Fick idag min Guideline Reach, skruvar upp även den för att se inuti så allt är som det ska. Men nej, här är ytterligare en gummiring trasig. Någon som vet hur det kan påverka rullen?
 2. Det rullen Vision Koma kom idag, den var trasig så jag nyttjar min ångerrätt. Flugrullen var sjukt tung och det stod inte på informationen de hade. Hursomhelst, jag köpte den begagnade Guideline 4Cast WF#5 från killen på forumet ni tipsade om. En annan vänlig själ skickade mig en Guideline 4cast WF6, Perfekt till andra spöet. Den nya rullen jag beställde heter Guideline Reach. Någon som vet om den är i aluminium? Hittade en butik bland 10-11 st som det stod att det var i aluminium. https://www.wittlock.se/sv/flugfiske/rullar/guideline/guideline-reach-flugrulle.html
 3. Ok tack. Mejlade över bilderna på den till företaget och bad dem skicka fraktsedel. Tyvärr var rullen på tog för tung för mitt spö. Tråkigt att detta företag inte skrivit ut det bland informationen.
 4. Hej hämtade nyligen ut mitt paket innehållandes en ny Vision Kom #5/#6. Jag vet inte alls vad den gummibiten går. Håller vatten utanför bromskivor? Eller vet någon vad den är till för? Antar att det bara är och reklamera?
 5. En vänlig själ här på forumet gav mig sin Guidline 4cast-lina. Så den kommer jag att prova i morgon. Dessa var knappt använda sakandes någon ögla bara. Så håller tummarna nu. Så får jag en hum om det mesta så snart jag hunnit åka och provkasta det.
 6. Jag har köpt på mig ett Greys GR60 9fot klass 5 enhands sin jag enbart hunnit provkasta med en gammal Budgetlina. Någon som har det spöet eller provat det? Behöver köpa en lina till och just nu kollat en del på Scientific Anglers Gold-lina. Kommer denna linan bli alldeles för tung för mitt spö tro? https://fishline.se/rio-premier-gold-fluglina-flyt-melongray-dun-5/
 7. Suttit och läst i en halvtimme all specifikation för den linan. Vad som stör mig är ty det står ingenstans om hur den bakre delen efter klumpen känns. Verkar som att Guidline Highwater Evolve i klass 5 https://wollmars.com/produkt/guideline-highwater-evolve/ har en stabilare bakre del så att man kan kasta medel/långa kast med bättre presentation på exempelvis Torrflugor. Tack för tipset, sparar det.
 8. Scientific Anglers har tydligen en flytlina vid namn GPX, men som enligt dem själva inte får att urskilja från MPX. De är tydligen en halv klass tyngre än AFTM-modellen. Så kanske det är en klockren lina då för mina behov? En slags #5,5. https://www.flyfishingmasters.se/sk/mastery-mpx
 9. Tack så hemskt mycket för råden. Jag var så nära på att köpa en klass 6 lina. Min lokala butik har en Guidline 4cast WF i #5 flytlina. Vid fakta om linan står där: Lina: #5 Vikt: 9,14 meter Klumplängd: 10,8 meter Totallängd: 27,5 meter Klumpvikt: 12 gram. https://wollmars.com/produkt/guideline-4cast/ Kikar jag på en annan du rekommenderade som SA MPX: Klass: #5 Klumplängd: 11 meter Totallängd: 27,4 meter Klumpvikt: 11,3 gram https://fishline.se/sa-mastery-mpx-wf-flyt-fluglina-5/ Skillnaden är väl minimal, men förstår jag dig rätt bör jag välja Guidline 4cast utav de två alternativen ovan pga dess kortare klump?
 10. Hej, jag sökte efter en tråd generellt om linor, men hittade inte det så jag antar att jag gör rätt i att skapa en ny tråd för min fråga? Har i dagarna köpt på mig ett Greys GR60 spö i klass 5. Spöet är 9 fot. Köpte igår en Vision Koma i #5/#6. Vad som återstår är alltså backinglina och fluglinan. Här behöver jag hjälp. Backinglina kanske inte spelar någon roll vilken jag köper? Fluglinan kommer jag fiska mestadels Öring mellan 0,3-3 kg. Regnbåge mellan 0,5-4 kg. Lina i klass 6 kikar jag efter. Vad jag förstår går klass 6 bra att köra med i Greys GR60 klass 5 spö. Vilken flytlina bör jag köpa? Önskar helst investera i en lina som är slitstark och som matchar mitt val av rulle och spö. Troligtvis kommer jag fiska mest i strömmande vatten så som Viskan och Ätran i sjuhäradsområdet. Men brukar också bli en del fiske i sjöar med regnbåge och några vändor till Hökensås. Vid enstaka tillfällen havsöring på västkusten. Om linan fungerar för havet är bara ett plus och inget krav. Kikat på Loop-Q https://www.flyfishingmasters.se/sk/loop-q-fly-line Guildline 4cast https://www.willyssportfiske.se/p/flugfiske-64/fluglinor/fluglinor-769/guideline-4cast-wf-flyt-6.html Nästa investering blir Intermediatelina. Viktiga är att även den matchar mitt spö bra. Har ni någon rekommendation så får ni hemskt gärna dela med er utav den här. Priset bör vara mellan 500-1000 kr per lina. Jag har två års erfarenhet med länkat set från Fladen i #6. Så jag antar att det är dags för en WF-flytlina med en något längre tapering. Mitt gamla set i #6. https://fladenfishing.se/produkt/warbird-fly-6combo/ Mitt nya spö i #5 med en Vision Koma #5/#6. https://www.vildmarkskallare.se/sv/fiske/greys-gr60-9--6-flugspo-4-delad/p/043388451194/#description
 11. Hur funkar klass 4:a i sjöar och liknande? Jag åkte till Wollmars i Borås för att köpta fiskekrokar för 89 kr, men kom hem med ett fiskespö i klass 5. Aldrig fiskat med så låg klass innan, men kör mycket i bäckar, Ätran och Viskan i Sjuhäradstrakten. Har noll koll på märken, men där stod en låda med Hardy och Greys. Blev detta, 9 fot klass 5, men inte switchvariant: https://wollmars.com/produkt/greys-gr60-switch/
 12. Hur tycker du de har fungerat? Bundit ett par med svart rävsvans men återstår några månader innan jag kan prova dessa på ett naturligt bestånd.
 13. Tack, jag såg att han hade inne ett billigare spö strax innan jul jag tänkte köpa. Väntar in våren och ser om något kring 1500 kr dyker upp igen. Satsar på de han har inne annars nu om de finns kvar. Tack för tipset. Upplever honom mer som en slags inspiratör, som i första hand delar med sig kunskap och erfarenhet. I andra hand som en butik. Det är ju de försäljarna man vill ta del utav. Så tack
 14. Jag har de senaste två åren börjat flugfiska en hel del och behöver uppgradera min utrustning. Jag började med att köpa https://fladenfishing.se/produkt/warbird-fly-6combo/ och har använt de grejerna för min flytlina. Rullen har dock en spricka och har efter en spricka behövt korta ner toppöglan ca 6-7 cm. Till min sjunklina har jag en ärvd rulle som säkerligen har 20 år på nacken. Hittar inget modellnummer, men ser ut som bilden nedan. Den klickar något fruktansvärt när jag vevar. Är det så japansk utrustning från förr låter eller går det få bort på något vis? Jag fiskar mycket i småbäckar och åar efter öring mellan 25-40 cm. Regnbåge mellan 1-3 kg. Kommer eventuellt fiska lax i Västsverige och Vättern framöver, då kanske det blir aningen större fisk på kroken, men alltså ingenting utrustningen ska bara anpassad till. Kan någon rekommendera bra utrustning för mig, där prislappen inte hamnar på mer än 1000-1500 kr? Spö+rulle Så länge det fungerar utan krångel och tål att slitas så är jag nöjd. Vilket märke, eller om det är från Wish, Dollarstore eller EL-GE spelar ingen roll.
 15. Har ni några tips på flugor för västkusten? Bundit en del Wolly Buggers, räkor och Mickey Finn. Men vilken fångar bäst? Verkar som att brun/beige/svart är bäst Har ett klass 6 spö, WF flytlina samt snabbsjunkande sjunklina. Duger det?
×
×
 • Create New...