Jump to content

Sunray

Edgemember
 • Content Count

  1,963
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Sunray last won the day on January 13

Sunray had the most liked content!

Community Reputation

441 Excellent

About Sunray

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 08/21/1957

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

4,067 profile views
 1. Väldigt varsamt använt, inga skador eller märken. 5500 kr + frakt PM eller tel 0705-611 320 / Pär J
 2. Mitt finns ju fortfarande, om du ev har ändrat dig... 🙂
 3. Om du kan streama de där programmen "Fiskedestination" som gick på TV nu i vintras ( var det på TV12?? ) så var ju hela programidén där att de reste tåg med inlandsbanan för att sen hoppa av olika närliggande fiskecamper. Borde ju kunna finnas nåt tips där?
 4. Coating??? Vilken märklig sorts backing använder du? Om jag förstod frågan rätt så gällde det väl att skarva backing mot backing för att helt enkelt få plats med mer på spolen?
 5. Inga som helst problem, det gör jag ofta. Kör en dubbel grinnerknut. Tvivlar man kan man ju alltid droppa dit en liten droppe superlim på knuten. ( men det behövs inte, det är så stor friktion i backingmaterial att knuten aldrig glider )
 6. Skulle kunna vara min gamla "go to-fly" Black Doctor Special. Fantastisk fluga, funkar till ALLT. ( men det gör ju de flesta svarta, långvingade flugor... )
 7. Powell Scandinavia, Hardy Marquis och Glödhäck
 8. Den med den mörka spetsen är S1/S2. Då blir det ju inte så svårt att lista ut vilken som är F/S1... 🙂
 9. Har kört detta spö till enhands lax och HÖ i mer än tio år och det är inga problem att kasta stora flugor. Överhands funkar kanon men kan naturligtvis bli lite tröttande efter 5-6 timmar. Skulle nog själv valt ett spö runt tio fot om det skulle användas enbart till gädda - däremot föredrar jag längre spön till laxfisket för att lättare hålla upp över hindrande vegetation och annat.
 10. Jag ställde ungefär den här frågan för flera år sen men sen dess har många medlemmar försvunnit och många nya tillkommit... Så alltså - vilken är er egen ultimata drömfisk? På fluga då naturligtvis! 🙂 Lax över 20 kg? Havsöring över 12 kg? Brunöring över 8 kg? Harr över 2 kg Gädda över 20 kg? Karp? Mört? Abborre? Lake? Gös? Hälleflundra? Ska jag själv välja en enda så blir det en havsöring över 10 kg på torrfluga i en kristallklar norsk västlandsälv. Sen kan jag dö lycklig.
 11. Jag ska ju erkänna att jag inte känner till älven så det blir ju ett teoretiskt resonemang, men ditt förslag på ett enhands + ett tvåhands låter nog som ett klokt val.
 12. Regel nr 1 vid allt laxfiske: Ta med all utrustning som du kan bära eller som får plats i bilen. Du vet aldrig vilka förhållanden som bjuds - det kan gå fort från mer eller mindre torrlagd älv till storflom. Eller tvärtom.
×
×
 • Create New...