Jump to content

Sunray

Edgemember
 • Content Count

  2,104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Sunray last won the day on September 11

Sunray had the most liked content!

Community Reputation

552 Excellent

About Sunray

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 08/21/1957

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

4,735 profile views
 1. Sätt = hur något är eller uppträder. Ej att förväxla med "sett" Sträck = Att något är spänt eller utsträckt. Ej att förväxla med "streck" Fylld till bredden... Nej, men möjligen till "brädden" Vart = Talspråk av "varit", alltså hur något eller någon varit tidigare. Ej att förväxla med "var"
 2. Det är ju tyvärr inget nytt. Under mitten på 90-talet var det flera år med kraftiga svampangrepp på fisken med stor dödlighet, likadant för 5-6 år sen. Ingen verkar tyvärr veta de underliggande orsakerna, troligen är det väl mycket som samverkar.
 3. Som ovan - Sikaflex bygglim. Sitter som berget. Tror det finns flera varianter - den jag har kört med är svart. Vanlig hederlig Aquaseal funkar också kanon.
 4. Wollmars i Borås. Ligger ju inte direkt i närheten av där du bor, men du kanske är ute och kör nån gång? Wittlocks i Halmstad likaså.
 5. Du är nog ovanligt naiv om du tror nån tipsar dig om sådana ställen på ett öppet forum... "Snälla alla, kan ni inte berätta om era bästa kantarellplatser" liksom. 🙂 Dessutom är ju en väldigt stor del av det man tror är "bäcköring" i Bohuslän egentligen havsöringyngel och dessa bör definitivt få vara ifred. Även på platser miltals in i landet där man kan ha svårt att tro att havsöringen kan ta sig för lek, men de krånglar sig fram i de minsta bäckar.
 6. De ändrar färg efter omgivningen och sitt levnadssätt, alla föds "lika" Men det är naturligtvis med viss modifikation - i en stor sjö där olika bestånd av öring har på olika sätt ( strandnära, bottenlevande, frisimmande osv ) under hundratals år och lika många generationer, så är det väl inte omöjligt att det smyger in vissa ärftliga drag också, det är ju så olika arter bildas så småningom.
 7. Den funkar garanterat, även om det kanske inte är optimalt... Mönstret verkar vara en "Green Peter", en av många "loch"-flugor som främst används till båtfiske på de större sjöarna i Skottland och ( kanske främst ) på Irland. De är ju tänkta att fungera bäst under de stora sländkläckningarna i dessa sjöar och fiskar oftast som ett team av tre flugor på tafsen, där en buskig fluga som denna ofta sitter som toppfluga med två mer typiska våtflugor under sig. Många gånger attraheras fisken av den buskiga flugan men tar istället på flugan strax under ytan. Det är ju ofta blåsigt på dessa sjöar och
 8. Jag har fått ett par smålaxar på små pheasant tail-nymfer ( strl 12, dubbel mustad bronzerad öringkrok ) när jag har testat vid rejäla lågvattenförhållanden i Norge. Idén till att använda just PT-nymf kom dels från ett kapitel i en bok av Pelle Klippinge, dels från att jag en gång såg en dansk som plockade tre laxkalvar på mindre än en halvtimme på pool 17 i Mörrum, på just en liten dubbelkrokad PT, en varm augustidag när ingen annan fick ett skit... 🙂
 9. Jag har originalskon och där sitter de ju skruvade i gummisula - däremot vet jag inte om det finns "färdiga" gängade hål i sulan eller om de bara är ditskruvade rakt upp å ner. Kan inte se att det inte skulle funka att skruva fast i filtsulor.
 10. Jag förstår lika lite som Bigsalmon.... Nålknut tar ju ca 1 minut att göra, det går ju också att göra den utan nål på ca 30 sekunder. Vad kan bli enklare??
 11. Det är nog möjligt att det funkar på något "milt" tvättprogram, men mina grejor har blivit rena med handtvätt så då vill inte jag chansa med dyra prylar. Känns lite tryggare så. 🙂
 12. Maskintvätt skulle jag inte våga mig på.... Har tvättat mina Simms ( jacka + flera vadare ) med just det medel du nämner, handtvätt i ljummet vatten, därefter noggrann sköljning i flera vattenbyten - det är förvånansvärt så mycket "skit" det blir... Därefter vanlig hängtorkning, skulle inte våga mig på värmen i en torktumlare.
 13. http://classicpowellrod.com/
 14. Janne har ju släppt flera av sina böcker enbart på norska ( villigare förlag + större publik i Norge ) "Du vandrende laks" - Landbruksforlaget 1992 "Laks" - Landbruksforlaget 1997 "Sjöörret" - Landbruksforlaget 2003 Synnerligen läsvärda böcker allihopa. 🙂
×
×
 • Create New...