Jump to content

Sunray

Edgemember
 • Posts

  2,123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Sunray last won the day on January 22 2022

Sunray had the most liked content!

About Sunray

 • Birthday 08/21/1957

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

6,194 profile views

Sunray's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

576

Reputation

 1. Sunray

  Francis

  * Frances.... ( Det är skillnad på kvinnor och män 😀)
 2. Den håller väldigt bra. Skulle säga att den och LOOP:s variant är lika bra, dvs bäst.
 3. Scientific Anglers USL är suverän. Dyr men värd varje öre.
 4. Sunray

  Djungeltupp

  Irish fly supplies brukar ha. Dessutom bra priser. Irish Fly Supplies - Home (webs.com)
 5. Guidelines vadare brukar vara lika täta som ett par bomullsbyxor...
 6. Ja herregud... Jag har nog bindmaterial för minst 75 000 bara i lådorna här hemma, och vad det har kostat över 40 år vill man ju inte tänka på. Men det har väl blivit ca 10 000 ( minst... ) flugor till allt från lax, HÖ, regnbåge och gud vet allt, både i sött o salt vatten under åren. Och det är en hobby som har givit mig mycket glädje under alla år.
 7. Totalt tomt på all övervintrad fisk i hela ån, sjukdomarna i höstas tog tydligen riktigt styggt på lekfisken. Bara någon enstaka "gammal" fisk tagen nere på Em också, annars enbart mindre blänkare. Själv skulle jag nog inte lagt tid eller pengar på Emåns övre sträckor just i år...
 8. Herrgårdens vatten sträcker sig långt uppströms Lock Pool, ca 5 km. Ovanför Lock ligger ju "Ängarna" som kan vara mycket giftig på vårfisket. Uppströms Ängarna ligger många större lugnvatten, avbrutet av kortare forssträckor. Här fiskar nog väldigt få av gästerna på herrgården då det nog skulle ta många dagar och långa promenader för att utforska dessa sträckor. Uppströms Ems vatten är det väl Emsfors fiskeklubbs vatten ( några dagkort säljs till gästande fiskare ) och ännu mer uppströms är det väl Fliseryds fiskeklubb som har fisket på södra sidan, på norra sidan ägs fisket av bla Grönskogs gård och Figghults gård som iaf tidigare tog emot fiskande gäster ( även med logi ). Det finns även flera ändra markägare på norra sidan, men ån är väldigt otillgänglig här och inget organiserat fiske bedrivs vad jag vet. Uppströms Fliseryd vet jag inte hur fisket bedrivs, men för en tillresande fiskare lär det nog vara en nästan övermänsklig uppgift att hitta nån av de öringar som når hit upp.( även om chansen nog blivit betydligt större nu när kraftverket vid Karlshammar har rivits ut )
 9. Sunray

  Vitvinge!

  En klassisk "Whitewing" från River Tweed har svart kropp, silverribb och mxad vinge i 1/3 gul och 2/3 vit bucktail. Enligt gammal tradition är dessa vitvingade tuber bäst fram i skymningen eller på dagar med dåligt ljus. Sen finns ju också "Junction Shrimp" från samma älv, också oftast bunden på tub. Lite ovanligt är att den har dubbla vingar. Bakre halvdel silver med silverribb, därefter en vinge av orange bucktail. Främre halvdel svart med silverribb och avsluta med vit bucktailvinge och två JC. ( se bild ) En tredje variant är "Black & White" ( se bild nedan ) Vita vingar är också väldigt populära borta på andra sidan Atlanten, amerikaner och kanadensare kör det väldigt ofta och har många varianter på de gamla klassiska mönstren men med vita vingar istället, tex "White wing Blue Charm"
 10. Sisjön verkar ha funkat bra har jag sett på FB.
 11. Tycker det är väldigt vanligt bland nästan alla som har hållit på ett tag... ( även jag själv ) Enda orsaken jag kan komma på är nog att man inte "tar i" på samma sätt, det är nog lätt att medvetet eller omedvetet lägga in mer kraft från den "starka" sidan
 12. Av de många jag provat de senaste åren så är det ett som verkligen stått ut över de andra, ett spö som är fullkomligt okänt här hemma ( utom i en liten krets bland mina kamrater ) och som jag hittade i Skottland. Spöt heter Grahams of Inverness - "Seatrout Special" 11´3" 7/8 Kastar fantastiskt fint både underhands och överhands. Ett annat alternativ är absolut Guidelines nya ULS Hybrid 10´ #7 som ju definitivt är anpassat för både under- och överhands. Kastar väldigt fint med GL:s lina med samma namn i anpassad klass. Tyvärr måste jag sälja båda spöna pga hälsoskäl så skulle du vara intresserad så skicka mig ett PM. :-))
 13. Kan du hitta en begagnad Loop Classic Spey ( tillverkas tyvärr inte längre ) så finns det absolut ingen bättre speylina. Nånsin. Deras intermediate är en dröm, men även de andra varianterna.
 14. Sätt = hur något är eller uppträder. Ej att förväxla med "sett" Sträck = Att något är spänt eller utsträckt. Ej att förväxla med "streck" Fylld till bredden... Nej, men möjligen till "brädden" Vart = Talspråk av "varit", alltså hur något eller någon varit tidigare. Ej att förväxla med "var"
 15. Det är ju tyvärr inget nytt. Under mitten på 90-talet var det flera år med kraftiga svampangrepp på fisken med stor dödlighet, likadant för 5-6 år sen. Ingen verkar tyvärr veta de underliggande orsakerna, troligen är det väl mycket som samverkar.
×
×
 • Create New...