Jump to content

Sunray

Edgemember
 • Content Count

  2,017
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Sunray last won the day on September 8

Sunray had the most liked content!

Community Reputation

497 Excellent

About Sunray

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 08/21/1957

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

4,216 profile views
 1. Du har aldrig funderat på själva orsaken till din otur i kärlek? ;-D "Old fishermen never die, they just smell that way"
 2. Hallå där, det var längesen! 🙂 Jag har skickat dig ett PM! ( eller iaf har jag gjort det om en liten stund... )
 3. Ingen som helst tvekan. Två veckor i Rio Grande, Patagonien, efter stoooor havsöring under bästa tid i skiftet Januari/Februari. En vecka var på Kau Tapen Lodge och Maria Behetys. Sen kan jag nog leva på minnena en liten tid.
 4. Men en fluga SER ju inte bra ut utan ögon. Stackarn...
 5. Sunray

  CTS-spön

  Kontakta "Berndt" här på forumet ( Berndt Forsberg ), han har byggt ett helt gäng CTS i olika klasser så han borde kunna ge dig besked.
 6. Gör gärna det! Jag är inte alls jaktintresserad så jag vet inte ett skvatt om jargongen i de kretsarna. Kanske har jakten "smittat" de svenska fiskarna och jag är helt fel ute? Angående norskan har jag bara haft min norska mormor som "språkråd" men den källan är nu borta sen länge.
 7. Tja, jag kanske var lite väl formell i hur jag uttryckte det... "Skikkelig" betyder väl snarast rejäl eller storartad, så just "Skitt Fiske" är väl egentligen en lite slarvig önskan om jäkligt bra fiske. Jag ska ärligt erkänna att jag inte har några faktiska belägg för att de svenska uttrycken är lånade från norskan, men användningen av "Skitfiske" i Sverige har ju ett väldigt tidsmässigt samband med när svenskar började välla över gränsen till de norska laxälvarna under 80- och90-talet. Innan dess var det aldrig nån som hälsade varann så och hade nån gjort det hade de gamla veteranerna bara gapskrattat... 😉
 8. Skickade in en massa kompletterande uppgifter till en trilskande Försäkringskassa
 9. Det norska uttrycket är en dialektvariant av "Skikkelig gott fiske" och det är mycket riktigt en lyckohälsning utan att man säger det fullt ut ( därför alltså dragit det samman till "Skitt fiske" ). Precis som i Sverige är det skrockfullt att önska lycka till så man kör en omskrivning. Men det har absolut inget med det svenska "skit" att göra. Det norska ordet för skit är "baesj" ( uttalas "bäsch" ) vilket ju kan få en norrman att se lite undrande ut om du vill bjuda på en bärs...
 10. De senaste decennierna har det blivit populärt ( kanske mest bland laxfiskare? ) att hälsa sina fiskekamrater med "Skitfiske" Uttrycket i sig är ju en märklig svensk översättningsmiss av den norska hälsningen "Skitt Fiske" som absolut inte har det minsta med "skit" att göra... Som grammatikpolis ser man sen ofta det ännu mer intressanta uttrycket "Skit Fiske" vilket ju onekligen väcker lite märkliga tankar om vad man egentligen hoppas att ens fiskekompisar ska få uppleva under sitt fiskepass. 😂😄😎 Ni som använder just "Skit Fiske" - ni skolkade på lektionen som handlade om särskrivning, eller hur?
 11. Då har du nog hittat helt rätt om du köp med Seatrout!
 12. Nu får jag väl skit av många men det får jag ta... Ärligt talat är jag ruggigt trött på alla dessa trådar som spyr galla över företag vars produkter av någon anledning gått sönder. Och det ska ältas fram o tillbaka i all evighet innan man ens kontaktat företaget i fråga för att kolla garantier osv. Vi kan väl bara konstatera att saker går sönder, oavsett hantverksskicklighet, prisnivå, rykte, utstuderade konstruktioner osv osv osv... Nya bilar går sönder ( läs om alla modeller som återkallas för reparation av något fabriksfel som upptäckts ), datorer går sönder, mobiler går sönder, möbler går sönder, flygplan går sönder. Till och med rymdfärjan Challenger ( som väl är så dyrt det går att komma ) gick ju sönder med ganska spektakulärt resultat... När en pryl går sönder är det väl viktigast hur företaget hanterar en ev garantireklamation? Sköter man det snyggt och snabbt är det väl inget att snacka om? Och självklart byter man ut den trasiga delen, man ger inte ut ett nytt spö. ( lika självklart som att tex Volvo inte ger dig en helt ny bil om det är fel på katalysatorn eller nåt annat )
 13. Jag har själv ett Seatrout och kompisen ett Grilse så jag har kastat båda. Är själv inte mycket för att hålla koll på vikter men har kastat mitt Seatrout med Rio Versitip short både #6 och #7 ( 7:an är nog snäppet bättre ) så vikt 25-27 gram borde stämma. Kompisen kör Versitip #8 på Grilse, både med kort och lång spets och båda funkar bra. Så alltså 28-30 gram borde väl stämma? Kompisen är betydligt längre än jag så han får alltså större höjd över vattnet - Själv föredrar jag nog den något kortare spetsen på detta spö, medan han föredrar den längre. Otroligt trevliga spön båda två - mitt Seatrout ser jag mest som ett enhands som också funkar perfekt med tvåhandsfattning, Grilse-spöt är lite tungt för enhands under längre pass men är suveränt som lätt tvåhandsspö.
 14. https://www.grahamsonline.co.uk/product/grahams-grilse-special-fly-rod Förbaskat trevligt spö för väldigt bra pris!
×
×
 • Create New...