Hoppa till innehåll

berndt

Members
 • Antal inlägg

  446
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  3

berndt last won the day on May 18 2014

berndt had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

62 Excellent

1 följare

Om berndt

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1948-01-25

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

Senaste Profil Besökare

2 967 profilvisningar
 1. Finns det överhuvudtaget sk enhand/ tvåhandsklass nej inte enligt mig. En lina på en viss längd/ vikt passar till vilket spö som helst. Det man måste titta på är hur du har tänkt att använda ditt spö. Jag själv speykastar bara med mina spön och då är inte vikten så noga. Ex min 12´# 5-6 kastar utan vidare min #7 Rio Scandi Short .Linlängden har större betydelse än vad vikten har. Skall du däremot bara överhandskasta så får inte linan vara för tung Så en Rio #7 på det spöt är absolut inga problem när du kör med vattenankrade kast " Speykast"
 2. En klumplina hade jag satsat på ex Rio Scandi Short Versi T . Där har du utbytbara spetsar som skall hängas på Allt från flyt till sjunk4.
 3. Köpte nyss en OPST 450gr som är 5,05 på den sätter jag en 12 fots Hardy spets. funkar klockrent. Vill jag ha samma lina på en 13 fotare och det passar för vattnet jag fiskar finns alltid alternativet att byta till 10/15 fots spets. Så din lina är absolut inte för kort. Lite av längden styr du med hjälp av sk överhäng. Kolla på mitt sista blogginlägg där jag skriver om det.
 4. Den servicen är värd hur mycket som helst. Vem matchar den?? Ingen skulle jag vilja påstå.
 5. Jag kör med OPST´300gr =19,4g på en liten 9,1 # 5-6. På min 12´# 5-6 kör jag OPST 400gr=25,9 inga som helst problem att kasta Skagit med detta. Man belastar ju inte spöt all på samma sätt. Jag kör mest vanliga Speykast med dessa linor. Titta å läs på deras hemsida där dom rekommenderar att gå upp i linvikt för Spey/Skagit kast.
 6. Hej Barkaby. Här kommer en bild på mina byte av vevar. Tyvärr gick det inte att byta på L5W 4-7 då spolen är grundare än på L5W n 6-9.
 7. Jag har bytt samtliga vevar på mina Danielsson. Från original veven till den som sitter på deras största modeller. Enbart för att kunna hålla lättare med mina Artros drabbade fingrar.Fungerar kanonfint.
 8. Ett nytt försäljnings argument? Vad tillför det, är det bara vikt? Framförallt det finns nog ingen konsument som har en aning om hur mycket Graphene det finns i spöna. Som det var i kolfiberns barndom då man blandade glas/ grafit fiber. Återigen hur lätta spön skall vi ha? För att få balans rekommenderar ju många en tyngre rulle. Finns även spö där man balanserar med vikter i butten. Själv tror jag inte att detta till till för något alls. Annat än kanske känslan, Så hur mycket är vi konsumenter beredda att betala bara för att uppleva lite annan känsla.
 9. Kolla på Baltic flyfisher som säljer ECHO
 10. När du jämför två # 7 JSC så är den ena för överhandskast och den andra för Speykast. Som att jämföra äpple å päron.
 11. Jag har träningskastat i över 20 år och mig veterligen finns det inga linor varken enhands/ tvåhandsklassade. Vilken lina som helst med en viss längd/ vikt kan användas till vilket spö som helst. I Rio filmen talar Simon Gawesworth om att gå ner i linklass när det gäller överhandskastning.
 12. Jag kör # 4 och 5 på mina CTS 10-11 fot # 2-3 och naturligtvis bara Speykast. En 7a på mitt 10,6 CTS #5-6 sitter klockrent.
 13. Har ingen erfarenhet av den kombon . Men dom linvikter du talar om är nog bra om du skall överhandskasta. Men för Speykastning skulle jag satsa på en 6/7 eller en 7a Body helt klart. Så tänk efter vilken kastteknik du kommer att använda. Tänk på att vid Speykastning belastar du inte spöt med hela linvikten.
 14. Tonfisk på fluga måste var det optimala för mig. Den starkaste fisken som finns.
×
×
 • Skapa ny...