Jump to content

berndt

Members
 • Posts

  579
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

berndt last won the day on April 15

berndt had the most liked content!

1 Follower

About berndt

 • Birthday 01/25/1948

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

7,517 profile views

berndt's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

154

Reputation

 1. Saknar också FIN och talade med dom i förra veckan.. September nr; 4 var enligt han jag pratade med utskickat 31/8. Han skulle skicka en ny tidning. Har postutdelning idag. Kommer den inte nu så är det något allvarligt fel hos tidningen. Jag vet flera som inte fått tidningen.
 2. Du skall absolut prova detta med Skagit kastar vilka spetsar och flugor du önskar. Fiskar själv mest med 11 fotare 7/ 8 eller 8/9 och mina tyngsta spetsar är T8. Kör du en 11-12 fotare # 9-10 kastar du vilka spetsar du vill T10 T15 T17 och en skagit lina är lätt kastad.
 3. Hej Sasko Kom upp till mig i Stensjön/Rådasjön och prova lite olika linor. Så hittar du säker något som passar till spöt.
 4. Jag använde alltid Humbrol enamel klarlack till alla spön jag har byggt. Några är nu över 10 år gamla och aldrig omlackade.
 5. ja absolut skall du kunna använda den i large storlek
 6. Nej jag har bara lagt linorna mot varandra. Sedan en flätstrumpa över alltihop. säkrar bind tråden med ett tunt lager UV lim. Jag vill inte ha ett lim som blir för hårt. Jo jag klipper av öglan och lägger linorna ände mot ände. Här kommer en bild på flätan jag använder. Tyvärr finns inte just denna kvar, men det går säkert att hitta andra flätlinorn
 7. Nej jag har bara lagt linorna mot varandra. Sedan en flätstrumpa över alltihop. säkrar bind tråden med ett tunt lager UV lim.
 8. Så har jag skarvat många av mina klumpar. Fiskar bara med nylonskjutlinor funkar klockrent.
 9. CND är ju underbara spön har själv hade själv 2 st en gång i tiden. 14,2 och en 15,6 men som blivit för tunga för mina åldrande leder. En helt underbar 13 ` #7-8 från CTS har jag kvar som inte används särskilt mycket och som är till salu om du skulle vara intresserad.
 10. Laxa skall tydligen vara efterföljaren till Kispiox. Som jag har som mitt absoluta favoritspö efter lax i västkuståarna. Ett i mitt tycke underbart spö. Samma 11 fot och#7-8 kastar vilken lina jag vill. Fiskar mycket med Skagitlinor från 16-26 g klumpvikt beroende på om jag kastar med en eller två händer.
 11. Hur länge dom håller beror ju på mjukgöraren i PVC linor. Numera är F-talater tydligen förbjudna att använda. Därför åldras nog äldre linor långsammare. Airflo har inte PVC som coating utan använder Polyuretan som inte har någon mjukgörare som avdunstar och därför håller sig fin mycket längre. Och tänk så lite coating det ligger på skjutlinan.
 12. Den Riobodyn funkar säkert kanon fint. Du behöver ingen tyngre boody däremot skall du prova 15 fots tippar för att få en linlängd som stämmer bättre med din spölängd . Men linlängd är alltid avhängigt hur du djupt du vadar. Några gram upp eller ner märker du knappast av, däremot om linan är kort eller lång till ditt spö känner du av direkt.
 13. Kolla detta klippet när jag provar en igniter visserligen en 13,6´#8. https://www.youtube.com/watch?v=JhNqRsj9KMc&t=133s
 14. Du klarar allt laxfiske med dina enhandspö. Lax fiskar du från slutet av april till september då fredningen infaller. Alltså kan du fiska hela sommaren, men det måste vara bra vattenföring så laxen stiger, laxen stiger från maj månad och hela sommaren men allt beror på vatten föringen .
×
×
 • Create New...