Jump to content

berndt

Members
 • Content Count

  495
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

berndt last won the day on June 2

berndt had the most liked content!

Community Reputation

85 Excellent

1 Follower

About berndt

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 01/25/1948

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,600 profile views
 1. Om du inte vill gå på sk Skagitlinor så hade jag satsat På Rio Scandi Schort Versit T.En lina som alla som provat på mina tränings pass blir överförtjusta i. Även gubbar som vill vara traditionella med långa Spey linor eller DT linor har blivit förtjusta i den. Själv är jag inne På Skagitlinor särskilt då OPST i olika längd/ vikt. Fantastiskt lätt att utföra alla typer av kast, helt underbar för just dessa korta spön.
 2. Switch är bara ett sätt att få sälja mer prylar. Du kan använda vilket spö/lina som helst. Jag kastar alltid Switch med mina spö oavsett om jag fiskar med dom lättaste spöna 2-3. eller jag fiskar lax med 11fotarn. Ordet Switch betyder ju bara att du kan kasta med en eller två händer.
 3. En fundering bara varför är just gäddfisket baserat på enhands kast. En 10-11 fots Switch skulle väl göra jobbet lika bra. Vad skiljer gäddflugorna mot vad man fiska Steelhead. Efter vad jag förstår klarar dom att köra med riktigt stora flugor 10-20cm och då funkar tydligen tvåhandspö och skagitlinor. Att just gäddflugfiske skulle vara ett enhandsfiske har jag svårt att förstå.
 4. En fundering Staffan. Själv fiskar jag inte med gäddflugor. Men skulle det inte fungera med sk Skagitlinor. Eftersom dom tydligen kör med stora flugor i BC.
 5. berndt

  Switch

  Söker ett Guideline Kispiox 11´# 7-8.
 6. På mina 12-13 fotare kör jag 50 lbs 0,61, detta passar mig alldeles perfekt.
 7. Jag kör 0,55 på alla mina lättare spön 9-11 fot. tycker den funkar kanonfint. Har även provat 0,46 men tycker den är för tunn att hålla i.
 8. Jag har provat 0,45 Berkley och tycker den var i tunnaste laget för mig. Har numera 0,55 Berkley till mitt enhandsfiske. den tycker jag passar perfekt.
 9. Allt går att sälja med mördande reklam.😁
 10. berndt

  Squirmy Worms

  Flugor.se säljer Squirmy
 11. Min gamla trotjänare. Sviker aldrig
 12. För mig finns det överhuvudtaget inte något alternativ till Danielsson.Har bara 8 st och den servicen dom har finns ingen annan stans. Då menar jag inte att jag behöver serva rullarna utan om jag mot förmodan behöver någon del ex en skruv eller något som jag har slarvat bort. Så kommer detta nästan med vändande post. Helt suveränt.
 13. Såg att du kikat på Sameos Opal Switch 11´` har själv 2 st en #6 och en # 7 ett i mitt tycke underbart spö till ett vettigt pris. Som Staffan skriver är det en smaksak vad man gillar bäst.Opal spöt har en bra avtagbar ändbutt så om du vill köra enhands går ju det fint. Kolla lite på min sista blogg där jag skriver om just Opal #7 med olika linor. http://laxberndt.blogspot.com/
 14. Hej Staffan. Varför talar man inte om att siffrorna på spöna står för överhandskast. vi som speykastar kör ju med helt andra vikter på linorna.
 15. Jag föredrar Hardys spetsar som är 12 fot vilket gör linan lite längre vilket passar mig bra, och detta med dubbel densitet tycker jag är suveränt.Hardys spetsar är väldigt mjuka och fina och vänder över flugorna kanonfint.Tillverkas efter vad jag har hört av Airflo som använder polyuretan i stället för PVC som dom flest tillverkare använder. Innehåller mjukgörare som flyktar så småningom och gör linorna stelare.
×
×
 • Create New...