Jump to content

berndt

Members
 • Posts

  564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

berndt last won the day on June 30

berndt had the most liked content!

1 Follower

About berndt

 • Birthday 01/25/1948

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

5,944 profile views

berndt's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

150

Reputation

 1. Hur länge dom håller beror ju på mjukgöraren i PVC linor. Numera är F-talater tydligen förbjudna att använda. Därför åldras nog äldre linor långsammare. Airflo har inte PVC som coating utan använder Polyuretan som inte har någon mjukgörare som avdunstar och därför håller sig fin mycket längre. Och tänk så lite coating det ligger på skjutlinan.
 2. Den Riobodyn funkar säkert kanon fint. Du behöver ingen tyngre boody däremot skall du prova 15 fots tippar för att få en linlängd som stämmer bättre med din spölängd . Men linlängd är alltid avhängigt hur du djupt du vadar. Några gram upp eller ner märker du knappast av, däremot om linan är kort eller lång till ditt spö känner du av direkt.
 3. Säljer min underbara 13 fotare #7-8 CTS Affinitty DQ på grund av för lite användning. 3000kr+frakt
 4. Kolla detta klippet när jag provar en igniter visserligen en 13,6´#8. https://www.youtube.com/watch?v=JhNqRsj9KMc&t=133s
 5. Du klarar allt laxfiske med dina enhandspö. Lax fiskar du från slutet av april till september då fredningen infaller. Alltså kan du fiska hela sommaren, men det måste vara bra vattenföring så laxen stiger, laxen stiger från maj månad och hela sommaren men allt beror på vatten föringen .
 6. Versitippen har ju samma längd på klumpen det är bara spetsarna som skiljer. Själv är jag 192cm och fiskar med 12-13 fot. Allt beror på hur högt spötoppen befinner sig ovan vattenytan. Själv tycker jag att den korta versionen 10,1m är mer användbar i dom flesta lägen. Står du grunt så kan du ha längre överhäng på linan än när du vadar djupt. Har du den längre linan som då är 11,6m måste du höja armarna betydlig mer om du vadar djupare. Själv upplevde jag problemet en gång vid djupvadning. Körde med den långa bodyn och var utvadad till bröstet alltså ganska djupt. Fick då höja armarna jättemycket för att få till bra kast. Och det känns i armarna, bytte till den kortare versionen och nu blev det genast trevligare/lättare och kasten gick lika långt.
 7. En flätstrumpa över fluglinan och slå en knut på skjutlina på två sällen som du sticker in i flätstrumpan. linda sedan med tråd och lägg på lite UV limm
 8. Jag har löst det på detta viset. Skarven mellan klumpen och skjutlinan gör jag permanent med hjälp av en flätstrumpa. lite uv lim över alltihop, knappt märkbart när skarven glider genom ringarna.
 9. jag kör Guideline Kispiox 11´# 7/8+Danielsson F3W 4seven och OPST 350gr
 10. Kan det vara så då Jonas att man skall hålla sig väl med sina leverantörer. Fiskejournalen skrev för många år sedan en negativ artikel om en vara. Det kom blixtsnabbt från agenten om att ta bort sin reklam från tidningen. Så helt klart pratar du i egen sak när det gäller detta med spön. Själv kan jag ge både negativ och positiv kritik på det som jag skriver på min blogg. När det gäller spöna så får du det att framstå att dom kastar så mycket bättre, bättre än vadå? Kastningen är helt beroende på spö/linkombination. Sätt vilket spö som helst i händerna på en duktig kastare ex Tellis så får man se hur bra det går att kasta med vilka spön som helst. Du skall naturligtvis saluföra det du tjänar mest pengar på. Men eftersom Edge läses av många hade det varit klädsam att tala om för läsarna att det finns spön som är fullt användbara utan att kosta skortan,
 11. Vad är toppsegment jo det är bara priset som styr det. Vad kastar bra? Och vad är bra, är det 15 m längre? Dax att komma ner på jorden för alla dom som tror att bara för att det är dyrt så kastar det bra. Oavsett vem som håller i handtaget. Betänk att tillverkaren anlitar duktiga kastare som bedömer spöt men som nästan aldrig är relevant för gemene man. Har själv provat strax över 150 olika spön och inget spö tillförde min kastning annat än KÄNNSLA . Ett Hardy spö för runt 14000 tyckte jag och flera med mig inte var något särskilt alls.
 12. Läs vad spötillverkaren skriver o Grafen. Den nuvarande kommersiella branschpraxisen på marknaden för fritidskompositer är att blanda en liten mängd grafenflingor, vanligtvis kallade Nanopowder, i hartset som gör det kolfiberepoxiimpregnerade materialet (prepeg) som fiskeämnen är gjorda av. CTS undersökte grafen som en tillsats till vårt hartssystem för några år sedan. Vi hittade inga bevis för att tillsats av grafennanopulver till epoxihartset förbättrade någon av de egenskaper vi letade efter i ett material för fiskespön. Omvänt fann vi bevis för att tillsats av mer än 10% nanopowder till epoximatrisen ökar dess sprödhet . I ett fiskespö förlitar vi oss på härdade epoxihartssystem för att fördela stötar, skydda laminatet och stödja fibern i kompression. En av de främsta fördelarna med att lägga till grafen nanopulver till kompositmaterial är att förbättra den elektriska ledningsförmågan. Naturligtvis inte något vi särskilt vill göra med fiskespön! Vi drog slutsatsen att att lägga till lite grafen till våra hartser kan vara bra för marknadsavdelningen och vår förmåga att sälja en dyrare produkt, men marginellt skadligt för prestandan. CTS ligger i framkant av all utveckling inom kompositindustrin. Vi deltar på mässor runt om i världen i jakt på de senaste framstegen inom både material, utrustning och procedurer. Vårt interna testlabb förser oss med verkliga data, med tester som är specifika för våra krav. Det är där vi ständigt ställer frågan: "Bättrar det på vad vi har?" Vi lever och andas vårt "Hooked on Technology"-mantra. Med CTS kan du vara säker på att du får de bästa, mest avancerade ämnen i världen. CTS handlar om Performance. Ren. Enkel.
 13. Ja det var ett bra tag sedan närmare bestämt i mitten av 60 talet. Du kanske inte var född då? Och du skall veta att all så kallad ädelfisk var åtråvärd, ingen tittade efter om öringen eller laxbesor var bra som som föda. Även laxfisket i älvarna på västkusten startade tidigare än nu. Här kan du se mig med en laxbesa fångad i Mars 1967. Å du må tro att man var stolt över att ha fångat en lax
 14. Jag är så gammal att jag minns när havsöringsfisket började 1 februari. Problemet var då att kusten var draperad av allsköns garn och ryssjor. Ingen tittade efter om fisken var utlekt eller en grönländare. Släpps fisket fritt tror jag att garnfisket exploderar.
×
×
 • Create New...