Hoppa till innehåll

Zigge

Edgemember
 • Antal inlägg

  271
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

1 Neutral

Om Zigge

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1970-05-21

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Höllviken

Senaste Profil Besökare

1 346 profilvisningar
 1. Tuben har enskilda inbyggda fack för varje del istället för strumpa. Orvis standard på dessa spön.
 2. Nej, linan är inte till salu
 3. Båda är inköpta 2012. Linvikt vet jag inte, jag har använt Guideline Pike och Guideline Tropical och Coastal i #8 på spöt och det har fungerat utmärkt. Ser att du bor i närområdet. Provkasta?🙂
 4. #8 har tämjt bonefish med den äran. #9 har några tandgurkor på sitt samvete. 1100 SEK/st eller bägge för 2000. Finns i Höllviken. Köpare betalar frakt.
 5. Efter att mina Simms med vajersnörning frasat sönder wiren tre gånger på tio kustturer med följd att små wirebitar trängde in i sockorna på vadarna med läckage som resultat, så säger jag bara: Skitskor! Reklamerades till förmån för G3 med snörning som fungerar ypperligt.
 6. Lite komplettering, vi planerar flyga till Luleå(många sparade SAS-poäng) och sedan hyrbil. Har varit i norrland och fiska i omgångar senaste trettio åren(bott i Jokkmokk dessutom i ungdoms dagar...) och vill visa min fru den fantastiska naturen och fisket här uppe. Renar och mygg är obligatoriskt:-) Laisälven är fint, varit där några gånger tidigare och tagit hyffsat stor harr och öring. Tänkte dock prova något nytt. Pizza och shopping går fetbort:-) Kraddsele skall kollas upp. Ammarnäs har jag provat. Mvh Mats
 7. Tänkte ta med frun på lite fiske i norra delen av sverige sista veckan i juli. Nu spinnfiskar hon, så jag leter efter förslag på vatten där man kan bo billlgt(vadrarhem?) i närheten av vatten. Alla tips emotses! Harr primärt, öring sekundärt. Mats
 8. Vissa köper klockor för 20 000, medans jag använder klockan i telefonen... Andra en Picasso som ser ut som målat på dagis, för 100 miljoner..... Somliga köper spön för 20 000... Jag köper begagnat för 1500.... Allt handlar om vad VI SJÄLV tycker det är värt. Jag lägger hellre mellanskillnaden på en go resa och tycker det är galet att lägga pengarna på utrustning. Om någon tycker det är viktigt att sova bredvid ett dyrt spö om natten, helt okej, men om man tittar på den relevanta frågan, ger dyrare grejer mer fisk? Svaret är enkelt nej. Men så länge vi har olika preferenser om vad som är viktigt finns det olika prisklasser. Det är upp till betraktaren att bedöma om det är dyrt eller ej. Vissa prioriterar kanske inte att få fisk?
 9. Jag har dessa rullar sedan dom kom ut på marknaden, och min 7-9 används flitigt på kusten efter öring och gädda. Vad som slår mig är att varken spole eller rulle för dessa finns att köpa längre. Varför detta, med tanke att Loops och Okumas grafitrullar fortfarande finns men i mina ögon suger purjo i jämförelse med dessa billiga slitvargar. Eller har jag missat att man kan få tag i dessa någonstans? Mats
 10. Aldrig mer vadare från GL. 20 pass sedan läckte alla sömmar i bägge sockorna. GL ville inte reklamera pga normalt slitage.... Spön har jag dock massvis av från GL. Knäckt två spön pga klantighet, och här är servicen suverän. Nya delar i rappet och till en spottstyver.
 11. Jag har precis bytt från ett indiskt städ som aldrig greppade krokarna ordentligt, till ett Rotary Spring Vice från FFM. Håller mina 2/0 och 6/0 i ett järngrepp. För tuberna är det filtnål i hemmagjort fäste som sätts i käften. Jag trodde aldrig det kunde vara sådan skillnad mellan städ där baskonstruktionen är densamma. Så fel jag hade! Nu är det en fröjd att dra åt hjorthårsflugor utan att kroken slinter.
 12. Svart. Året runt. Överallt.
 13. Jag kör med PowerPro eller annan flätlina på ALLA mina rullar från #5 till #12, och på samtliga använder jag loop-in-loop för att ansluta backingen till lina eller runningline. På flätlinan en bimitwist + dubbel kirurg för att få fyra loopar som "hakar i". Om fluglinan/runninglinen har en vanlig flätad kärna gör jag en loop i linan som säkras med två nålknutar och aquasure. För linor men monocore(de flesta tropiklinor) skalar jag coatingen och gör en "åttaknut" eller perfection loop för att på loopen. När man sedan ansluter loop-i-loop, så gör man det flera gånger, dvs stick backingöglan genom linöglan, över rullen, vrid backingöglan 90 grader, tillbaka över rullen, vrid 90 grader igen och tillbaka över rullen. På detta sätt får man flera anläggningsytor mot nylonöglan med den fysikaliska egenskapen att trycket sprids på större yta och risken att linan skärs av försvinner. Hoppas du förstår vad jag menar:-) Detta har funkat ypperligt för mig. En viktig sak. Jag har testat knutar på flätlina med vågar och vikter, och det största problemet är att knutarna slirar. En droppe Loctite 406 i änden på uniknuten som avslutar Biminin gör knuten nära nog 100%. Testade 100lbs powerpro och Bimini för GT-fisket, och linan small ovanför knuten efter att ha lyft 45 kilo i en hink. 40 kilo gick utmärkt.
×
×
 • Skapa ny...