Jump to content

andersg

Members
 • Content Count

  179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

andersg last won the day on August 6

andersg had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

About andersg

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/04/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Flug fiske och ute liv.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  stiggranbom@gmail.com
 • Telefon
  0703011501

Recent Profile Visitors

1,537 profile views
 1. Har ett Hardy Demon 13 #8. köpt som reserv spö men aldrig fiskat med det, provat två liner under 25-30 minuter sedan har det legat i tuben.
 2. Skickar du detta till mig för 2800 kr så tar jag det! Mvh Peter

 3. Tre spön som fått nya handtag, rullfästen det längst till vänster med original fästen som gick fint att spara. Tålamod och försiktighet men inte alls svårt.
 4. Det gamla kan gå att värma bort om man har tur, kokande vatten eller hårfön. Värmepistol blir för varmt korken har jag tagit bort med kniv, försiktigt och utan stress låter det ta den tid som behövs. Kniv, tång och tålamod är det jag använt så här långt
 5. Har bytt på flera spön, gjort det från baksidan och inte har det synts eller märkts på annat sätt när jobbet är färdigt. Limmar med PU lim som sväller och fyller upp de spalter som blir, limmet kommer ut genom porerna i korken så helt övertygad att det inte finns några glapp och säkert på att det sitter.
 6. Efter mer än 30 års vadande så tänker jag, inte så dyra vadare men spara inte på skorna och gärna med gummi sula. Fast jag har bara fiskat i norrländska vatten men där har det fungerat bra.
 7. Enda nackdelen jag har upplevt med mina spön att dom känns topp tunga med lätta rullar, Dry Fly kändes inte bra men en LOOP 1,5 med mera vikt kändes helt ok.
 8. Det böjer sig betydligt mera än grafit spön med fisk i samma storlek, har mest fiskat klass 5 spöet och känner mig trygg med 0,12 i spetsen på tafsen. Tror att den stora fördelen vid fisk drillning blir på nära håll4-5 meter och kortare.
 9. Har ingen aning om vikten på Big water, dom är inte märkbart snabbare jag skulle kalla det för mera distinkta. har en i klass 4 och i klass 5, för mig är det som grafit spöna man köpte för ca 30 år sedan. Känns som man har oändligt gott om tid för kast rörelserna, underhands kasten går av sig själv. Rio Dart flyt till klass 5, Loop oppti flyt till klass 4.
 10. Har fiskat med ett sådant spö, inget större fel på det för dom pengarna men det kändes som ett glasfiberspö den äldre modellen så gillar du dessa spön så är det ett bra val i mindre vatten. Men jag bytte till ett ECHO Big Water Glass i samma klass, fortfarande ett spö med glasfiberns alla fördelar men finns en del reserv kraft i det spöet och mera distinkt i sidled.
 11. Hej! Vill inte Mats ha din MPX så är jag intresserad. Mvh Göran.

 12. Har provat några vanliga nylon linor som skjutlina nu har jag Berklelys ,0,70 mm till 15 fots laxspöet före det Biltemas 0,70 mm. Båda fungerar väldigt bra, tror man väljer en lina som är lita mjukare för att ha som skjutlina.
 13. Sett filmen på denna rulle och jag tänker det måste bli en rejält tvinnad skjut lina oavsett lekandet som visades på filmen. Eller tänker jag fel, vad säger du Staffan Dahlbom?
 14. Nu har jag inta kvar Hardy spöet men rekomenderar det!!
 15. Har ett Hardy Sintrix glass 7,6 lina 4 till salu för 2650 skr spöet bara provat för att hitta rätt lina i 30-40 minuter.
×
×
 • Create New...