Jump to content
Edgeforum

andersg

Members
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

andersg last won the day on August 6 2019

andersg had the most liked content!

Community Reputation

35 Excellent

About andersg

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/04/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Flug fiske och ute liv.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  stiggranbom@gmail.com
 • Telefon
  0703011501

Recent Profile Visitors

1,874 profile views
 1. Fin, var rädd om den då har du håv i 30 du med.
 2. Vist klarar stålbandet påfrestningarna men ändrar form så det är noga med att nätet är rätt infäst. Tror jag gav ca 400 kr 1985.
 3. Den flexar i stålbandet men sitter håv nätet rätt så är det inga problem, flertalet havsöringar mellan 3 och 5 kilo landade.
 4. Har du koll på vad den skulle kosta med frakt och tull? Kikade på deras sida och priset är ca hälften av det jag betalade för många år sedan här i landet.
 5. Jag har haft en sådan håv i ca 30 år, fått byta nätet en gång men håven fungerar fortfarande. Fisk upp till ca 4 kilo har landats med den.
 6. Jag har fiskat med Danielssons rullar i mer än 30 år och vill att varna för det beroende dom skapar, fiskar man med en rulle från dom så diger inget anat!!! Men det går att leva med.
 7. Jag har fiskat med och gör så fortfarande med några SA SBT linor och för mig har dom känts som lätta i klassningen, skulle jag vara i samma läge som dig skulle jag försöka få prova linan före jag bestämde klass Jämför du med OptiStream som du gjort så ser du tydligt skillnaden. Har inte provat Guideline Elevate #5 men andra Guideline spön i klass 5 har fungerat bra med klumpar som vägt 12 gram. Lycka till och hoppas du hittar rätt i linvalet.
 8. Äger något mer än ett dussin av rullargjorda av Danielsson några mer än 30 år gamla men fortfarande i fin form. Enda problemet jag ser med dessa rullar är att fiskar du med dom duger inga andra, men det kan jag leva med.
 9. Skickar du detta till mig för 2800 kr så tar jag det! Mvh Peter

 10. Tre spön som fått nya handtag, rullfästen det längst till vänster med original fästen som gick fint att spara. Tålamod och försiktighet men inte alls svårt.
 11. Det gamla kan gå att värma bort om man har tur, kokande vatten eller hårfön. Värmepistol blir för varmt korken har jag tagit bort med kniv, försiktigt och utan stress låter det ta den tid som behövs. Kniv, tång och tålamod är det jag använt så här långt
 12. Har bytt på flera spön, gjort det från baksidan och inte har det synts eller märkts på annat sätt när jobbet är färdigt. Limmar med PU lim som sväller och fyller upp de spalter som blir, limmet kommer ut genom porerna i korken så helt övertygad att det inte finns några glapp och säkert på att det sitter.
 13. Efter mer än 30 års vadande så tänker jag, inte så dyra vadare men spara inte på skorna och gärna med gummi sula. Fast jag har bara fiskat i norrländska vatten men där har det fungerat bra.
 14. Enda nackdelen jag har upplevt med mina spön att dom känns topp tunga med lätta rullar, Dry Fly kändes inte bra men en LOOP 1,5 med mera vikt kändes helt ok.
 15. Det böjer sig betydligt mera än grafit spön med fisk i samma storlek, har mest fiskat klass 5 spöet och känner mig trygg med 0,12 i spetsen på tafsen. Tror att den stora fördelen vid fisk drillning blir på nära håll4-5 meter och kortare.
×
×
 • Create New...