Jump to content

andersg

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

andersg last won the day on May 21 2016

andersg had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About andersg

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/04/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Flug fiske och ute liv.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  stiggranbom@gmail.com
 • Telefon
  0703011501

Recent Profile Visitors

1,481 profile views
 1. Efter mer än 30 års vadande så tänker jag, inte så dyra vadare men spara inte på skorna och gärna med gummi sula. Fast jag har bara fiskat i norrländska vatten men där har det fungerat bra.
 2. Enda nackdelen jag har upplevt med mina spön att dom känns topp tunga med lätta rullar, Dry Fly kändes inte bra men en LOOP 1,5 med mera vikt kändes helt ok.
 3. Det böjer sig betydligt mera än grafit spön med fisk i samma storlek, har mest fiskat klass 5 spöet och känner mig trygg med 0,12 i spetsen på tafsen. Tror att den stora fördelen vid fisk drillning blir på nära håll4-5 meter och kortare.
 4. Har ingen aning om vikten på Big water, dom är inte märkbart snabbare jag skulle kalla det för mera distinkta. har en i klass 4 och i klass 5, för mig är det som grafit spöna man köpte för ca 30 år sedan. Känns som man har oändligt gott om tid för kast rörelserna, underhands kasten går av sig själv. Rio Dart flyt till klass 5, Loop oppti flyt till klass 4.
 5. Har fiskat med ett sådant spö, inget större fel på det för dom pengarna men det kändes som ett glasfiberspö den äldre modellen så gillar du dessa spön så är det ett bra val i mindre vatten. Men jag bytte till ett ECHO Big Water Glass i samma klass, fortfarande ett spö med glasfiberns alla fördelar men finns en del reserv kraft i det spöet och mera distinkt i sidled.
 6. Hej! Vill inte Mats ha din MPX så är jag intresserad. Mvh Göran.

 7. Har provat några vanliga nylon linor som skjutlina nu har jag Berklelys ,0,70 mm till 15 fots laxspöet före det Biltemas 0,70 mm. Båda fungerar väldigt bra, tror man väljer en lina som är lita mjukare för att ha som skjutlina.
 8. Sett filmen på denna rulle och jag tänker det måste bli en rejält tvinnad skjut lina oavsett lekandet som visades på filmen. Eller tänker jag fel, vad säger du Staffan Dahlbom?
 9. Nu har jag inta kvar Hardy spöet men rekomenderar det!!
 10. Har ett Hardy Sintrix glass 7,6 lina 4 till salu för 2650 skr spöet bara provat för att hitta rätt lina i 30-40 minuter.
 11. Har en sådan rulle och provat den på mitt Hardy Sintix glass 7,6 #4. Rullen passade verkligen bra till det spöet. Spöet skall säljas om du är intresserad.
 12. Dom linor jag pratade om är evotech 85, med en klump på 8,5 meter och en lite grövre skut lina mot klumpen så går det bra att hålla ca 9,5 meter i luften vid överhands kast.
 13. Kör LOOP Evotech i klass 4, 5, 6, och 8 så nöjd med den funkar verkligen bra till undehands kast och saknar inte längder som en längre klump teoretiskt kan ge
 14. Har använt Biltemas 0.70 nylon lina då den fans 300 meter för nästan inga pengar och den har fungerat alldeles utmärkt. Tror att alla nylon liner som är lagom styva gör jobbet utan problem.
 15. Hej, har set någonstans att det går att få bättre broms i en LOOP Evotc clw 5-8.. genom att montera broms belägg från en annan modell av LOOPs rullar. Någon här som vet något?
×
×
 • Create New...