Jump to content

caran672

Edgemember
 • Posts

  1,297
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

caran672 last won the day on January 16

caran672 had the most liked content!

About caran672

 • Birthday 08/02/1984

Information

 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  carlaxel.andersson@gmail.com
 • Telefon
  0735570760

Recent Profile Visitors

3,266 profile views

caran672's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

109

Reputation

 1. En liten film från dagen jag tog mina första två Stockholmsöringar. Fiskade ett ställe jag aldrig besökt innan men scoutat på flygbilder.
 2. Vad säger experterna om denna fettfena??
 3. Nej jag fiskade inte i helgen.
 4. Okej det är sånt händer ibland. Lika bra att göra slut på det direkt i så fall!
 5. Dom där är bäst att släppa Inget att ta med sig hem.
 6. Havsöring på kusten. vid bindstädet research och idéer för kommande säsong. Planering. Själv tynger det som allra mest när säsongen precis slutat. Då är det nästan ett år kvar till nästa gång
 7. Det är nog inte så många fiskar som gått upp än. En och annan i de större åarna kanske. Fisket är nog svårt fortfarande med de höga temp. Inte omöjligt men fisken kan hålla sig långa stunder ute på frivattnet. De verkar ägna mer tid inne i den grunda strandzonen när vattnet blir ordentligt kallare. Men det är inte lätt att ställa upp några absoluta regler för öring. Det blir mest tumregler.
 8. C&r tror jag är bra för bestånden i sin helhet. Även med en del fula baksidor som innebär att vissa fiskar lämnas åt en säker död. För sett till "hela beståndet" som är utsatt för hårt fisketryck bör fördelen av flertalets övelevda återutsättning överskugga viss andel fisk som dör. Etiskt är det det ett dilemma som jag ser det , om man med gott samvete kan ställa beståndets gynnande mot enskilda fiskars lidande och eventuellt slöseri på fisk som årersätts till hyfsat säker död. Tror dock att en rätt stor majoritet överlever, men allt beror på omständigheter för den enskilda återsättningen och fiskens övriga hälsostatus. Att leka med djur och sportfiska för att vi tycker det är kul kan nog vara svårt att vinna gehör för från utomstående. Det låter onekligen rätt egoistiskt och likgiltigt mot fiskens del i leken. Ändå är det just vad jag håller på med och tänker inte sluta, trots insikten. Väldigt motstridigt förhållingssätt och jag kan inte göra det mer begripligt för en icke fiskande utomstående som tänker på fiskens väl. Jag kan möjligen säga att fiskbestånd -sett till helheten tjänar på att många vill fånga dom och samtidigt verka för att beståndet håller sig livskraftigt. Jag tycker att en del laxar bör aldrig sättas tillbaka om avsikten är att de ska överleva. De kan vara allvarligt skadade av kroken i gälen och blöda illa. Sätter man ut sådan fisk så är det nog till ingens nytta. Får man ta en sådan lax i vattnet man fiskar är det bättre att anpassa sig till läget och avliva. Nån slags flexibel C&R. Mer studier som följer upp överlevnad och gärna med info om just omständigheter vid fångsten. Lång/kort drill. Lyft och foto, vattentemp, hur illa satt kroken osv. Så ur ekologiskt perspektiv är c&r nog bra. Tror jag! etiskt är det.. ja inte utan problem i alla fall.
 9. Jag har slutat läsa fisketidningar. Det var självklart förr och jag fick hem nåde Fiske för alla och Fiskejournalen. Sista tidningen var Chasing silver som är ett laxfiskemagasin på engelska. Men nu är det som sagt slut på tidningarna. Intresset vattnades ut eftersom artiklarna inte kändes speciellt passande. Antingen var de för mycket målgrupp nybörjare eller så hade jag läst typ samma artikel förr. I en annan årgång. Reportage var alltid mer intressant eftersom de gav vissa personliga avtryck och perspektiv. Jargongen kunde variera från det vanliga tonen i fiskepressen. Jag kan ibland köpa ett lösnummer för att jag ser att nån skrivit om ett fiske eller en plats jag själv har anknytning till men ofta blivit bevsviken på att artikeln aldrig tillförde nåt jag inte redan visste. Antar att beroendet lösnummerförsäljning drivit fram en viss typ av säljande utformning. Vad är utmärkande för era nästa fiskeartiklar? (om man undantar personporträtt med profiler eller utrustningsartiklar)
 10. Nylontafsar 9 fot är absolut ok.
 11. Vad ska du fiska för nåt egentligen?
 12. Nytt PB från bråviken i helgen. Fisken är odlad, troligen gullspångare från strömmen. Vägd i ett c&r kitt till 6 kg men kittet vägde 6 hg.
 13. jag kör ibland kombo med lång fin räv och get. Knippe vit buck tail först sedan lika lång räv, ganska tunn vinge och en sedan överst en längre get. Ibland tre påfågel herl överst fin get är kanonbra. Ful get är riktigt tråkig Limmar alltid baken på trekoken till Sunray för minska trassel.
 14. Carlaxel2 det är ett öppet konto. Ska lägga upp en hel del fiske torsdag till söndag då vi kör en liten havsöringexpedition!
 15. Kör helst inte mellanlägg men eftersom jag inte är ett kast-ess så blir det ett mellanlägg om kastet är lite mer krävande. Jag har inte upplevt att fisket påverkats av om det kastas ett mellanlägg eller inte. Inte i "normala" laxpooler där det strömmar på bra. I vissa laxveckor har jag fiskat på vall som krävt, av mig, i princip konstant ett mellanlägg och det nappade ändå. Sedan hamnar ju inte mellanläget så långt ut i poolen och fisken man fiskar flugan över har nog inte brytt sig. Fisken som stod under mellanlägget kanske gjorde det.
×
×
 • Create New...