Jump to content

SG

Edgemember
 • Posts

  2,662
 • Joined

 • Last visited

About SG

Information

 • Bostadsort
  V

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

1,655 profile views

SG's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

3

Reputation

 1. Precis materialjakten vill jag minnas att jag la mer tid på än själva flugbindningen. Nej ibland så kanske när man suttit med en flaska rött eller så blir man sugen men i verkligheten har jag tyvärr inte tid med det. Som sagt, det är ju efterforskning och materialjakt osv som tar tid också. Ibland får man dumpa en hobby för att kunna börja med en annan. Lite så har det blivit för mig när det gäller vissa hobbies. Pengar är väl en annan faktor. Det är ju inte direkt gratis att binda fulldr. laxflugor Fotografering och liknande har tagit över som hobby. Jag har katter nu med och de brukar få en rätt så rolig blick de gånger jag öppnar min skänk med flugbindningsmaterial
 2. Sven Axelsson: Kollade precis igenom tråden med klassiska laxflugor och måste säga att det är otroligt hur fina flugor du binder idag och hur du utvecklats från de första flugorna du laddade upp i klassikertråden. Eloge.
 3. Håller med. Jag är emot dödsstraff.
 4. Det var det faktiskt men tråden försvann ju Vafan, jag trodde man skall använda statistik på det viset som är en fördel för en själv
 5. 4,14 Finns många golddiggers därute..
 6. Om du gör så med fisk som är under/över fönstermått så bryter du mot fiskereglerna oavsett hur du ser på det. Att en fisk stryker med gör inte att man har rätt att ta hem och äta den för dess skull. Lika lite som att man om man kör på ett rådjur har rätt att stoppa den i bakluckan och äta dess sadel till middag.
 7. Hej SG!!

  Är själv intresserad av flugbindning och gillar utmaningar som din fråga du ställde 060215 angående denna fluga.

  Har jag hittat rätt??

  Bör vara en Powell's Fancy tagen med ursprung av Kelson. Med en viss förändring av ursprungsmönstret, Kelson använde Jay vid Troat. Så detta bör vara en Irlänsk tolkning av hans mönster. Närmere än så kommmer jag inte.

 8. En annan fråga man kan ställa sig är vad andra fiskare har med det att göra? Om folk vill fotografera deras återgående fiskar är väl det deras ensak? Varför är det nödvändigt att fotografera en död fisk?
 9. Hehe det roliga är att jag inte bundit en fluga på typ 1,5-2 år.
 10. Upptäckte precis att det tamigfan är 5 år sen jag skapade denna tråden och band dom flugorna. Helt sjukt vad fort tiden går ;D
 11. Vilket märke är detta? Så jag vet vart jag ska rikta motorsågen
 12. Om den är som en #7a är det ju en #7a. En #4a som inte är rättklassad är ju ingen #4a. Så tänker jag.
 13. I mitt inlägg ovan refererar jag inte till någon person om du syftar på mitt inlägg. Utan generellt. Fenomenet i sig så att säga. Ang. ditt inlägg, om du kan kasta tillfredställande med samma lina på #4 och #7spö är något av dina spön väldigt felklassade. Eller så måste linan kännas väldigt tung på 4an eller väldigt lätt på 7an. Edit: Inte lusläst hela tråden så inte riktigt med på vad du menar med 1 hekto av något. Har du jämfört 2 spön med pundskalning eller vad?
 14. Frågan man kan ställa sig är väl vilken anledning man har till att fiska storvilt med klen utrustning. Jag är generellt emot att fiska med utrustning som är tveksam när det kommer till drillning, hit placerar jag tex UL-spön som folk fiskar tex gädda med, Streamerspön och ibland tunnare, som folk fiskar lax med. Har flera gånger avrått folk som har tänkt att åka och fiska lax men bara har ett 5/6 enhandsspö, att åka. Varför? För att risken att man ska tappa fisken eller att drillningen blir onödigt lång helt enkelt blir för hög i mina ögon. Gäller även gädda med UL-spö. Spelar ingen roll om det sitter 0.20 fireline på rullen, kommer ändå drilla gäddan till döds. Jag ser ingen som helst anledning hur som helst att fiska lax med annat än avsedda prylar. Flugans storlek motiverar knappast ett spö under klass 7. Vare sig det är 2hands eller 1hands. Nu fiskar jag själv inte lax även om jag gjort det ett par gånger för länge sen. Men generellt är för klen utrustning något som sticker i mina ögon. Fisken ska upp så snabbt som möjligt utan att den skadas under drillningen, för att möjliggöra eventuell release. Vill man inte releasa kan man givetvis köra fisken 3 timmar om man vill det, men om man då tappar den har man dödat en fisk i onödan. Mina cents.
 15. Som nämnts så låser du tråden mellan tumme och pekfinger. Se till att du har alla material du ska använda färdiga, klippta och förberedda så att de bara behöver bindas in. Det finns en bindtråd som är lättare att binda med på detta viset också, även om jag själv aldrig prövat den. Men det är Pearsals Gossamer.
×
×
 • Create New...