Jump to content

jakobj

Edgemember+
 • Content Count

  4,404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

jakobj last won the day on May 14

jakobj had the most liked content!

Community Reputation

787 Excellent

1 Follower

About jakobj

 • Rank
  Chuck Norris Member
 • Birthday 11/18/1977

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Saxnäs
 • Intressen
  Jakt, fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jakobjonasson988@hotmail.com
 • Telefon
  0706884551

Recent Profile Visitors

6,791 profile views
 1. Enligt rubrik. Inte så noga med märke och sånt. edit: glömde nämna, skandiskagit. Så max 550 grains
 2. Hinner du lugna ner dig mellan dina förbannelseattacker? Jag är tveksam. 😁
 3. Äsch då, så säger du bara. Jag tror att du är rätt kramig egentligen. 😍
 4. Jag tror vi har löst hans problem. Han är nu grön av avund för vår vishet.
 5. Ben brukar bli bruna på sommaren. Det är för att det är soligt. Då blir benen bruna. Det där kan du inget om för ni har ingen sommar i Kiruna. Du äger säkert inte ens ett par shorts. Har aldrig hört om nån som fått gröna ben. Tror det är omöjligt. Ge upp. Kan nog inte hjälpa dig mer än så är jag rädd men jag vet att du är tacksam för att ha fått det här utrett. 😀
 6. Jag har inte följt tråden slaviskt så du kanske har nämnt det redan, om inte så vore det nog schysst att förklara att dina råd angående linor har ett egenintresse då du själv tycks involverad i försäljning av just Cortlands linor. Det gör att åtminstone jag drar öronen åt mig en aning. Detsamma gäller andra medlemmar på forumet som är involverade i märken, jag ser deras råd och åsikter som partsinlagor. Visserligen besitter ni en stor kunskap och kan hjälpa till mycket men jag tycker att det är på sin plats att vara mycket tydlig i sin roll här.
 7. Ja varför skulle just det här ha blivit rätt? 😎
 8. Så du ser aldrig kläder med primär målgrupp mixas och användas av andra målgrupper? Fiskare som använder jackor primärt för skidåkning? Fiskare som använder kläder för jakt? Cyklister som använder kläder för skidåkning? Skoteråkare med skidkläder? Pimpelfiskare med skoterkläder? Det görs ju precis hela tiden mellan alla möjliga olika målgrupper. Och idag är skoterkörningen utvecklad till en fysiskt aktiv sport där rörlighet, vattentäthet, hållbarhet, andningsfunktioner är i första rummet. Låter de egenskaperna vettiga och användbara för fler aktiviteter än skoterkörning? Precis som du skriver så finns kläder avsedda för varierande friluftsliv. Dagens skoterkörning ÄR aktivt friluftsliv med kläder utvecklade för exakt den fysiska aktivitet du efterfrågar. Så ta och vidga vyerna lite och lär dig uppskatta råd och tips som går utanför dina nuvarande vyer. Det kan vara utvecklande och givande och dessutom kan det ge andra en mer välvillig inställning att vara trevliga och hjälpa till med råd och tips om du låter bli att håna och använda popcornsymboler när någon försöker diskutera på ett seriöst sätt med dig. Det raljerandet du använder dig av gör bara att man blir fientligt inställd till dig och inte alls intresserad av att vara schysst eller diskutera med dig. Lägg ner det, det är jävligt onödigt helt enkelt.
 9. Satsa på harren. Den är lätt att komma över reg på. Id är nog ännu lättare, så den kan rekommenderas. Sen ska ju insjööring inte vara allt för svårt om man åker till rätt platser. Havsöring, vårbesor i regstorlek är inte direkt ovanligt i åarna i södra Sverige. Gädda kräver nog lite mer tur för att lyckas över 12kg. Abborre är lättare med sin rätt låga regvikt. Sen tror jag att diverse metfiskar ganska lätt kan tas på fluga efter mäskning och fiske med majsimitation på botten.
 10. jakobj

  NÁM flugspö

  Hoppas stöta på nån i sommar som har dessa så man får prova. Helt klart intressant.
 11. Tror att han kommer svara med dödshot på en sån förfrågan. 😀 Inte dåligt! Har själv aldrig reggat fiskar men är över storfiskvikt på rätt många arter. Inte så jättemånga på fluga dock och bara bland vanliga flugfiskearter. Men ett kul intresse i intresset att rikta sig på olika mindre klassiska flugfiskearter.
 12. Kul! Sånt där flugfiske är riktigt spännande. 8 reg på fluga är bra. Vilka arter?
 13. Fan Jacob du jagar ! Bäver! Gör lite bävergäll åt mej! 

   

 14. Spännande! Fick en sån en gång på riktat fiske i en regnbågssjö. Smög på dom och fick en att suga i sig en vulgatakläckare när dom åt gräs i ytan. Fruktansvärd fight. Den vägde 3,6kg har jag för mig och det var länge ovisst om det skulle gå vägen minns jag.
×
×
 • Create New...