Jump to content

jakobj

Edgemember+
 • Posts

  4,753
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  98

jakobj last won the day on December 2 2021

jakobj had the most liked content!

1 Follower

About jakobj

 • Birthday 11/18/1977

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Saxnäs
 • Intressen
  Jakt, fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jakobjonasson988@hotmail.com
 • Telefon
  0706884551

Recent Profile Visitors

9,027 profile views

jakobj's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

1.1k

Reputation

 1. Nej. Snusa minst lika mycket i år.
 2. Den öringtuben finns redan. Den heter AH-tuben. 😅 Men jag vet ju ungefär hur du tänker kring öringtuber och vad som fattas med Den för ditt fiske. Bara jag sätter mig och binder nån gång så kan jag skicka såna varianter som borde passa dig. Har ju bara skickat "fulldressade" förut. Fiskar några bastardvarianter själv som jag gillar mer och mer.
 3. Ja man kan nog säga att det var på tiden minst sagt. 32 år och en av de mest kända och omtalade flugorna det senaste decenniet.
 4. Jaha där dök det upp lite hipstersnobberi igen ja. 😪 Hacka på stackars Ismo som inte gör en fluga förnär utan bara har otur när han tänker och ytterligare lite när han skriver. Typiskt översitteri!
 5. Ja gädda glömde jag skriva. Det är stor gädda i de vatten jag känner till. Utom i ett där gädda inte finns faktiskt. Men där är väldigt mycket stor abborre istället och kanske är det en fungerande kombination med harr också? Kom på ett vatten till. Knappt fiskat där själv alls. Besökt en gång efter att ha sett bild på en 2,2kg harr som en passerande skoteråkare fick. Men jag fick bara småharr och stor gädda. En 10+ till och med. Har ett nytt vatten som ska testas i sommar. För ovanlighetens skull ett strömmande vatten. Mycket likt det du beskriver. Jag har ingenting verifierat om 2+ harr där men gubbarna som tar en harr då och då under älgjakten säger att dom är alltid över 1,5 och säkert 2 ibland. Mycket svagt att gå på då såna gubbar är väldigt opålitliga i sina bedömningar av fisk.. Men värt att pröva!
 6. Det är egentligen inte alls särskilt ovanligt med harr över 2kg. Inte så ovanligt som många tror iallafall. Allt handlar ju om plats. Harren tycker inte om att fiskas på särskilt hårt. Dom tar rätt hårt stryk av att fajtas och släppas tillbaka. Jag har själv sett konditionen på storharrar i ett mindre isolerat vatten rasa drastiskt och därmed vikten endast genom c&r flugfiske. Därför törs jag säga att de största harrarna inte simmar i de välkända vattnen. Åtminstone inte i större mängder. Jag har själv, i mitt närområde, koll på 4 vatten som gett harrar över 2kg de senaste åren. Korrekt vägda och ganska många över den gränsen. Det bästa vattnet fiskade för hårt och konditionen har rasat och 2kg gränsen är numera förmodligen nästan omöjlig. De andra vattnen har gett någon enstaka över gränsen och fiskas mindre hårt, eller i princip inte alls. Skulle de bli kända skulle det förmodligen väldigt snart inte simma 2kg fiskar där längre, trots c&r. Sjöar i inlandet handlar det om. Både mindre och lite större. Men vem ska hitta sånanhär vatten? Knappast fisketuristen från söder, denne har inte lokalkunskap eller tid till att chansa. De lokala bryr sig oftast inte om harr. Det är hundmat. Återstår gör då drivna hyfsat lokala fiskare som är lyhörda för rykten och har tid till att testa. Och det finns inte många sådana. Och de som finns hållet naturligtvis tyst eftersom de är medvetna om vad som händer med beståndet om de inte gör det. Så vattnen de flesta inte tror kan existera finns. Fler än man kan tro. Men de står inte med i turistbroschyrer, fiskekartor, reportage eller bloggar. Och när ett sådant dyker upp till allmän kännedom så handlar det om något år innan det är förstört. Läs gamla storfiskregistren så ser ni den röda tråden. Stenträsket, Dobblon, Tuvva, Sörslått etc. Listan är lång på vattnen som fiskats ner. Men det finns vatten, bättre än något av de kända sönderfiskade någonsin var. Där man minst anar det..
 7. Ser ut som dom inspirerats av kexchoklad. Både förpackningen och sedan lite av chokladen när den kommer ut igen efter att man ätit den.
 8. Att du svamlar så mycket kanske beror på alla användning av epoxy? 🙂
 9. jakobj

  Mondos!

  Om man bara simmar 100m frisim som enda gren då? Då har man ju också bara en chans till guld?
 10. Förstår inte problemet? Jag skarvar och knyter, taperar eget från 0,50 och neråt spetsen och har upphängare och grejer, ibland säkert 7-8 knutar på en tafs. Pupptafsar då. Går hur fint som helst.
 11. jakobj

  Mondos!

  Dom kanske inte fattade vad du menade? Det gör inte jag heller faktiskt.
 12. Föugmönstret är inte så noga. Dom är i frenzymode under den korta jakten och biter det dom kommer åt. Har inte fiskat mycket så I stilla vatten men tycker det är viktigt med en lättkastad fluga. Det måste gå snabbt, pang ut med flugan där jakten är. Ska man veva runt en tung svårkastad fluga som kräver flera luftkast kan man missa fönstret.
 13. Det svåra är att det går så fort! Man har ytterst litet fönster både till tid och yta att få flugan rätt. Trägen vinner och till slut brukar det lyckas.
 14. Helt rätt, fel av mig. Frågan är varför han ens kastade på så små fiskar? Nä han hade lika gärna kunnat stanna hemma och jobba på pupptummen och supit.
×
×
 • Create New...