Jump to content

jakobj

Edgemember+
 • Content Count

  4,439
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

jakobj last won the day on June 2

jakobj had the most liked content!

Community Reputation

818 Excellent

2 Followers

About jakobj

 • Rank
  Chuck Norris Member
 • Birthday 11/18/1977

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Saxnäs
 • Intressen
  Jakt, fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jakobjonasson988@hotmail.com
 • Telefon
  0706884551

Recent Profile Visitors

6,936 profile views
 1. Nej det blev en upp till då köparen uppenbarligen avsagt sig köpet genom att sluta besvara pm.. Så, ge ett bud på detta kanonspö!
 2. Enligt rubrik. En av Loops största fullträffar. Helt perfekt spö för storöringfiske och smygfiske på lax och havsöring. Har inte använt detta mycket och skicket är därmed bra. Bilder kan fixas förstås. Sätter priset på 2000kr men håller det till onsdag öppet för bud ÖVER 2000.
 3. Där kom det upp så många elaka kommentarer inom mig så jag vet inte var jag ska börja. 😁 Men, jag tänker också. Hela, hela tiden. Det som slagit mig genom åren är hur lite många tänker. Särskilt laxfiskare.. Och på storöring. Har nog skrivit det förr: utan tänkande och med slentrianfiske så fiskar man bara bra under få givna förutsättningar. Lite som att det funkar när vatten och väder rättat till sig efter sättet att fiska.. Många glömmer att rätta sig själva efter förutsättningarna. Kanske får man under en laxvecka fiskkontakt varje dag mellan kl 09 och 11 på en viss plats. Man tror att det är bara då de hugger och att man funnit lösningen. Sanningen är nog ofta att förutsättningarna med ljus och temp osv just då på en viss plats passar ens slentrianmässiga fiskesätt. En tänkande fiskare drar så slutsatsen att när detta klockslag passerat så ändrar jag mitt fiskesätt för att förhoppningsvis finna ännu ett nappgivande koncept. Den icke tänkande fiskaren fortsätter sitt enformiga fiske utan kontakt eller sätter sig och super, nöjd med att ha knäckt koden.. Detsamma gäller förstås allt puppfiske också. Tänk. Finn lösningar. Inte bara en lösning.
 4. Jag har jämt ett haspelspö i ryggsäcken. Vandrar och arbetar i västerbottensfjällen som naturbevakare så spöt ska alltid finnas med utan att väga eller ta plats. Samma sak under hösten då jag jagar älg i fjällområdena och tjäder i skogen. Blir även där långa turer där man gärna vill ta en matfisk på kvällen eller testa nån tjärn man passerar. Har haft ett otal teleskopspön genom åren men de håller aldrig tyvärr. Bästa var ett svinbilligt glasfibertele jag hittade på åselemarknaden som tyvärr knakade ihop ifjol. Så pga den hårda åtgången på såna här spön för mig så vill jag ha nåt billigt. Köpte ett 7-delat på wish. Alltså inte teleskop. Och det känns riktigt bra! 200kr ungefär. Nackdelen är att det är lite bökigare att ha linan monterad och klar som på ett telespö. Det går, men det blir gärna lite trassel när alla delar ska ihop samtidigt som linan löper lite här och var.
 5. Du kan ju spela full. Som när man var liten men ville vara tonåring. Ragla runt lite och skrik ”Hirven kuuuk är en dyyyyr guld! Voj voj vitto fitto!” 😀
 6. Bushman 👍
 7. jakobj

  Puppan!

  Han har samma intelligensnivå som en nattsländepuppa numera. Älskar att ligga i badkaret, precis i ytfilmen, och sprattla med ben och armar. Inte bra, inte bra..
 8. En kort tung klump gör att du kan hysta iväg det hela jättelångt med en spinnfiskeliknande teknik. Det motverkar inlärandet av en riktig kastteknik och handikappar den blivande flugfiskare . Det tror jag att du redan vet.
 9. Jaså? Jag har faktiskt inte haft några problem. Än iallafall. Kört tre år eller nåt med det. Från 0,14 till 0,50. Grinner är en lurig knut. Jag har slutat med den faktiskt annat än till vissa saker. Fyrvarvs clinch till kroken och trevavarvs kirurg till skarvar funkar för mig med gigafish.
 10. Jag har aldrig sett att fc sjunker nåt bättre så för mig har den inget användningsområde alls. När jag fiskade gös förr hade jag det som tafs och den klarar lite mer än nylon så där finns ett behov. Även som 0,90-1,3mm till havsfiske och gädda. Men flugfiske? Inte för mig iallafall. Har testat men inte hittat något som talar för den alls. Jag kör Gigafish rakt av nu. Bästa och starkaste nylon jag testat.
 11. jakobj

  Puppan!

  Hur menar du där? Utveckla! 😀
 12. Jag har ju lite nytänk kring storöring sedan de senaste åren. Men det skriver jag inte om öppet. Det är för effektivt för att kreti och pleti ska börja ägna sig åt det. 😁 Men du vet ju redan allt om de teknikerna och flugorna efter våra pm-diskussioner.
×
×
 • Create New...