Jump to content

jakobj

Edgemember+
 • Posts

  4,745
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

jakobj last won the day on August 19

jakobj had the most liked content!

1 Follower

About jakobj

 • Birthday 11/18/1977

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Saxnäs
 • Intressen
  Jakt, fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jakobjonasson988@hotmail.com
 • Telefon
  0706884551

Recent Profile Visitors

8,778 profile views

jakobj's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

1.1k

Reputation

 1. Att du svamlar så mycket kanske beror på alla användning av epoxy? 🙂
 2. jakobj

  Mondos!

  Om man bara simmar 100m frisim som enda gren då? Då har man ju också bara en chans till guld?
 3. Förstår inte problemet? Jag skarvar och knyter, taperar eget från 0,50 och neråt spetsen och har upphängare och grejer, ibland säkert 7-8 knutar på en tafs. Pupptafsar då. Går hur fint som helst.
 4. jakobj

  Mondos!

  Dom kanske inte fattade vad du menade? Det gör inte jag heller faktiskt.
 5. Föugmönstret är inte så noga. Dom är i frenzymode under den korta jakten och biter det dom kommer åt. Har inte fiskat mycket så I stilla vatten men tycker det är viktigt med en lättkastad fluga. Det måste gå snabbt, pang ut med flugan där jakten är. Ska man veva runt en tung svårkastad fluga som kräver flera luftkast kan man missa fönstret.
 6. Det svåra är att det går så fort! Man har ytterst litet fönster både till tid och yta att få flugan rätt. Trägen vinner och till slut brukar det lyckas.
 7. Helt rätt, fel av mig. Frågan är varför han ens kastade på så små fiskar? Nä han hade lika gärna kunnat stanna hemma och jobba på pupptummen och supit.
 8. Det var väl inte så bra utdelning? Du gjorde ju hela 5 kast till ingen nytta alls. Nä, skit bakom spöt säger jag.
 9. Ja alltså, ett kast på 40 meter är något som ytterst få, ens i tävlingssammanhang, presterar med regelbundenhet under optimala förhållanden på en gräsmatta.. Att försöka få till ett sådant kast utvadad till max är naturligtvis inte ens i närheten av möjligt. Så glöm det. Det krävs båt, flytring eller spinnfiske för detta.
 10. 35-40 meter i fiskesammnhang och strömmande vatten. Det är nog spinnfiske som är det enda realistiska tyvärr. Även om man skulle lyckas kasta en fluglina dit så skulle strömmen snabbt lägga linan i slingor så för att få flugan att stanna en stund på det avståndet skulle kräva ett kast med ytterligare ett antal meter lina. Att sedan också lyckas kroka en fisk på det avståndet med linan i slingor är ytterligare en faktor som gör det hela fullständigt orealistiskt. Vadning, flytetyg av något slag, eller spinnfiske är nog det enda som kan lösa problemet.
 11. Detta hade jag missat! Vilken otroligt imponerande satsning! Jag har enorm respekt för dig/er som gör såna här insatser. Havsöringsfiskarna i Östersjön har tidigare varit dem jag sett som hårdast, men det här slår deras pannben till och med. Stående ovationer från mig och grattis till mycket välförtjänt framgång!
 12. jakobj

  Francis

  Mycket bra fluga! Fiskar dom i små storlekar bara. Svarta med gult huvud. Både på öring och lax
 13. Nu är jag ingen expert men jag tror att under nytt innehåll ser du just nytt innehåll.. Alltså, har det inte skrivits i en tråd eller annons sedan sist du tittade på den eller postade den så syns den inte för just DIG i nytt innehåll. Däremot för alla som inte tidigare haft uppe just den tråden eller annonsen.
 14. Ja, med hela handen. Och skrockar lite överlägset då och då. -jjjaaaa ni pojkar, ni gör ert bästa iallafall, höhöhö. Skål!
 15. Ska jag komma med några lådor bocköl och bacardi? Tar inte med några fiskegrejer alls. 😀
×
×
 • Create New...