Jump to content

jakobj

Edgemember+
 • Content Count

  4,631
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  83

Everything posted by jakobj

 1. Det beror på att vi har en grundlag som säger att vargetablering inte får förekomma inom renskötselområdet i Sverige. Därför flyttas eller skyddsjagas de vargar som kommer in och etablering tillåts ej. Det har alltså inte med tjuvjakt att göra (i särskild skala iallafall eftersom det finns en sådan lag som gör risken med tjuvjakt ganska onödig) och skyddsjakterna utförs av länsstyrelserna.
 2. Börjar ju bli rena Bagdad-Bob här
 3. Det är en helt vanlig fjällå som rinner i björkskogslandet. Det är inget som utmärker den något särskilt ifrån andra liknande åar som finns i hela vår fjällvärld. Insektslivet är det normala och flugaskarna bör innehålla mönster som täcker standardsituationer. Det som funkar på andra ställen kommer att funka här också. Finns inget magiskt som gäller just här. Så mitt tips är att köra det normala gällande mönster och tekniker för fjällfiske vilket finns skrivet spaltkilometer om i fiskepress och forum. Ingen särskild kost behövs heller vid just Ransarån utan se till att hålla näringsintaget korrekt avseende kalorier och makronutrienter så löser det sig. 😉
 4. Nu är ni ju inte bara off topic gubbjävlar, ni är ju off ända till Göteborg. 😖
 5. Kan inte du också starta en? Kanske något där du skriver i novellform kring dagens tankar? Varvat med lite poesi och allmänt filosoferande kring livets mjukare värden? Det skulle bli succé! 😍
 6. Nu är det skit bakom styret igen. Eller spaken var det visst. 🙂
 7. jakobj

  Humor

  Trodde du var mer ljushyad?
 8. Ser ut att vara färgad oliv? Var först lite inne på att det kunde vara pågågelhöna men osäker nu.
 9. Ungefärlig storlek på fjädrar? Kan du fota med något som referens?
 10. jakobj

  Corona

  Han har ju både kudde och madrass? Vad mer krävs för ett glänsande rent anus?
 11. jakobj

  Humor

  Nu kan du hålla käften resten av påsken. Nu har du varit så rolig så du kommer aldrig kunna toppa det. EXAKT precis! Hoppas du döööör i förtid
 12. jakobj

  Humor

  Det låter inte som att dom gjorde nåt bra..
 13. jakobj

  Humor

  Vad pysslade dom då med?
 14. Dom som väljer veganism pga djurrättsfrågan brukar kunna klumpar ihop i första kategorin. Dom som tillhör sen andra kategorin har ofta med djurrättsfrågan i sitt val också, men efter dem jag känner, inte på första plats.
 15. Dom sunkigaste, mest otränade, slöaste och mest ohälsosamma människor jag känner är vegetarianer/veganer.. Men även de mest hälsosamma, vältränade och framgångsrika människor jag känner är det. Jag ser två människotyper här. De som är allmänt eländiga och dövar sitt samvete över sin sunkuga livsstil genom att köpa ett mentalt frikort för fysiskt och psykiskt förfall genom veganism. Ett avlatsbrev för dålig livsstil. Mycket likt undersökningen som visade att de mest hänsynslösa bilförarna i stadsmiljö körde miljöbilar.. Och sedan då den andra typen. Påläst intresserad och aktiv i sitt val av livsstil och kost. De optimerar det hela och har vegansk/vegetarisk kost som del i en hälsosam livsstil. Stor eloge till dessa! Jag tror själv benhårt på en halvvegetarisk kost som den goda medelvägen. Skulle själv pyssla med det om jag haft tillräckligt intresse. Men jag vill ha i mig minst 200g protein dagligen och det blir oerhört avancerat utan kött och mjölkproteiner så av bekvämlighet kör jag på med det. Äter dock nästan uteslutande viltkött hemma. Man slipper iallafall all skit boskapen proppas i på det sättet.
 16. Vinterns första varmlunch ute! Tyckte vädret kunde få tillåta det idag. Och en hyfsad barfläck med något sånär lä hittade jag. 350 gram älgryggbiff och dovhjortsschnitzel med 200gram hackad klyftpotatis. 5gram smör. Det är en lagom lunch.
 17. Äter allt möjligt. (Varsågod Henka eller annan lustigkurre) Jag äter ju mat ute 3-5 dagar i veckan året om nästan. Inte alla veckor förstås, men de flesta. Mestadels en massa mackor med en massa ägg vintertid. Kanske rökt fläsk eller liknande till. Orkar inte kladda med eld och bensinkök som regel. Övriga årstider, vanlig mat, gör storkok och sparar i matlådor. Eld eller gasol och en vanlig teflonpanna med lock. När jag måste bära mycket och lång tid ute har jag ofta hemgjord torkad mat. Gör storkörning nån gång per år. Förpackar färdiga måltider och vaccar dom. Väger ingenting och det är mer kalorier, ffa mer proteiner än köpt frystorkat som innehåller näring lagom för en skolflicka. Frukostar består ute oftast av havregrynsgröt blandat med wheyprotein. Whey ger enormt med protein och långvarig energi sett till vikten. Gör torrmat utan kött i också, färdig och med rätt ingridienser för att koka en fisk i istället. Mycket smidigt och gott! Och mycket kalorier. Brukar slänga med torrkött också. Älg oftast. Jag jagar alltid vikt i packning och använder endast en teflonpanna med lock. Trangia. Suverän modell! Steker, kokar och gör kaffet i den. Behöver inget annat. Lättviktsgrejer i allt övrigt också. För mig som är träningsnörd och bär en rätt saftig kroppsvikt sett till kroppsfettnivån så är många kalorier och ffa många proteiner extra viktigt när jag ligger ute och jobbar. Man bränner så vanvettigt med energi och eftersom jag slitit så hårt för mina kilon så har jag optimerat näringsintaget för att kunna behålla dem även under rätt tärande förhållanden.
 18. Biltema. Har allt. Från spön, flugor och rullar till vadare och linor. 😀
 19. Jag har redan missat årets första norgefiske. Skulle åkt idag på havsfiske. Mycket tråkigt. Hoppas också att denna hysteri lugnar sig och jag har inte lagt årets kommande norgeplaner på hyllan riktigt ännu.
 20. Nu har herrn missuppfattat. Man tar till duschen efteråt alltså. Man kör inte hela föreställningen där! 🤢
 21. Har upptäckt samma sak. Fast det där med ”behöver” är ju en definitionsfråga. Jag har snarare gett upp och går in i duschen helt enkelt.😃
 22. Bubbel på burk. Mer spännande saker kan väl inte finnas i en burk? 😀
×
×
 • Create New...