Jump to content

bstjo0

Members
 • Posts

  232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bstjo0 last won the day on December 15 2019

bstjo0 had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Åmål
 • Intressen
  Flugfiske, foto, data

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  johanssost@gmail.com
 • Telefon
  0702025766

Recent Profile Visitors

3,887 profile views

bstjo0's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

13

Reputation

 1. bstjo0

  Tvåhandsspö

  Längd o klass?
 2. Har ett 12' #7, endast provkastat ett par timmar, dvs som nytt

 3. Hej, köper linan om den är kvar.

  H/ Stefan

 4. Hej,

  Har lagt ut ett NRX 13' på Säljes, dock den blå varianten

  H/Stefan

 5. hej

  blått eller grönt?

  saknar ett 13 fots loomis till dom andra jag har

  så jag är intresserad.

  mvh

  sten

 6. bstjo0

  12,6 #7

  Johan, har både Zenith 12,6 och Loop 12,2, så det är inget problem att få provkasta en kväll. Linor Short VT i både #7 och 8. Grannen.
 7. Sage Evoke 8 Blaze matchar perfekt i både i färg och balans på spöt !!
 8. Det här med spöval är ju väldigt personligt, men för mig så har både TCX #8 resp One #8 varit lite för brutala. Tycker båda är klart underklassade, därför kändes TCX #7/Method #7 behagligare att gå en hel dag med, men fortfarande lite för snabba för mig vid felhandsfiske (vänster). Tyvärr, som sagt så har jag inte provat det lovordade One 11,6 #7. Vissa Methodspön har i tester också uppfattats som underklassade: 9,6 #7 behövde en #8-lina t.ex. enl Trout and Salmon. Själv söker jag efter ett spö i klassen under mitt Zenith 12,6 #7 (32 g!) som är mitt absoluta favoritspö. Hade ett för några år sedan som jag dumt nog sålde av här på forumet, därav repan med TCX och One, men Glascow Anglers säljer nu ut detta spö med det gamla rullfästet med 60% rabatt (400 £) så det blev ett igen och då blev Method #7 överflödigt. Komplementet blev nu istället ett Cross S1 12' från Norge (pris ca 3200 NOK), också #7 men kör med 27g mot Methods #7 30-32g.
 9. Hade ett Sage One switch 11,6 #8 ifjol, såldes av ganska snabbt då jag tyckte att det totalt saknade feeling. 11,6 #7 lär dock vara ett uppskattat spö. Har ett Scott L2H 11,6 #8 som jag tycker betydligt bättre om, lite djupare aktion och med feeling. Har idag ett Method 11,9 #7 och jag tycker detta ligger emellan TCX 11,9 #7 och #8 (har haft båda tidigare) i klassning, 30g kör jag på detta. Betydligt mer feeling i detta spö än i TCX'erna, men också lite djupare aktion. 11,9 #8 Method har jag ej testat. Har också ett NRX Switch 12' #6 (26g), ett helt annat spö än alla ovanstående, inget för storlaxen eller sjunklinor direkt , men med en djup helaktion, kastar det långt och lätt som en dröm. Kört med RIO Scandi Versitip Short #6 (24g) Kanon för underhands enhandsfiske (dock ca 22 g optimalt vid överhandskast). Cross S1 12' upplever jag har en högre viktsklassning, och denna är ju också klassad som en 7:a.
 10. Hej, har ett 697 som bara är provkastat, svenskköpt med kvitto/gar.sedel . Pris 3500:- inkl frakt
 11. Fick mitt NRX 12,6 förra veckan, skulle ha levererats från USA i mitten av november. Fick följande förklaring till leveransförseningen: "I wanted to update you on the status of your rod. The date was pushed back once again to March 8th. They reassured me that this is a solid date. The reason behind the delay was due to the production department holding back the rod because it did not meet the standards of their quality control department. It had to do with the lining up and placement of the guides on the rods. They have fixed the issue and are now in full production once again. Sorry for the delay. I wish I had better news for you. Let us know if you have any questions." Har dock inte var läge att prova det än i denna sena vinterkyla. Därmed inte heller sagt att de första Sverigeleveranserna i höstas skulle vara sämre.
 12. Sålde min 4". Bromsen ökar ju mer backing som rinner av och lägstanivån var för hög, dvs backingen skar in. Fin rulle annars. Kör med Classic nu, utan org.knarren men med HD-lager som knarrar enbart vid utras. /sj
 13. Hej, vintern får släppa taget först (- 20 idag) innan jag kan jämföra spöna via ett antal tim jämförande test med div linvikter och längder vid ett strömvatten. Och som alltid när det gäller spön är ju det den personliga kastupplevelsen och tekniken som avgör vad som man tycker är bäst. Dock tycker jag bättre om korken på NRX, ett Zenith 10' #8 som jag fiskat en säsong med kommer jag nog att skicka till en spöbyggare för att byta handtaget och få en bättre korkkvalitet.
 14. Har fått hem 12,6 och 13,6 från Sportfish.co.uk och bara testat dem en kort stund, testade 13,6 med 32 g och 39 g - båda funkar utmärkt. Har NRX 13 o 14 sedan tidigare, så det är nog risk att minst ett av dessa ryker i vår.
×
×
 • Create New...