Jump to content

heikkila

Edgemember
 • Content Count

  179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

heikkila last won the day on October 16 2013

heikkila had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About heikkila

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/25/1979

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Värmdö

Recent Profile Visitors

1,267 profile views
 1. den här ligger mitt i mellan kincardin och aboyne drumgesk B&B
 2. Folk som hävdar att dom aldrig har hugg utan alla laxar fastnar har inte koll på grejerna utan missar alla hugg. Det är befängt att hävda att man lyckas kroka allt som är framme vid flugan och att laxen skulle vara så unik att dom alltid fastnar jämfört med andra fiskarter är lika befängt. Har själv fiskat sen jag kunde gå med flug, spinn, mete, trolling mm och alltid haft en hel del hugg som inte fastnat oavsett metod. Så hur tänker ni som säger att alla som har hugg bara ljuger för ni aldrig har hugg. Menar ni verkligen att alla fiskar som är framme skulle fastna? Har man dessutom fiskat runt lite under olika förutsättningar och olika typer av älvar så skulle man ha bättre belägg. Har man till exempel fiskat klara småälvar där man bedriver "sightfishing" så har man med egna ögon kunnat se hur fisken uppför sig. Har många gånger sett hur fisken går upp och bara vänder bakom flugan eller bara puffar på den eller tar den rejält utan att fastna. Har t.o.m sett när kompisar fiskat hur fiskar rent av våldtar flugan utan att fastna eller att kompisen märker något. Enligt mina erfarenheter så har man i stort sett lika många hugg som krokade fiskar. Så ni som aldrig har hugg tycker jag borde fundera en liten stund på om ni verkligen har full kontroll på era utfiskningar. Ser otroligt ofta folk som har noll koll på varken sina kast eller mendningar utan låter flugorna driva runt hur som helst. Klart så finns det folk som tror varje strömvirvel som drar lite i linan är en lax men men. Fenomenet med hugg som inte fastnar har visats i ganska många filmer här nedan en som jag hittade på nätet. Salmon fishing in Iceland with underwater camera:
 3. Simms byxorna var 3 st G3 och 2 hedwaters . Var av hedwaters var dom som höll bäst typ en säsong var
 4. Efter att jag förbrukat 5 par simms på 3 säsonger och dessutom fått gå störta delen med dubbla vadare för att vara någorlunda torr och fått dryga svar från simms service center. Så har jag senaste åren använt billigare vision kura utan problem.
 5. om du anmäler dig till deras grattis bonus program fly blue så har man 50% på bagage. för mig kostar det 2500 ToR arlanda aberdeen med ett bagage + spötub och handbagage
 6. träffade en vid älven i somras som hade flytande underställ som verkade riktigt smidiga och enligt honom grymt bra både som flytplagg och isolering. kanske kan vara någott att titta på? http://floatunderwear.se/
 7. nu är jag inte insatt i hur det fungerar hos er men vet att det fins ställen i värden där det fungera riktigt bra med plomber. ett exempel är att man när man löser ett statligt fiskekort för lax så får man med 5 plomber som har samma nummer som fiske kortet som är personligt då blir det väldigt enkelt för kontrolanter att kontrolera att man inte dödar för mycket fisk. sen kan man styra utaget till älvar med starka bestånd, detta genom att det kostar olika mycket att döda lax i olika älvar tex i en älv med svagt bestånd kostar en lax 3 plomber medans en älv med starkt bestånd kostar det bara en plomb. eller att man styr dödandet mot den typen av fiskar man kan undvara (viss storlek eller hanar)
 8. rent generellt gäller det ju att desto mer prylar kostar desto bättre är dom. och simms har enligt mig en väldigt hög lägstanivå men tycker inte riktigt det motiverar deras priser om man inte handlar på rea eller under någon kampanj. fiskar mycket och sliter hårt på prylar och har nästa aldrig vadare mer en ett år oavsett märke. dom som under åren har hållit bäst är ett par av loops tierra byxor , ett par simms guide byxor, ett par vision extreme byxor, samt vision kura byxor jag har nu och det är dom som är det som har hållit allra längst. faktiskt har jag haft dom i 2 år nu och dom är fortfarande helt tätat. dom sämsta är scierra cc6 som läckte första dagen sen efter reklamation och byte så läckte dom under ett prov i badkaret. samt simms G3 som jag hade 3 par och fick ut knappt 10 torra dagar sammanlagt av dom till sims försvar kan man nämna att det var precis när G3 introducerades och det kanske var lite problem i början med produktionen.
 9. tycker inte uppgången i Gaula var märkbart senare än det brukar och även om den varit det tror inte jag det skulle påverka tiden för lek nämnvärt. eventuellt skulle en sen och ovanligt varm höst kunna rubba tiden lite grann, men bekanta som gått runt dalen och observerat lek har inte sagt nått om att det kom i gång senare än normalt och under testfiskena som genomförs under hösten har det heller inte observerats några ovanliga mängder med sent uppvandrande fiskar, utan det har rapporterats om ovanlig lite aktivitet i hela älven och dåliga fångster.
 10. Helt klart att det finns en gräns för hur mycket yngel en älv kan klara att livnära men att hundra lekande laxar skulle vara nog har jag lite svårt att tro.(har för mig att dom jag träffade från NINA sa att man bör minst ligga över 300 gropar på test området i Gaula men kan minnas fel) och när det är många laxar som leker blir konkurrensen hårdare och det blir bara dom starkaste som lyckas föra sina gener vidare. samma gäller "överskott" av yngel det ser också till att det bara är dom starkaste som klara sig.
 11. Nu är årets räkning av lekgropar färdig i Gaula o åter igen är det inga roliga siffror som presenteras. tredje året i rad med riktigt dåliga siffror vad ska man tro om framtiden?? http://www.nrk.no/trondelag/spoker-for-laksebestanden-i-gaula-1.11349369
 12. har använt mina vision kura i två säsonger nu utan ett enda läckage. och det är dom ända byxorna hittills som har klarat sig mer en en säsong för mig. och jag har gått i genom dom flesta stora märken som finns på marknaden. (säsong=80-140 dagar) så kan starkt rekommendera dom
 13. c&r så svårt att säga exakt men vi uppskatta den till ca 8 kg.( 85 cm lång kommer inte ihåg omkretsen men enligt tabell 7,5-8,5kg)
×
×
 • Create New...