Jump to content

E12

Members
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About E12

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 07/07/1974

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sundsvall
 • Intressen
  Flugfiske Fotografering och mina hundar

Recent Profile Visitors

2,660 profile views
 1. E12

  Switchdjungeln

  Ja det är väl så jag känner också, lite sjukt hur de försöker få yngre och nya fiskare att köpa på sig grejer. Har försökt få tag i den äldre SA klumpen i flyt/sj3, har för mig den var orange med svart/grön sjunkdel. En av de skönaste och lättkastade klumpar jag haft, skulle haft tag i ngr liknande till honom. Har du tips på Ngn lättkastad klump i de klasserna/vikterna Berndt, du som testat det mesta?
 2. Är helt grön på detta med Switch, min son har köpt ett 11 fot #7 spö, med avtagbart Switchhandtag. Har själv bara fiskat ren tvåhands med klumpar, måste man köra med sådant som heter switch, ser att de säljer kit för flera tusen, helt galet och tillkommer tippar för 3-400kr. Funkar det inte att bara slänga på en tvåhandsklump på 19-20gr, eller ev enhandsklump? Han kommer beställa allt som heter switch innan han har hittat rätt i djungeln , så jag tar tacksamt emot hjälp och tips🙏 Mvh/KeDa
 3. Söker 2st kortklumpade (8-9.5m) WF linor. Jag och min son ska ut på HÖ jakt:) Gärna äldre Bullet, Presentation Optistream. Men självklart modernare linor är av intresse också, Rio Outbound osv,,har du en Switchlina eller system så hojta till så får vi se. I #7 och #8 vikt ca 16-17gr #7 och ca18-19gr #8. pma gärna om ni har ngt ni vill sälja. Tight lines🤘
 4. Hej!

  Blev lite nyfiken på ditt Eikrespö. Detta märke är helt nytt för mig, du får gärna berätta lite om det, har bara fiskat med klass 5 spön i 9 fot, mest efter Harr och öring i medelstora älvar. Helst med torrfluga, men har börjat med lite chechnymf där det behövs , föredrar wf linor med korta klumpar.

  Mina senaste spön var Loop Yellowline och Guideline Fario, gillade bägge.

  Hare bra/Kent

  1. ulfwe101

   ulfwe101

   Hej Kent! Tack för meddelande. Jag köpte spöet av en kompis som är fiskeguide. Då var det nytt och efter några provkastningar var jag såld. Otrolig känsla. Har sedan använt det vid lättare fjällfiske och från flytring. Men numera fiskar jag mest i mindre åar och i havet. Då fungerar 9’ #7 och 7’ #4 bäst. Jag har alltså inget användningsområde för spöet. Känns dumt att låta det samla damm, utan bättre att låta någon som fiskar i större (strömmande) vatten ta över det :)

   Mvh, Ulf 

 5. Hej!

  Är Greyline spöt fabriksbyggt, såg att rullfästet var nytt? 
  Mvh/Kent

 6. Någon som varit med ett tag och vet om denna klump är fly eller intermediate? ca 11.8m och 36gr enligt min hushållsvåg. Har för mig att denna kom ut efter den kända Jordfelskabeln dvs flyt, men kan ha fel. Har inte fiskat på flera år nu så har dålig koll.
 7. Daiwa Salmon 98 14 #9/10 G-line Lecie 13,7 #9/10 Salar 12,6 #9/10 Lpx 10 #8 Loop YellowLine 9 #5 Guideline Fario 9#5
 8. Har du ditt LeCiespö kvar?? Är det ett MF. Knäckte mitt förra veckan. Vill du sälja?

   

  1. E12

   E12

   Hej!

   Nä det är inte till salu tyvärr, har inte haft möjligheten att fiska med det pga lågvatten. 

 9. Någon som vet vilken linvikt/längd detta spö passar bäst till? /Kent
 10. Ingen som har lite koll på detta område?
 11. Är ett stort fan av mitt YellowLine 9 fot #5, tycker att ju mer jag fiskar med det, desto mer kärlek Undrar hur tvåhandsserien 14 fot #9-10 och tyngre enhands (9-10 fot #8-9)är att fiska/kasta med, är det någon som har erfarenhet av dem? och ni som fiskar enhands YL vilken lina tycker ni passar bäst? Jag föredrar kortklumpade för snabba underhandskast vid vak. Tight lines/Kent
 12. Har ett torp i Östergraninge, som jag förstått så rinner Faxälven i närheten och att Meåforsen ska vara bra just för fluga. Någon som har bättre koll på detta vatten, eller om det finns ngt annat bra vatten i området?
 13. E12

  Scierra HMT V2

  Ok, tack för hjälpen, får bli en #9. Det är på ett äldre Scierra spö den ska testas . HM2 10#8.
 14. Någon som har erfarenhet av dessa linor. Funderade på en #8 Flyt till HÖ?
×
×
 • Create New...