Jump to content

E12

Members
 • Posts

  299
 • Joined

 • Last visited

About E12

 • Birthday 07/07/1974

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sundsvall
 • Intressen
  Flugfiske/flugbindning . Fotografering och mina hundar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kent_dahlin@hotmail.com
 • Telefon
  0703087099

Recent Profile Visitors

3,437 profile views

E12's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

4

Reputation

 1. E12

  Lögde

  Ok, tack så mycket för svaret , ska försöka leta upp det på kartan . Tänkte prova en sväng med sonen imorgon:)
 2. E12

  Lögde

  Hört talas om en fårhage i Lögde, vet någon vart den ligger?
 3. E12

  Guideline Reaction

  Tack för ditt tips , men jag fick tag i ett LXi 13,7 #9/10 till bra pris. mvh/Kent
 4. Arnold

  Jo GL Laxrulle finns kvar! Återkom gärna om du vill köpa den, jag har ett annat ärende med att sända ett paket i morgon tisdag, vill du köpa så hör gärna av dig snarast så kan jag även skicka rullen när jag ändå skall till postens ombud under morgondagen tisdag 8 juni. Hälsningar Arnold

  1. Show previous comments  3 more
  2. Arnold

   Arnold

   Tack för betalningen, jag återkommer i morgon med lev-info. Arnold

  3. E12

   E12

   Ok låter bra det👍 Bra med en xtra rulle när man ska ut på Laxjakt:) 

  4. Arnold

   Arnold

   Hej Kent! kl, 13:39 idag lämnade jag in ditt paket med rullen som fick ID nr; AP165476202se. Tack för affären och önskar dig lycka till i sommar med din Laxjakt!!

   Hälsningar Arnold

 5. Någon som hunnit testa denna lina? Mn blir alltid osäker när det står Skagit på grejorna. Ska sitta på ett Greys GR60 14 #9/10 kikade på ev en belly på 31gr. Men då finns det ju tippar från 8gr till 12gr längder från 8fot till 17-18 fot😅 Vill ju upp till vikter på 38-40, men måste jag tänka på kastteknik nu också , blir ju Inge T-rally i min älv iaf, utan hederliga gamla underhandskast. vilka tippar skulle ni, som testat denna lina satsa på? Och lämna gärna vad ni tyckte om den. tacksan för hjälp/Kent
 6. E12

  Loop mod 4

  Någon som fiskar med denna modell och kan berätta lite om den, för och nackdelar. Om det är värt att köpa, eller om man ska lägga på en slant och satsa på Danielsson osv? Tacksam för tips.
 7. Kan du inte ge lite info om detta spö?Har sneglat på denna i 14 #9/10, har haft några Scierra spön tidigare och varit nöjd,,klart rätt priser iaf.
 8. E12

  Guideline Reaction

  Någon som fortfarande kör med dessa spön? Tänkte främst på tvåhandsserien, (13,7 #8/9 och 9/10) de har ju 10 år på nacken nu. Är de värda runt 3000kr i dagsläget, och hur bra är de egentligen? Tänker lite såhär, att lägga på ett par tusen och köpa ett nytt, tex Greys Gr60/70/80) modernare spö med garantier osv. Tar gärna emot tips och synpunkter på köp av äldre lite dyrare spön, vs nya lättare och ev annan fiber i klingor osv. Tight lines?
 9. Stort tack till alla som hjälpt till och kommit med tips. Jag löste det som så, jag tog en gammal Bullet nymph ##9 och den visade sig funka ypperligt. Var själv inne på att köra vanliga klumpar, antingen i SH eller nerklippt DH, man ska inte göra det för komplicerat , och dessa speciallinor som säljs för tusenlappar går bort direkt. Vi kör the old school:) Tack igen.
 10. Det är ett. Sameo Opal Switch #7 är ett 11 fots flugspö med avtagbart tvåhands handtag- Du kan fiska det som ett långt enhandsspö, eller som ett kort, lätt, tvåhands
 11. Ja det är väl så jag känner också, lite sjukt hur de försöker få yngre och nya fiskare att köpa på sig grejer. Har försökt få tag i den äldre SA klumpen i flyt/sj3, har för mig den var orange med svart/grön sjunkdel. En av de skönaste och lättkastade klumpar jag haft, skulle haft tag i ngr liknande till honom. Har du tips på Ngn lättkastad klump i de klasserna/vikterna Berndt, du som testat det mesta?
 12. Är helt grön på detta med Switch, min son har köpt ett 11 fot #7 spö, med avtagbart Switchhandtag. Har själv bara fiskat ren tvåhands med klumpar, måste man köra med sådant som heter switch, ser att de säljer kit för flera tusen, helt galet och tillkommer tippar för 3-400kr. Funkar det inte att bara slänga på en tvåhandsklump på 19-20gr, eller ev enhandsklump? Han kommer beställa allt som heter switch innan han har hittat rätt i djungeln , så jag tar tacksamt emot hjälp och tips? Mvh/KeDa
 13. Hej!

  Blev lite nyfiken på ditt Eikrespö. Detta märke är helt nytt för mig, du får gärna berätta lite om det, har bara fiskat med klass 5 spön i 9 fot, mest efter Harr och öring i medelstora älvar. Helst med torrfluga, men har börjat med lite chechnymf där det behövs , föredrar wf linor med korta klumpar.

  Mina senaste spön var Loop Yellowline och Guideline Fario, gillade bägge.

  Hare bra/Kent

  1. ulfwe101

   ulfwe101

   Hej Kent! Tack för meddelande. Jag köpte spöet av en kompis som är fiskeguide. Då var det nytt och efter några provkastningar var jag såld. Otrolig känsla. Har sedan använt det vid lättare fjällfiske och från flytring. Men numera fiskar jag mest i mindre åar och i havet. Då fungerar 9’ #7 och 7’ #4 bäst. Jag har alltså inget användningsområde för spöet. Känns dumt att låta det samla damm, utan bättre att låta någon som fiskar i större (strömmande) vatten ta över det :)

   Mvh, Ulf 

 14. Hej!

  Är Greyline spöt fabriksbyggt, såg att rullfästet var nytt? 
  Mvh/Kent

 15. Någon som varit med ett tag och vet om denna klump är fly eller intermediate? ca 11.8m och 36gr enligt min hushållsvåg. Har för mig att denna kom ut efter den kända Jordfelskabeln dvs flyt, men kan ha fel. Har inte fiskat på flera år nu så har dålig koll.
×
×
 • Create New...