Jump to content

plind

Edgemember
 • Posts

  3,067
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

plind last won the day on July 31 2017

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 12/10/1960

Information

 • Bostadsort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

4,205 profile views

plind's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

149

Reputation

 1. Hej hopp, Nyss hemkommen efter en knapp veckas fjällfiske. Fick avbryta i förtid när regnandet aldrig ville upphöra ? Vi har fiskat öring/röding i fjällsjöar där vi haft tillgång till båt. Dagtid var fisket mycket bra och både öringen o rödingen tog villigt såväl torrflugor som streamers. Det vakade sporadiskt och prickade man ett vak tog de som regel nästan vad som helst. Det som syntes på ytan var enstaka nattsländor o harkrankar. På kvällarna och nätterna var det betydligt trixigare. Öringarna klappade på som vanligt men rödingen var svårflörtad. De vakade frekvent med sina karaktäristiska försiktiga "nymfvak", som om de lugnt och metodiskt kryssade runt i ytan och sörplade i sig något som verkade förekomma i riklig mängd. Är det fjädermygg de äter? Streamer funkade inte men det gick att få enstaka fiskar på "vanliga" nymfer fiskade ytligt. Vad är bästa tekniken vid dessa förhållanden som verkar inträffa så gott som varje kväll/natt?
 2. Jag har 2st. Airflo 40+ linor i #6(sjunklinor). De är svintunga för sin klass, tror klumpvikten ligger på närmare 18g! Känns iallafall tyngre än min GL Coastal #7 och är för tunga för mina #6 spön trots att de är rätt styva(CTS). Vikterna på Rio-linorna ser väldigt lätta ut för sin klass. Provkastade en #7 idag på Strömvalls som satt på ett GL RSI.#7 Kändes bra men jag tror spöt skulle klarat en klass tyngre på linan. Tror #7 linan skulle funka perfekt på mina CTS-sexor.
 3. "Sista kastet" Skål o tack för den här gången SLUT
 4. Dag 8 Sista fiskedagen. Nytt besök på flugfiskezonen i Glomma. En del och sida av älven vi inte fiskat mycket genom åren. Inte jättemycket aktivitet men några granna harrar luftades ändå. Gott med lite fiske i kortärmat efter den kyliga inledningen på veckan. Gassande sol och värme brukar dock innebära trögt fiske i älven. Märkligt nog kläcker och vakar det bättre vid lite ostadigare väder.
 5. Gott, med en pikant touch av nytjärad båt
 6. Ja, typ en ABU-rök men lite större tror jag. Den har 2 gallervåningar och 2 spritbrännare under. Typ den här; http://www.jula.se/catalog/fritid/fiske/fisketillbehor/rokskap-och-roklador/roklada-769007/
 7. Ett myggtest gjordes med ena handen insmord med MyggA och den andra med Wilmas Beckolja. Båda verkade ha en avtändande effekt på blodsugarna men minst besök fick handen med MyggA. Lite "Avec"; parmesan och Serranoskinka får avsluta dag 7.
 8. Dag 7 Lugn slappardag som behövdes efter de senaste utflyktsäventyren. Lite kvällsfiske i hemmavattnet Glomma alldeles utanför campingen. Vi fiskade på varsin sida av älven och hade båda ett ganska bra fiske. Jag fiskade mig nerför en fin djupare strömfåra med till en början magert resultat. Utvadad ca. 10m på lårdjupt vatten testades allehanda flugor. Observerade några småvak snett nerströms mig inåt land på knädjupt vatten. Testade för skoj skull att lägga en lien torr CDC där och den sögs försiktigt ner. Mothugget avslöjade genast att det inte var småfisk! En harr på runt 45cm. fick syna håvnätet. Den följdes av flera fina mellan 40-45cm, alla på strandnära grunt vatten. Johan hade haft liknande fiske på andra sidan älven. Efter fisket väntade knäckemackor med rökt öring o majo.
 9. Till de sista hotspotsens tog jag med mig flytringen på prov. Visste inte om den gick att baxa genom de täta snåren men med lite vilja och försiktighet så gick det bra! Sista platsen är ganska begränsad och egentligen optimal för 1 person. med mig i ringen så löste det sig bra och båda kunde kasta utan att trassla in sig i den andra. Johan hade flera fina påslag mitt i natten men lyckades missa alla. Jag hade bara ett men den satt där, ibland är livet rättvist Efter en spännande drill kunde jag till slut håva den och glädjen går inte att ta miste på Svårt att fota mitt i natten men det blev ok.. I gryningsljuset gick det bra t.o.m. med mobilkameran! 43cm. och i god kondition. På tillbakaväg i gryningen. Kallt som vanligt. Skulle vara spännande med en varm mulen natt någon gång. Tror de skulle vara mer aktiva då. Slut på dag 6
 10. Tack för det, blev nöjd med den själv
 11. Dag 6 Ny utflykt, nu till mål vi besökt förr. Hår såg det verkligen fint ut men det enda vi lyckades lura var en liten prickig rackare på 25-30cm. Nästa hotspot gav en något bättre fisk på ca.35cm plus matlåda och den sedvanliga ölen vid älvkanten
 12. Problemet är bara att det är fiskeförbud precis där fisken brukar vara.. De brukar vara där och kolla oxå!
 13. Den korta natten fortsatte med ett väldigt trevligt fiske. Vi luftade säkert ett 10-tal öringar varav en på 48cm! Merparten fick gå tillbaka men vi sparade några "lagom" matfiskar mellan 35-40cm. Från samma vatten men så olika tecknade Nöjda? Jovars..! Gryning på gång. Nu var man ordentligt mör i kroppen efter en hel dag och natts fiske plus vandringen. Återstod bara vandringen på en halvmil tillbaka.. Äntligen på rull hemåt igen i ottan stötte vi på den Norska vägrenen Under hemvägen sjönk temperaturen stundtals ner till nära 0 grader. Slut på dag 5
 14. Vi flyttade oss lite till strömmarna istället och där i den första större höljan klipper en fin öring min fluga! Djupt framför fötterna så det fick bli en halvliggande håvning Vacker fjällöring. Johan testar nästa hölja och det dröjer inte innan hans Hardy står i en fin båge :-)
×
×
 • Create New...