Jump to content

Dagsländan

Members
 • Posts

  177
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Norrbotten

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fremo@telia.com
 • Hemsida
 • Telefon
  0730491052

Recent Profile Visitors

1,685 profile views

Dagsländan's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

19

Reputation

 1. Tack för alla tips?Kan tänka mig både nytt och begagnat, blev lite sugen på att testa Scott. Har haft både Sage, Hardy, Guideline och Loopspön tidigare. Vilket spö från Scott 15´har ni bäst erfarenhet av? Finns det nån därute som har ett beggat i nyskick?
 2. Hej, Behöver ett 15’ spö gör laxfiske. Tittat på loop, Hardy, Sage. Tips mottages tacksamt! Vill ha klinga med fast/ medium fast action.
 3. Håller med dig MattiR, det är endel som får hela kakan som alltid. Isoperla; Jag nämnde inte Nasafjäll pga det ligger i samma område som Laisvall; MÄRK ATT; jag nämnde INTE LAISVALLGRUVAN. Får nog bifoga länken: Finns på Libris Kolonisationen i Lappmarken : några näringsgeografiska aspekter / Nils Arell. Arell, Nils, 1938-2004 (författare) ISBN 9124295973 Publicerad: Stockholm ; Esselte studium, 1979 Tillverkad: Lund : Berling Svenska [6], 95 s. Serie: Scandinavian university books, 99-0103642-9 NU svarar jag inte mer........HEJDÅ Isoperla och Matti R. Diskuterar hellre flugfiske då jag lämnat min profession inom detta område;) Skicka gärna PM
 4. Svar till XPS. "Det är möjligt att du försöker bidra till en nyanserad diskussion, det kan jag inte bedöma för jag kan inte tolka ditt inlägg. Det är lite för snårigt och otydligt för mig. Du kanske kan utveckla ditt resonemang i lite mindre portioner någon gång när du har tid. Jag klandrar dig inte för att du hellre fiskar just nu" Jag tar inte ställning i frågan.. Har kunskap i ämnet och ville bara informera om de tvångsövergrepp från svenska staten har gjort vid exploatering av gruvor ex i Laisvall då samerna lurades och fick transportera silvret med renar. Läs gärna kulturgeografi/naturg. Sen finns en rädsla att alla samebyar kommer överklaga och då har vi inget fiske eller jakt kvar. End of discussion:)
 5. Det räcker med att ställa frågan vem var först här, läs ” kolonisationen av lappmarken” jo den heter så redan där kallade staten samerna för.. sen kan man kolla på FN:s deklaration om MR och ursprungsbefolkningar.. Snart har vi inget fiske ovan odlingsgränsen.. Girjas var 1:a exemplet.. sedan får inte saker bedriva fiske.. Mer läsning? G Westrin uttalar sig mkt i ämnet ifall ni vill fortsätta debatten, och nej man kan inte bli same utan släktskap, sedan finns det konflikter mellan renägande o diskande samer. Mer i ämnet? Sök på kulturgeografi. Själv? Försöker bidra till nyanserad diskussion. Nu ska jag o fiska i samevatten då min kompis är släkt med en same, tack för mig?
 6. Blir nog en klass 7 scanditip för mig också?
 7. Blir det inte för tungt med en 9:a? Införskaffar mig en versitip omg. Tack för tipsen! Har börjat sukta efter ett Hardy switch 11/klass 6/7. Tog en 3 kg öring förra veckan på kompisens, väldigt trevlig aktion?dock ca 6.000:-..
 8. Ja självklart är ett Sage one 11.6 Switch. Lutar åt en versitip borde passa bra i mindre älvar ned främst öringfiske?
 9. Tips på lina till 11.6 switch. Funderat på en scandi. Har nu en Rio Spey klump fungerar ok. Nån som har samma spö? Erfarenheter?
 10. Så j..la surt vi fick inte tillstånd i år heller, 10 året i rad!! Då blir det att åka till Bartek i alla fall o ta de nedre delarna eller Västerbotten med Ransarån samt en tur till Ammarnäs. Kvoterat är det ju pga att vattnet inte tål högt fisketryck och det finns ju så mycket andra vatten...
 11. Tack för de positiva kommentarerna! ?Ja bilder o statistik är bra( dock är jag inte statistiker) Lite kuriosa: Folkpartiet skulle ha i åtanke inför valet -14 att uppmärksamma frågan om " att nationalälvarna bör beskyddas från all utbyggnad av arbetskraft" nu räcker det endast med ett riksdagsbeslut!! De hade läst om det i uppsatsen. Tyvärr hände ingenting (som vanligt)
 12. Nu börjas det... https://www.nsd.se/nyheter/stort-beslag-av-olagliga-fiskenat-nm5118090.aspx
 13. Ja man börjar bli van att få tillstånd är lika stor chans som att vinna på triss 0.00000000000000001 % ?
 14. Googlade lite på liknande arbeten: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1025145/FULLTEXT01.pdf
 15. Nej har inte heller fått svar. Det dröjer nog maj ut. Tappa inte hoppet:)?
×
×
 • Create New...