Jump to content

haze

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by haze

 1. Söker en fiskejacka för mitt fiske i norra Sverige. En kvalitetsjacka med maxpris på ca 3500:-. -En fiskejacka som tål regn under en dags fiske. -Kan gå med jackan under en hel dags fiske vid ca 10-15 graders ute tempratur -Lätt och snabb att torka samt är rymlig för att få in förstärkningskläder. -En lätt och enkel jacka. Ett par större fickor behövs för att stoppa fiskeprylar m.m. Vilken Jacka kan ni rekommendera?
 2. Söker kunskap om fluglinevikt till min CTS Affinty Skagit 12,0 fot #5-6, byggt som ett tvåhandsspö. Alltså vilken linvikt är lämplig till ovanstående spö vid tvåhandskast = underhandskast?
 3. Söker kunskap om fluglinevikt till min Loop Blue Line 11,2 fot #7, byggt som ett tvåhandsspö. Alltså vilken linvikt är lämplig till ovanstående spö vid tvåhandskast = underhandskast?
 4. Bör finnas någon som har bättre pris än HI Level. Beredd att köpa en post om ca 30 till 60 ringar.
 5. Är det någon som kan ge mig kunskap kring hur R B Meiser bygger sina spöhandtag. Försökt köpa endast handtag av Meiser men han säljer endast färdiga spön, när jag ställt den frågan till honom. Alltså vilket material + teknik i arbetet + något han lägger på handtaget m.m. Har endast en hobby svarv. Jag är intresserad av hur han bygger sina snygga (enligt mig) början och avslutningar på sina handtag (se bil nedan). Jag är även intresserad av hur han bygger sina snygga (enligt mig) nedre handtag (se bil nedan).
 6. Jag söker korkringar till vettigt pris. som jag skall använda till flugspö byggande Någon som har ett tips var jag kan köpa korkringar till ett bra pris?
 7. Jag har fiskat havsöring (lax och havsröding ) i Norge under ca 38 år. Men mitt inlägg handlar om att få flera personers idéer hur Ni angriper ert havsöringsfiske nattetid i Norge. Jag behöver inspiration från flera kring det jag anger i min inledning. Alltså gamla traditionella tips samt nya idéer och tankar. Jag önskar att utveckla mitt fiske efter havsöring nattetid i Norge. Ett annat exempel är hur man ändrar sitt havsöringsfiske från månadsskiftet juli/augusti till början av september månad. Anser havsöringsfisket nattetid i norge, är det trevligaste fisket under hela året. Skymnin
 8. Jag är intresserad av att få några generella tips på flugval vid fiske efter havsöring i Norge? Fiskar havsöring i norska älvar med helt klart vatten. Här på normal stor älv. Den tid på året jag fiskar är från början av augusti till mitten av september. Vilka flugor kan ni rekommendera till mig under följande faser på dygnet; Skymning fram till riktigt mörkt Mitt i natten = mörkt Gryning = när ljuset åter kommer När första dagsljuset når älven Ni får gärna även ge mig råd var jag kan köpa de flugor ni rekommenderar. Binder inga flugor själv.
 9. Har precis lindat på en linförarring på mitt flugspö och den behöver nu lackas fast. Först tänkt köpa spölack men det handlar ju endast om en ring. Är det någon som har erfarenhet att använda vanlig snabb epoxylim som lack på spöttråden? Fungerar det?
 10. Jag önskar att förlänga en spöklinga med ca 20 cm. Alltså den bakre delen av spöt (butten). Inser att spöts aktion kommer förändras utan jag inte kan styra det. Men jag tänker göra det på en äldre 2-delad Daiwa Alltmor 9,9 #8-9 klinga som har mindre ekonomiskt värde, men är enligt mig en mycket trevlig spöklinga. Självklart diskuterar jag kring en spöklinga utan korkhandtag och rullfäste m.m. = ren spöklinga som skall byggs om till ett kort tvåhandsspö. Ge mig råd. Det jag önskar råd kring, är hur kan jag pemanent få till en förlängning av/på spöklinga och att det fungera avseende hållba
 11. Ge mig ett tips! Söker ett lättare tvåhandsspö med trevlig kast- och fiskekänsla. Spöt skall främst användas till underhandskast och främst till öringsfiske i älv med flugor från strl 12 upp till tubfluga (Sunray Shadow) i längd upp till 5-6 cm. Spöt skall fiskas med flyt-lina (ev med en intermediate tip) Söker en spöklinga i längden 340 till 370 cm (11,3 till 12,3 fot). Spöt skall bära lina på ca 23-27 gram (350 till 425 grains). Önskar att bygga ett spö på en klinga eller bygga om ett befintligt spö till det jag önskar. Ge mig tips på en bra spöklinga/spö. Något som ni anser
 12. Är det någon som känner till var man kan köpa SAGE klingor till rimligt pris? Alternativt äldre sage spön som jag kan bygga om. Är ute efter en längre klinga för lättare fiske som jag skall kunna använda till underhandskastning (speykast). En klinga i längden någonstans kring 11,3 till 12,3 fot och i klass #4 eller #5 eller #6.
 13. Söker nya gummisulor till mina Simms vadarskor. Hittar inga Vibram gummisulor till försäljning. Önskar att själv limma på nya gummisulor. Var kan jag hitta lämpliga gummisulor tilol mina vadarskor?? Behöver inte vara Vibramsulor utan kan vara någon annan typ av gummisula som kan vara bra vid fiske i älv.
 14. Är det någon som kan ge mig några tips kring Repparfjordselva? Har i så fall tänkt o åka dit i augusti månad. Vilka soner är då lämpliga/bra för flugfiske? Var kan man ställa upp en husvagn? Camping eller fri campa? Annat som kan vara bra att veta kring Repparfjordelva?
 15. Intresserad av information kring Beiarn. Det jag skulle önskar information kring är följande fyra delar; 1. Finns det någon bra camping att ställa upp en husvagn på i närheten av Beiarn? 2. Bra fiskesträcka att fiska fluga på, vid högt vattenstånd? 3. Bra fiskesträcka att fiska fluga på, vid lågvattenföring eller under augusti? 4. Annat av vikt?
 16. Har ett par Simms vadarskor med Vibram gummisula. Tyvärr har skorna några år på nacken och sulan har blivit nersliten. Har Nu slipat bort den nerslitna gummisulan och fått tag i nya Vibram gummisulor. Men min fråga är vilket lim jag skall anända för att limma på de nya gummisulorna. Någon som kan ge mig råd?
 17. Jag kan inte rekommendera Patagonia Gallegos. Jag köpte ett par under sommaren 2017. Vadarbyxorna utstrålade kvalite och passform. Men vid min första fiskeresa upp till nordnorge insåg jag att det var ett måndagsexemplar av vadare som jag hade fått. De läckte in vatten i sömmarna på ena benet och jag försökte laga dem med "Aquasure" ett par gånger men utan tillräckligt bra resultatt. Slutade med att jag var tvungen att använda ett par 10 år gamla Loop vadare som fungerad hyfsat. Skickade in mina Patagonia Gallegos på reklamation via Fishline där jag köpt dem. Fick åter vadarna efter ett p
 18. Har fortfarande samma uppfattning. Ett par dyra vadare som Patagonia Gallegos skall ha hög service nivå och självklart vid reklamation tillse att jag får tillbaka ett par hela vadare. Så var det inte för min del. Fick troligen tillbaka samma vadrae med samma läckage som när jag sände in till Patagonia via Fishline. Två fiskersor utan ett par vettiga vadrbyxor. Ser dessutom i inläggen ovan vilka stotra problem Patagonia har med sina vadare. Fasthåller min varning att köpa Patagonia vadare pga deras katastrofala service och kundbemötande vid reklamation. Tyvärr träffat på två andra fiskare
 19. Skall jag tolka att den dåliga (katastrofala) service jag har fått på mina Patagonia Gallegos beror på att jag har gått via de som jag köpt vadarna från (Fishline) och inte gått direkt till Paatagonia? Samtidigt känner jag två personer förutom mig själv som har haft detta problem med service och rekkamation från Patagonia.
 20. Har tidigare haft SIMMS G4 vadarbyxor med mycket positiv upplevelse. Köpte förra sommaren (2017) ett par nya vadarbyxor ”Patagonia Rio Gallegos”. Fick dem levererade från Fishline och upplevde dem innan jag fiskat som mycket positivt avseende passform och de utstrålade kvalité. Fiskade mitt första pass med dem i nord Norge och upptäckte då fler läckage i byxorna. Lagade dem med Aqua Sure", men hittade åter läckage. Inget positiv upplevelse av dessa ”Patagonia Rio Gallegos” vadarbyxor. En total katastrof och fick efterhand sätta på mig ett par 10 - år gamla Loop vadare som fortfarande fungera
 21. Har ett par vadarskor Simms G4 (Guide?). Ett par vadarskor som jag köpte för ca 7-8 år sedan. Ända problem med dem är att gummisulan är slitna och behöver bytas ut. Ge mig råd/tips var jag kan köpa eller byta ut gummisulorna till mina vadarskor, till ett vettigt pris? Finns det andra gummisulor än Vibram att använda?
 22. Söker lätta, sköna och stabila vadarskor? Märke på skorna mindre viktigt. Funktion prioriteras. Vad kan Ni rekommendera?
 23. Är det någon som har provat Scierra X-Stretch vadare? Intresserad av omdöme av dessa vadare. Eventuellt tänkt köpa deras midjevadare p.g.a. deras stretchtyg o då förhoppningsvis bättre rörlighet när man använder dem.
 24. Loop S1 är enligt min mening överlägset NRX. Helt annan aktion (utvecklad) och uppbyggnad av klingan i LOOP S1 jämfört med NRX
×
×
 • Create New...