Jump to content

Matte

Edgemember
 • Posts

  713
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Matte last won the day on October 3

Matte had the most liked content!

About Matte

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Norra Sverige

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  skicka-pm@onedge.se
 • Telefon
  666-66666

Recent Profile Visitors

3,203 profile views

Matte's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

162

Reputation

 1. Matte

  Sunray-PJ

  Klokt Ismo, passa på du som kan! Om något år börjar ju pensionssystemet som beräknas på beräknad riktålder som höjs allt eftersom. Jag får gå i pension när jag är 68-69 enligt det nya systemet! 😀 Åja kunde varit värre, det hinner nog ändra på sig men som det ser ut nu så ska ju de som föds nu jobba till 72-23 års ålder!. Visst, vi blir äldre i snitt, men hur pigg är man? I alla fall om man exempelvis har ett stressigt arbete som sliter på kroppen. Ja en riksdagspolitiker har ju knappast slitit ut sig, och kan nog till och med extraknäcka i någon styrelse eller nåt och ha det bra....🤢 För att återgå till trådens ursprung så kände jag inte Sunray, men jag har tagit del och även lärt mig en del av hans stora kunnande, en erkänt klok och kunnig människa som gick bort åt skogen för tidigt! Vila i frid!😪
 2. Om du har ett lokalt energibolag du är kund hos, glöm inte att använda detta mot dom! Byta bort dom mot tex Tranås, men glöm inte att meddela dom aktivt varför, gärna i media. Jag bor i en kommun med ett eget kraftbolag som ger bra överskott åt oss skattebetalare, ändå väljer jag aktivt ett annat bolag då dom har ganska mycket småskalig vattenkraft som verkligen är kass, liten energi, men med en ekologisk katastrof till följd. Faktum är att det går påverka. I anslutning till den nationella planen för omprövning av vattenkraft har "mitt bolag" ansökt om återkallande av drift av kraftverken i en älv i grannkommunen!😋 Helt klart har allt arbete från lokala kämpar, olika miljöorganisationer, osv gjort att dom verkligen haft en blåslampa i röven. Om ytterligare ett år, eller om det var två ska grannälven här prövas, den heter Åbyälven, och trycket mot Skekraft som bolaget heter är gigantiskt, och egentligen skulle dom nog redan tvingats ta bort det av detta, om det inte vore för att man inte vill skapa ett prejudikat, att man kan tjata bort ett kraftverk tror jag? Däremot är jag förhoppningsfull att vi med fortsatt kamp kommer att få Skekraft att ta samma beslut snart om Åbyälven, som är ett otroligt bra exempel på ett missanpassat vattenkraftverk. Minimal enerigvinst till en miljökatastrof.... Och den dagen Skekraft tar det beslutet är vi nog ganska många som aktivt åter väljer Skekraft och faktiskt rekommenderar andra att välja det bolaget!
 3. Jag lider med trådstartaren, jag är själv en sådan som litar på folk, köpt en massa och aldrig blivit blåst, men precis som trådstartaren litar jag på folk som man kommer i kontakt med. Inte bara en gång tänkt att nu blev jag nog blåst men... Kanske inte så klokt men jag litar på folk och den känsla jag får. Men jag har dock svårt att se att problemet ligger i det citatet hö&gös påpekar: "Jag kan tycka att det inte känns bra att personer har som affärside att komma från utlandet för att begå brott i Sverige" Jag kan ha fel, jag har ofta det, men JAG tror inte problematiken ligger i att det skulle vara någon form av invandrande kriminella som ligger bakom det som diskuteras i tråden?
 4. Matte

  Störd bild…

  Fin bild Ismo! Inte så störd alls!!😄
 5. Matte

  Störd bild…

  Med tanke på den informationen Jonas gett oss om att det tidigare funnits både lax och lake i systemet på den tiden så är saken enkel. En så utmärglad fisk med det huvudet är så klart en utlekt Laxe! En hybrid mellan Lake och Lax! En fisk som i de trakterna i bland fångades, men den fångades bara en dag per år. Nämligen 1 april! Case close! Gädda...Den va bra!😄
 6. Fantastiskt kul! Vilka ytor älv som plötsligt öppnas för Lax och Havsöring! Dessutom känns det extra positivt att Skekraft tydligen vaknat till, då Åbyälven i mina trakter ska upp till prövning senare, och detta gör ju att hoppet stärks! Egentligen märkligt att sådana otroligt positiva nyheter inte väcker mer intresse!
 7. Hehe, kändes som det med mitt tillägg kanske blev lite för avslöjande om var det var. Sen lät jag lite mästrande tyckte jag när jag läste det sedan. Så jag tog bort det när ändå ingen svarade...😄 Men jag tycker våra erfarenheter känns ganska lika ändå. Bara att vi ser på statistiken på fångsterna på olika sätt! Men jag hoppas verkligen du tar jätteharren där. (Eller i nån annanstans) Och helt klart går det 2-kilosar där. Men rekordharren? Nja... 😇 JAG tror att den finns i mera skogsnära sjöar eller i någon älv, men det är en högst personlig teori. Just det du skriver om storharren i Taava är ju en klassiker. Man får bara komma dom nära. se dom vända under flugan osv. Stora fiskar blir stora av en anledning, så typiskt att bara se dom, eller nesligt tappa dom! Å andra sidan minns man dom fiskarna bäst!!!
 8. Snyggt! Det går många många 54-55 cm harrar på en sådan pjäs! Kämpa på så sitter 60 cm harren där en dag!!👍
 9. Finns även ett reportage i en gammal fiskejournalen, typ95? vi sökte och fick och var där, vi fick 3 fiskar med en topp på 20 cm..:) Så kan det gå på fjället! Skickar PM till dig Denho486 iaf....
 10. Matte

  Köpa en ny 5:a

  https://www.tridentflyfishing.com/blog/10-ft-5wt-ten-foot-5-weight-mini-shootout-is-10-the-new-9/
 11. Matte

  Köpa en ny 5:a

  Tror kanske det inte är svaret du letar men du fiskar väl en hel del i båt, så jag tipsar om att testa 10 fotare. Har alltid fiskat 8´6 eller 9 fot i det lätta fisket(har iofs en klass 4 Sage TXL-F på knappa 8 fot=superspö) men fick för mig att testa 10 fotare efter att läst nån amerikansk artikel om just 10 fot klass 5 som det mest allround spöt.... 😉 Samt att i båt är det en fördel tycker jag. Och jag gillar det! Jag kör med ett Hardy Zephrus 10 fot klass 5 som är helt underbart! Ett rätt snabb spöserie som i 10 fot blir lugnare men riktigt kraftfullt. Jag kör en SA ART, typ 10-11 meters triangeltaperad lina som blir löjligt enkel att vifta ut som man vill både med underhandskast och riktigt bra med överhandskast. Jag är bättre på att fiska än att kasta tror jag, men denna kombo är helt sjukt kul att fiska med!!!
 12. Matte

  Lögde

  Uppriktigt sagt så är den frågan helt omöjlig att ställa till en laxfiskare under säsong! Alltid tomt på lax då när man frågar, oavsett det är ett rekordår eller katastrofår...🙂
 13. I sjöarna söder om jokkens övre del finns det Röding och ofta Öring. Sjön 762 är väl rätt stabil, men kan vara nog så bra i småpölarna... Gott om folk, men tidvis rätt bra fiske. Uppe i Rijbas finns bara dvärgröding så skippa att knalla upp dit!
 14. Utan problem! 10 timmar orensad i 4 plus låter som en utmärkt förvaring!
 15. Judas Priest.. jojo, vart ett skapligt lyft från opus och life is life....?
×
×
 • Create New...