Jump to content

Matte

Edgemember
 • Posts

  700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Matte last won the day on March 12

Matte had the most liked content!

About Matte

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Norra Sverige

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  skicka-pm@onedge.se
 • Telefon
  666-66666

Recent Profile Visitors

3,087 profile views

Matte's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

149

Reputation

 1. Matte

  Lögde

  Uppriktigt sagt så är den frågan helt omöjlig att ställa till en laxfiskare under säsong! Alltid tomt på lax då när man frågar, oavsett det är ett rekordår eller katastrofår...🙂
 2. I sjöarna söder om jokkens övre del finns det Röding och ofta Öring. Sjön 762 är väl rätt stabil, men kan vara nog så bra i småpölarna... Gott om folk, men tidvis rätt bra fiske. Uppe i Rijbas finns bara dvärgröding så skippa att knalla upp dit!
 3. Utan problem! 10 timmar orensad i 4 plus låter som en utmärkt förvaring!
 4. Judas Priest.. jojo, vart ett skapligt lyft från opus och life is life....?
 5. Låter som en vettig lösning att testa Jonas!
 6. Merinoull är grejen. Tror det är dessa jag har flera par av, olika tjocklekar beroende del, mer i rumpan bla. Just dessa tycker JAG är klockrena just under vadarna. Kör dessa 90% av fisket. Är det riktigt kallt åker ett fleecelager på ovan. https://www.outnorth.se/aclima/lars-monsen-anarjohka-longs-man#JetBlackBlueSapphirePoin
 7. Egentligen känns ju all historisk data irrelevant oavsett vad man tycker. Det sista året har vi ju levt oerhört annorlunda än åren innan, även om vi i Sverige levt mer normalt än de flesta länderna i vår närhet. Vad jag menar är ju att säsongsinfluensa, vinterkräksjuka och allt vad det heter plötsligt nästan eliminerats! Vad hade hänt med dödligheten i Sverige om vi levt som vanligt? om nu dödligheten i den vanliga influensan var densamma som den vi nu har? Det vet ingen. men givetvis hade siffrorna varit väldigt mycket högre! En rak jämförelse med dödstalen åren innan känns oerhört felaktig. Allt går att bevisa med statistik är en gammal sanning, men alltid bra att fundera lite över saken. Med det har jag inte tagit ställning i något håll i den känsliga saken där man tydligen måste stå på en sida. Faktum är att inte heller säsongsinfluensan är att leka med för personer i riskgrupp! Det ligger en del i dödlighetssiffrorna myggan tar upp på så sätt. Men det som gör Covid annorlunda är ju att den beter sig annorlunda än det vi tidigare sett och slår så oerhört ojämnt. Jag har personer i min absoluta närhet som efter ett halvår ännu är helt knäckt, fortsatt har dålig syresättning och problem med pumpen, och så ska det inte vara när man är drygt 20 år. Samtidigt känner man 85 åringar som säger att det var som en lätt snuva. Som sagt är det ingen vanlig influensa... Jag har bekanta i 30 års åldern som legat i respirator, det har inte hänt innan med flunsan iaf för mig, hur hade det sett ut om vi levt som vanligt? Knappast bättre? Jag vill i alla fall tro att läget kommer att ljusna, redan nu är ju vården oerhört mycket bättre på att hantera det annorlunda förloppen, därav sjunker ju dödligheten rejält. Och vi kommer att bli ännu bättre! Vaccinet kommer att dämpa epidemin, om än inte eliminera den. Jag vill tro att i sommar/ höst så börjar vi kunna leva igen, för en sak är säker, så här kan vi inte ha det jämt framöver! Så vi kan börja fiska igen och fokusera på det, och att fiska var vi vill oavsett man vill fiska på Kuba, i finnmark, eller som jag mest ströva omkring uppe på fjället här uppe i norr..:) Go kväll!
 8. Vackert! ? En bild är ju en bild, men väntar på youtube...? Jag antar att det är viktigt med en relativt lång klump med brant baktapering för att lyckas fullt ut med det där avancerade Ismo-kastet, som bevisligen krävs för att balsaekan ska komma till sin rätt. Vilken lina använder du??
 9. Har du hunnit testat linorna i praktiskt fiske ännu? Ni har väl full sommar där nere?? Helt klart intressanta linor, har ju ett Nam 9,1 klass 6 sedan tidigare, och det spöt behöver en ny lina, därav min fundering!
 10. Frågan är Ismo, hur har egentligen din puppas status utvecklats från att 2004 klassas som en roddeka, till att 2021 bli hipsterfiskarnas måstefluga, med egen youtubehyllning av youtubehippsterproffsen??☺️ Misstänker att Ismo-kastet som Magnus P är inne på är hemligheten. Kan vi hoppas på en youtubehyllning även av Ismokastet????
 11. Helt klart intressant även om det känns vinklat., då det är yrkesfiskarnas artikel. Helt klart en partsinlaga. Deras fokus i saken är givetvis förslagen på att förbjuda bottentrålning och att det ska begränsas fiske efter torsk, då de flesta miljöorganisationer och forskare är överens och säger att fisket efter östersjötorsk måste begränsas. Citerar yrkesfiskarnas text på sidan du länkat till "Men vissa forskare på Östersjöcentrum och Stockholms universitet är helt fixerade vid att yrkesfisket är problemet. Därför vill de förbjuda bottentrålning. En helt meningslös åtgärd OM det är tiaminbrist som är problemet för torsken" Känns ju lite märkligt att man tycker att OM nu tiaminbrist är problemet är det en meningslös åtgärd? Ännu vet vi ju inte det till 100%. Och om det är problemet vilket inte alls är otroligt, är det då inte likförbannat ett måste att begränsa fisket till max medan vi forskar vidare? Jag är emot yrkesfiskarnas åsikt helt! Bottentrålning bör förbjudas helt! Att säga att det inte löns begränsa fisket för att det troligen beror på något annat är ju rent horribelt! Tills dess beståndet inte hämtat sig OAVSETT vad det beror på, och forskning säkerställt vad det beror på MÅSTE vi ju givetvis begränsa fisket. Däremot håller jag med i sakfrågan, givetvis måste forskningen på tiaminbristen fortsätta, något är helt galet i våra ekosystem!
 12. Någon som fiskar med dessa balsaekor numera??
 13. Årets trådlyft? ??
×
×
 • Create New...